Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 3
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (1)

Chicago Fire (2012) 

Když dojde na filmy či seriály o záchranných složkách, tak se s patosem tak nějak počítá; chtě nechtě prostě patří k zaměstnáním, kde dotyční den co den nasazují životy. Problémem však bývá neodhadnutí správné a snesitelné míry. Stačí o trochu více než je záhodno a je to nechtěně směšné raz dva. Tvůrcům Chicago Fire se však tu míru (zatím) podařilo úspěšně najít. Nepotřebují hasičský sbor oslavovat zpomalenými záběry na vynášené štěně z ohnivého inferna a prostě a jednoduše je nechávají dělat jejich práci. Samozřejmě uzpůsobenou pro oko divákovo čili frekvence dechberoucích akčně dramatických výjezdů je vražedná a poněkud přes míru. Všechny zásahy však bez výjimky fungují; mimo jiné i proto, že se nekonají žádné superhrdinské kousky na vlastní pěst (to by dotyčný naopak kolegům spíše práci přidělal), ale realistická souhra mnoha členů, kdy každý má přesně danou roli. Stejně tak funguje i osobní linie, kde všichni mají zruinovaný osobní život (mají-li to štěstí a mají vůbec nějaký) a na vděk již dávno nečekají. Se slovy díků se nesetkávají, to spíše se žalobami zachráněných. Ve své podstatě je to taková velkorozpočtová necynická zámořská verze britských Sirens o každodenních hrdinech a samozřejmě nepřiznaný spin-off Třetí hlídky. Z produkční stránky potěší, že se tvůrci nebojí využít předností fotogenického Chicaga a vůbec to díky rozpočtu vypadá i zvučí k světu. A tak je zatím na obtíž jen barbínovské duo záchranářek, které vedle mužského ansámblu, které krom chlapackého charismatu oplývá i hereckým talentem, působí jak pěst na divákovo oko. ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama