Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 1
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí, vesměs sympatičtí herci, žádný přehnaný patos. Chicago Fire vypadá po prvním dílu hodně nadějně. Pilot - 70 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když dojde na filmy či seriály o záchranných složkách, tak se s patosem tak nějak počítá; chtě nechtě prostě patří k zaměstnáním, kde dotyční den co den nasazují životy. Problémem však bývá neodhadnutí správné a snesitelné míry. Stačí o trochu více než je záhodno a je to nechtěně směšné raz dva. Tvůrcům Chicago Fire se však tu míru (zatím) podařilo úspěšně najít. Nepotřebují hasičský sbor oslavovat zpomalenými záběry na vynášené štěně z ohnivého inferna a prostě a jednoduše je nechávají dělat jejich práci. Samozřejmě uzpůsobenou pro oko divákovo čili frekvence dechberoucích akčně dramatických výjezdů je vražedná a poněkud přes míru. Všechny zásahy však bez výjimky fungují; mimo jiné i proto, že se nekonají žádné superhrdinské kousky na vlastní pěst (to by dotyčný naopak kolegům spíše práci přidělal), ale realistická souhra mnoha členů, kdy každý má přesně danou roli. Stejně tak funguje i osobní linie, kde všichni mají zruinovaný osobní život (mají-li to štěstí a mají vůbec nějaký) a na vděk již dávno nečekají. Se slovy díků se nesetkávají, to spíše se žalobami zachráněných. Ve své podstatě je to taková velkorozpočtová necynická zámořská verze britských Sirens o každodenních hrdinech a samozřejmě nepřiznaný spin-off Třetí hlídky. Z produkční stránky potěší, že se tvůrci nebojí využít předností fotogenického Chicaga a vůbec to díky rozpočtu vypadá i zvučí k světu. A tak je zatím na obtíž jen barbínovské duo záchranářek, které vedle mužského ansámblu, které krom chlapackého charismatu oplývá i hereckým talentem, působí jak pěst na divákovo oko. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Profesionálně bezchybně natočený seriál těžící z atraktivního prostředí. Trošku vadí stereotypní vršení velmi podobných zápletek, což zřejmě při délce seriálu a při úzkém zasazení do hasičského světa jednoho město nemůže být jinak. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsou to hasiči (možná nejvíce sexy povolání vůbec:-)), nejsem nijak nadšená. Po vizuální stránce, kterou tu většina lidí vyzdvihuje do nebes, se jedná o lepší průměr, vztahově-problémová rovina mě nechytla téměř vůbec. Nevím, možná za to může fakt, že všichni - i v těch nejkrušnějších chvílích - vypadají, jako by právě vypadli ze stránek módního časopisu... Bože, vybavila se mi "Pobřežní hlídka".XD ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hoří vám barák, kočka vám utekla na střechu a uvízli jste ve výtahu? Už nevolejte české hasiče, nevolejte ani Barrandov, ani si nestěžujte u Vaňury. Zásadně volejte chicagské hasiče. Je to sice trochu dál a telefonní tarif je neskutečný, ale stojí to za to. Barák nelehne popelem, chcíplá kočka ožije, a i když jste byli ve výtahu napůl udušení, tak žádný strach. Dostanete se z toho. Ze všeho špatného, co vás potká, se dostanete. Jednotka Chicago Fire vás nenechá padnout. Ale pozor! Je v ní jeden větší fešák než druhý, a pokud máte manželku nebo přítelkyni, tak s jistotou o ní přijdete, jen co tihle macho-hasiči vyskáčou z hasičského vozu. Ultimativní blbost líčí opět tupým a milionkrát viděným způsobem veselé i neveselé historky ze života. A když to nejsou lékaři, policisté, tak jsou to...no...zkuste hádat....no...no... přirozeně, HASIČI to jsou. Asi největším překvapením je, že epizody točil kdysi nadějný a nezávislý režisér Tom DiCillo, ale i kdybyste mě umlátili hasičskou sekyrou, jeho režijní rukopis je stejný jako u desítek jiných seriálů, které jdou jako přes kopírák. A co jste to říkali?! Aha, jo že to má bomba vizuál. Ano, pokud jste vlastníkem kvalitního mobilu, tak zhruba srovnatelný s jeho pixely. Herecké obsazení čítá typické seriálové cukrouše, protože jinak tenhle seriál asi stěží upoutá pozornost. Dejte dohromady seriál se všemi jeho ohranými schématy, režií, která jede v jedné předem určené a ničím překvapivé lajně, smrtící a nesnesitelné herce pronášející smrtící dialogy a z této jednoduché rovnice vám vyjde pitomina Chicago Fire. Mega ultra stupidní seriál, tolik typický pro tv Barrandov a jeho vysílací schéma! 20% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nuž .. dobrovoľne priznávam, že som tento seriál videla 2x .. slovom dvakrát. Let's go, let's go, let's go ... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Po zhruba půlce prvního dílu: hasiči a záchranářky hrdinně zachraňujou životy, všichni jsou samozřejmě krásní a udělaní přesně podle hollywoodského (bravíčkového) mustru a přísných pravidel symetrie, protože jinak by se třeba dívalo málo diváků. He, já třeba jo, ale právě takhle ne! ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová podívaná. První tři díly se seznamujeme s prostředím, s lidmi, a s tím, jak vše na hasičské stanici funguje. Ve chvíly, kdy by seriál mohl začít připadat nudný (tím stereotypem a ničím novým) se autoři rozhodli vytvořit onen vnitřní děj mezi jednotlivými epizodami, a to je to, díky čemu se po třech dílech začnete neskutečně těšit na další díly. Pro seriály ale i filmy které mají co dočinění s tvrdou prací a skutečnými hrdinami mám slabost, a toto je zase něco nového a především originálního. Seriál mě nadchl, a sledovat jej je akce, překvapení i zábava. Vše co má mít, má. 95%PS: Po 2 sériích mi Firehouse přirostl k srdci. GOD, HOW MUCH I LOVE THIS FAMILY! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Není to nijak objevný seriál, ale má slušné tempo, zajímavé příběhy a fajn herce i scenérie (Chicago znám dobře, takže za to asi plusové body). (1. sezóna - 80 %, 2. sezóna - 75 %) ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Nejmilejší překvapení z americký seriálový produkce této sezóny, všechno tak jak má, sympatický uvěřitelný postavy (až na ty modelky se sanitkou), solidní look a minimum patosu. Nějaká ta traumata hlavních hrdinů - smrt kolegy, rozchody, nemoci - tu holt musí být, ale po prvním díle se těším i na další. Škoda, že vzhledem ke sledovanosti se z toho asi nevyklube držák typu Pohotovost, ke kterýmu se seriál asi nejvíce blíží. 70%. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál. Sledující osudy jednotky Hasičského záchranného sboru z Chicaga. Můžeme sledovat jejich radosti i strasti při výkonu nebezpečného povolání. Vesměs všechny postavy jsou uvěřitelné a sympatické. Příběh má spád. Samozřejmě se občas najde i špetka klišé. Ale to k tomuto žánru patří. Na stanici se budeme setkávat kromě samotných hasičů taky s dvojicích krásných záchranářek. Při zásazích této stanice se najdou velice dojemné, napínavé ale i úsměvné momenty. A hlavně je zde hezky zachyceno že je pro hasiče prvořadé bezpečí obětí. Až potom kouká na vlastní ohrožení. A taky, ať mají mezi sebou jednotlivý muži jakékoliv osobní spory. V akci jsou jeden tým a veškeré antipatie jdou stranou. V seriálu jsou nádherně řešeny jak profesní tak i osobní životy postav. Divák nemá problém se s nima ztotožnit a oblíbit si je. O to víc má strach když se ocitají v životu nebezpečné situaci. Kterých je, vhledem k jejich povolání, všude plno. P.S. seriál je úzce provázán se svým neméně kvalitním, kriminálním spin-offem Chicago P.D. EDIT: Bohužel se z toho začala stávat čistokrevná telenovela a můj zájem prudce opadává. Moýná se k tomu ještě někdy vrátím. Uvidim... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle mohu říci -seriál, co je pro mně, bude se mi líbit. Nic přehnaného, bez falešné statečnosti a velkých gest.Prostě hasičská stanice se vším všudy, prací i civilním životem. Těším se na další díly.Po shlédnutí 13 dílů je hodnocení jasné a jsem závislák -na nic jiného nekoukám:-) tak.... Třetí série je rozjetá a po nečekaném dějovém zvratu se rozmotávají další osudy lidí, kteří při své práci nasazují krk. Taylor Kinney je vážně parádní chlap :-) Po delší době jsem opět dokoukala úplně všechny dostupné díly a opravdu, tenhle seriál se zkrátka povedl.S hrdiny se zkrátka dokážeme ztotožnit, pod tou ochrannou slupkou hasičské kombinézy jsou zkrátka lidmi jako všichni jiní. Jen to mají o něco těžší díky své profesi. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # Po všech těch seriálech na hrdiny, CSI policisty a hrdiny v kápích jsem náhodou narazil na Chicago Fire. Nutno podotknout, že mě už nic nebavilo tak jako právě tento seriál. Také tu máme hru na hrdiny, zajímavé případy, kterými se hasiči zabývají, ale i ty problémy postavené mimo práci a i když jsou hodně takové ... marné, tak jsem je žral i s navijákem a vše kolem postav mě naprosto bavilo a lákalo k dalšímu dílu. Rozhodně překvapení s neotřelým nápadem, reálným zpracováním a sympatickým týmem! 1. sezóna - 85% ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Totální seriálová závislost, která mě pohltila během pár epizod. Jasně, není to světoborné, ale má to moc fajn postavy, neotřelé prostředí a rodinnou atmosféru. Spin-offy jsou taky fajn, ale Fire bylo první. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ano! Toto mám rád. Miluji prostředí záchranářů. To jak jimi někteří pohrdají, jiní je "uctívají". Jak musí řešit náročné situace a u toho bojovat s časem a davem lidí. A když se jim něco nepovede, zachovají chladnou hlavu. Toto nabízí seriál ChF. A já jsem nadšen. Nejenže v něm je to co jsem vyjmenoval, ale plus život na stanici a soukromý život záchranářů. Není to jenom o zachraňování lidí. Je v tom vše. Humor, napětí, emoce, ztráta. Doporučuji. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice povedená záležitost, která je dostatečně dramatická, ale ne za každou cenu, příjemně emocionální, ale většinou ne přehnaně sentimentální, zajímavě vztahově propletená, ale ne v "telenovela stylu". Příjemné je i obsazení, takže jsem více než spokojen. 9/10 ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama