Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 1
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (82)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, na které jsem získala závislost. Je to sice zasazené do prostředí hasičů, ale spíše než o samotné záběry z akcí, kterých je docela dost, sledujeme osudy jednotlivých osob. Občas to jde až do telenovely, ale stále to balancuje na hraně, takže zatím dobré, a to jsem už v páté řadě :-) ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že na TV obrazovce se objevil víc podlézající seriál. Producenti opravdu pokryli každou možnou menšinu - lesba, černoch, hispánec s menší dějovou linkou, single žena, geek, chlap s rozpadlým manželstvím atd... V konečném důsledku je scénář fakt šílený mišmaš, který se nedá pořádně sledovat. A to jen díky tomu, aby Chicago Fire někoho neurazilo nebo zapomnělo. Pokud tohle má být jeden z nejlepších seriálů sezony, tak to je tedy hrůza. Díkybohu za kabelové stanice.... ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Reklama na deodoranty roku. Tohle už přece dobře známe, akorát tam míň jezděj sanitky, než požární auta a bílé pláště plně dezinfikovaných doktorů, se vystřídaly za nehořlavé kombinézy a pěkné žluté kšandy. Z míry mě tahle citová vydíračka moc nevyvedla. Přesný merický seriálový model. "Budem to do Vás prát, tak dlouho a v takovým množství, že se Vám z toho uškvaří monitory." Né děkuji, raději zápalnou lahev, tyhle hero soap píčovinky jsou spíš pro lidi, kteří potřebují uvěřit, že svět není takový, jako ho oni samy žijí. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Seriál, který upoutá každého hasiče i fanouška této profese. Chicago Fire přináší napínavou štaci díl od dílu, kde sledujeme nejen osobní problémy všech aktérů, ale především z 80% dění na hasičské stanici 51. Žádné zbytečné dialogy, žádné umělé natahování dílů, aby to vyšlo přesně na požadovanou stopáž. Prostě předem promyslený a plně realizovaný scénář. Taktéž minimum umělých efektů dodává tu pravou hasičskou atmosféru. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová podívaná. První tři díly se seznamujeme s prostředím, s lidmi, a s tím, jak vše na hasičské stanici funguje. Ve chvíly, kdy by seriál mohl začít připadat nudný (tím stereotypem a ničím novým) se autoři rozhodli vytvořit onen vnitřní děj mezi jednotlivými epizodami, a to je to, díky čemu se po třech dílech začnete neskutečně těšit na další díly. Pro seriály ale i filmy které mají co dočinění s tvrdou prací a skutečnými hrdinami mám slabost, a toto je zase něco nového a především originálního. Seriál mě nadchl, a sledovat jej je akce, překvapení i zábava. Vše co má mít, má. 95%PS: Po 2 sériích mi Firehouse přirostl k srdci. GOD, HOW MUCH I LOVE THIS FAMILY! ()

Galerie (5 175)

Zajímavosti (16)

  • V epizodě se odkazuje na film Flashdance (1983), konkrétně ve scéně, kdy Sylvie Brett (Kara Killmer) svářečkou vyrábí hasičský přístroj Perligan pro Joe Cruzeho (Joe Minoso) a Capp (Randy Flagler) prohlásí: „To jsem jediný komu se tady vybaví Flashdance?“ (CarloRizzi)
  • Pro účely natáčení byla ve studiu postavena kopie celé požární stanice. Byla detailně zkonstruována na vzor té reálné, která skutečně stojí v Chicagu na 1360 S. Blue Island Avenue. Natáčení tedy probíhalo jak ve studiu, tak i ve skutečné plně schopné a aktivní požární stanici. (Borrtex)
  • Tvůrci a herci seriálu spolupracují s opravdovými hasiči města Chicago, kteří jsou také vidět v mnoha scénách a fungují také   jako poradci při natáčení. (Juress)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama