Reklama

Reklama

Čas ve stínu pyramid

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 1993, 4x26 min

Režie:

Jan Boněk

Hrají:

Miroslav Verner

Obsahy(1)

Televizním dokumentaristům se s pomocí našich egyptologů podařilo navštívit většinu egyptských pyramid. Shodou mnoha okolností dostali povolení natáčet v místech, kam televizní kamera ještě nevstoupila. Zasvěceným průvodcem bude ředitel Egyptologického ústavu prof. Miroslav Verner.
Jednotlivé díly:  1.-Cestou ke slunci
2.-Tajemství sfingy
3.-Záhada královny
4.-Chrámy slunečních králů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ja som mal s dokumentom len jeden jediný problém, ale bol tak nesmierne gigantický, že aj napriek zaujímavým informáciam hodnotím vlastne film negatívne. A tým problémom je nehorázna nuda. Mnohokrát som sa pristihol pri tom, že prestávam vnímať určitý stereotypný monológ (i keď odborníka) a už len čakám na koniec, ktorý neprichádza. */** ()

Drom 

všechny recenze uživatele

My příznivci moderních amerických dokumentů jsme hrubě zklamáni. V tomhle čtyřdílném cyklu nenacházíme žádné pečlivě naaranžované rozhovory, úžasnou počítačovou grafiku, názory kolemjdoucích z ulice ani bombastické a vrušující objevy. Autoři, babráci jedni, si dovolili vystačit s fakty a komentáři odborníků. No hanba, jako by někoho uspokojily zajímavé informace, unikátní záběry bez sebechvály vlastní skvělosti nebo konzistentní zpracování se srozumitelným komentářem. A už vůbec nás nezajímají souvislosti a okolnosti provázející archeologický výzkum nebo natočení tohoto dokumentu, natož historický kontext kdejaké prastaré kamenné trosky. Napříště doporučuji ubrat 2/3 informací, sestříhat výpovědi odborníků, proložit pěknou animací a zdvojnásobit stopáž, což umožní vše pro jistotu několikrát zopakovat. ()

Reklama

Reklama