Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Recenze (171)

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Nenáročné, ale zábavné a istým, pre mňa nezabudnuteľným spôsobom aj poučné, ak trochu prifarbené, neodráža sa to na kvalite ani na chuti. ()

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic špatného jsem na filmu neshledal. Po pročtení komentářů jsem se bál, že ta levicovost na mě nějak dopadne a že se ztotožním s mnohými zdejšími, ale ani za hovno přátelé! Příběh je příběh-nepříběh, mám rád odborníky (ať už jde o jakýkoliv obor), takže to, že hlh se stal profesionálem v oblasti whiskey je milé. Jinak co s tím? Asi jen vychválit spoustu podařených vulgárních vtípků a ukázku toho nesrozumitelného skotského argotu, to byla vcelku zajímavá zkušenost :) Takže dávám 5* za válení se smíchy po sedadle v kině. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

tento film jsem si užil, ačkoliv děj není zrovna realistický, nicméně tohle je komedie, takže v rámci žánru se dá leccos odpustit. A zábavné a vtipné to pro mě rozhodně bylo. Líbilo se mi zejména, jak mezi sebou ta parta outsiderů komunikovala, tohle působilo velmi uvěřitelně, žádní sedláci s úvahami univerzitních profesorů, jak to často ve filmech bývá. A jakkoliv je to idealistické, tak člověk nemohl Robbiemu nezačít fandit, aby mu to celé vyšlo, vyhrabal se z těch sraček a mohl začít žít pro rodinu a nebýt konečně stále jednou nohou v kriminále. Moc pěkné ()

Ytterbium 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi zdál složený ze dvou rozdílných úseků. První, sociální drama, které je reálnou sondou do života problémového mladíka, který se snaží oprostit od své chuligánské minulosti a začít úplně znovu. Bohužel pro své okolí je navždy ocejchován puncem delikventa a stará parta ho nehodlá pustit jen tak lacino. Pomalu dokumentární výprava sem tam okořeněná humorem vyplývající z absurdních situací dokáže přikovat divákův zrak na plátno. Druhá část je natočena diametrálně odlišně ve stylu britské komedie. Naprosto směšný plán, lup té nejdražší whiskey, který parta hlavních hrdinů opravdu začne realizovat, donutí diváka chtě nechtě všem postavám držet palce. Díky humornému pojetí s kopou nadsázky nevyzní druhá polovinu filmu trapně a vykouzlí při závěrečných titulcích úsměv. ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale já jsem byl krapet zklamán. Byť jsem byl nadšen absencí rektálních milovníků a užíval si děsivé původní znění, celkově film pokulhával a byl jaksi bezkrevný. ()

Osud 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení letošního až přespříliš alternativního karlovarského festivalu... Jinak řečeno: někdy se i v devět hodin ráno se může vyplatit jít na film do "kina"... ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se Andělský podíl prezentuje jako komedie, jeho společenskokritický přístup k tématu pramení ze spojení vážných situací a problematických hrdinů, což je notorickým základem tvorby Kena Loache. To tedy budiž vzkaz všem kritikům, kteří tvrdí, že autor na stará kolena „vyměkl“ nebo že si neumí vybrat mezi dramatem a komedií. Tato lidová zábava podpořená výborným scénářem je jednoznačně nejlepší medikament na blbou náladu s příbalovým letákem ve skotské hovorové eufonii a se sociálně spravedlivým rozuzlením, když nakonec i to největší hovado (v národním měřítku nejslabší členové společnosti) dostane rovný podíl. Samozřejmě že je to pohádka, ale baštěná až do konce, pyčo! ()

Vořežprut 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky a po všech filmech, které jsem měl tu čest ve Varech vidět, tu bylo něco příjemného, osvěžujícího a hlavně to mělo dobrý konec. Do té doby jsem si myslel, že je to na tomto festivalu zakázáno. Takže i když by se to mohlo zdát jako nadhodnocenné je to prostě jeden z nejlepších filmů, co jsem ve Varech viděl. A měl úžasnou atmosféru:-) A klidně bych se na něj podíval znovu, i když mám obavy, že se mi stane něco jako u Pařby ve Vegas, která po druhém zkouknutí pro mě ztratila vtip. ()

Primus tesla 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem očekával komedii o whisky a dostal jsem film který se snaží být zároveň sociálním dramatem a komedií o whisky. Ale pravdou je, že nepovedený pokus o skloubení těchto dvou žánrů je největší slabinou Andělského podílu. ()

vito_s 

všechny recenze uživatele

Ken Loach nám stárne a tak film tak nějak rezignuje na filmařinu a spíš vykládá nepříliš uvěřitelný příběh o partě totálních scumbags. K tomu označení komedie je zavádějící, humor je tam po málu, a když už tak je velmi suchý. Vpodstatě je to levicová selanka, ale Loachovi lze mnohé odpustit, zvlášť když máte rádi svět asociálů, těžký skotský přízvuk a šedivé Glasgow k tomu. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Abych použil slovník Whisky, které vůbec nerozumím. Zpočátku hořkou chuť na jazyku rychle střídají barvitější tóny, v nichž probleskuje typický charakter místa původu a zemitý ráz Skotské vysočiny. Celkově velmi dobrý dojem tohoto vzorku z celkem neznámé likérky tak kazí snad jen až příliš nasládlé aroma v závěru, které někomu může chutnat poněkud uměle. ()

matej.perun 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapenie. Toto mi znamy odporucal uz dlhsi cas a nie a nie sa k tomu dostat. No oplatilo sa. Film pre mna funguje tak ako socialna sonda (i ked bez nejakeho hlbsieho presahu), rovnako i ako prijemny "heist", no ten skutocne ludsky koniec je asi najkrajsia satisfakcia a happy end, aky som za poslednych par mesiacov videl. Malym, no stavnatym bonusom je pre mna prostredie skotskych liehovarov, kde sa pecie ta najdomackejsia whisky, ktorej som sam velkym fanusikom, cize jednoznacne palec hore. ()

whitewater 

všechny recenze uživatele

Fakt vynikající sociální (jak jinak u Kena) komediální drama. Parádní týpci, suprový přízvuk, jedna hláška stíhá druhou. Že to má happy end, na to sere pes. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Vtipné, nápadité i napínavé. Po delší době zase originální filmeček. Atmosféra byla už od prvních minut suprová. Geniálně všechno dokreslil ten šílenej a vtipnej přízvuk. Celkem 4,3* ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na 47.MFF, shodou okolností jsem den předtím shlédla snímek Poupata. To, co Poupata vykreslila jako bezvýchodné - tedy nemožnost úniku z vyjetých kolejí, nemožnost změny, i kdyby hlavní hrdina sebevíc chtěl, život bez naděje na to, že to jednou bude lepší - tohle všechno Andělský podíl vyvrací. Ano, dosáhli toho tak trochu nelegálně (trochu dost), ano, hlavní hrdina je trochu syčák (trochu dost), ale divák jim to přeje, aby se jim vše povedlo a mohli začít někde jinde a jinak. A je to také pěkné připomenutí toho, že nikdy nevíme, co nebo kdo nám může pomoci, jaká náhoda (ochutnávka whisky) může stát před naší životní křižovatkou. A že je nutné chopit se svého osudu a něco pro tu změnu udělat. Poctivé 4 hvězdičky, za tupého Alberta malý bonus :-) ()

Calma 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mi přišla místy trošku utahaná, ale druhá to naprosto vynahradila. Zajímavý (zcela naivní) děj, vcelku sympatické postavy (Albert jednoznačně vede), několik opravdu vtipných momentů, neotřelý humor, krásné záběry Skotska a nepřekonatelná skotská angličtina - to všechno dohromady funguje dobře, takže určitě stojí za to vidět i když whisky neholdujete. ()

tomkat

všechny recenze uživatele

Viděno v originále bez titulků (stařičký pan promítač v kině prostě nezvládal) - a skotská angličtina je hardcore i pro protřelé britofily. Takže bez hodnocení: ale námět i provedení vypadali sympaticky civilně, a k tomu chytlavá titulní píseň a skotská příroda... Whisky, lidé, a drsnost i krása života v jednom šikovném celku. ()

Reklama

Reklama