Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (171)

Caym 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Whisky newhisky, nejprve jsem měla dojem, že jsem přišla sledovat drama (to se stává, když si nepřečtete anotaci), potom jsem pochopila, že se můžu i smát. Chlapec s popelníky místo brýlí byl vtipný, dokud nezačal příliš lpět na hláškách o sedřených vejcích, hlavní postava nejprve budila soucit i opovržení, až se z ní nakonec stal takový Ethan Hunt, který vymyslel a provedl krutý plán (a agrese i agresivní "kamarádi" zmizeli kdo ví kam), když přidáme k pár dobrým vtipům i nějaké ty nechutné, ve kterých figurují tělní tekutinky, máme před sebou komedii, která žije svým životem, ale na plátně ji není třeba vidět. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zahorklá, nevtipná, suchá britsko-francúzska zlátanina, ktorá sa môže pýšiť dočista zbabranými hereckými výkonmi, ktoré neraz spôsobili nepríjemnú bolesť v mojej už tak blbosťami preplnenej hlave. Zasmiať som sa ako správny neprofík zasmial, ale divák, čo pozná ako také hranice zistí, že nemusí byť profík na to, aby sám uznal, že tento garbage je omylom filmovej matky prírody. Dve hviezdy za to, že to v druhej polovici začali brať trochu vážnejšie. 35% ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jak už někdo napsal - a vážně to dost sedí - je to taková sociální pohádka. Bez peněz, bez práce, odsouzen k veřejným pracím - objeví talent na rozpoznávání druhů whisky a navíc začne spřádat geniální plán na rychlé zbohatnutí...Průměr na všech frontách (ani pořádné drama, ani britská komedie), který se vypaří hodně rychle z hlavy. 5/10 ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - HORIZONS - Horizonty (The Angels' Share / THE ANGELS´ SHARE / Andělský podíl) - Po všech stránkách dokonalý film, od pro mne strašně charakterního režiséra, který neumí udělat krok mimo, který neumí natočit špatný film. A tento je okořeněn něčím co u Kena téměř nenajdete a to dobrým ("šťastným") koncem. Jeho filmy mají vždy strašně silné a né optimistické konce a tento jako by se k němu vůbec nehodil. Stále jsem čekal kdy příjde ten zvrat a NAŠTĚSTÍ tentokrát nepřišel. Velký festivalový zážitek... - 6. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 3. místo - 90% ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Další britská komedie se silným sociálním podtextem. Mladí lidé z glasgowských paneláků vyrůstají v prostředí gangů, podvodů a násilí. Robbie (Paul Brannigan) má však nyní silnou motivaci změnit svůj styl života. Jeho přítelkyni Leonie (Siobhan Reilly) se právě narodil syn Luke a Robbie by chtěl s nimi žít jako rodina a ne se jenom scházet v parku na lavičče. Leoniin otec ho náhodou zachrání před bitkou od konkurenčího gangu a pokusí se ho podplatit, aby odešel a nechal Leonie na pokoji. Když pak Robbie zjistí, že konkurenční gang ví, kam se chce s rodinou přestěhovat, je jasné, že skutečně budou muset z Grlsgowa odejít, aby mohli začít nový život. Po posledním odsouzení musí Robbie docházet do pracovní skupiny. Tam se skamarádí s vedoucím Harrym (John Henshaw) a s dalšími delikventy, kteří jsou príma, ale hodně sví. Harry je za dobré výsledky vezme na ochutnávku whiskey, kde Robbie zjistí, že má nečekaný talent. S pomocí kamarádů se rozhodne pro poslední podvod ve svém životě - získat ´andělský podíl´ ze sudu skvělé Malt Mill. Tradičně dobrý britský příběh skupiny lidí s osobními problémy ztvárněný dobrými herci. Snad jenom upoozornění, že školní angličtina tady opravdu nepomůže. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)

Reklama

Reklama