Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (171)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix komedie, dramatu a whisky. Asi jsem zatím nenarazil na film, z kterého by přímo sálala chuť správné maltky a Kenu Loachovi se zde podařilo geniálně. Základem je sice klasická underdog story, jakých jsme viděli mraky, ale prostředí, postavy a decentní vtip film rozhodně vytahuje z průměru výš. Za mě 4*, malt-head! ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Trpkosladká sociálna sonda, vďaka ktorej môžete tak trošku nahliadnuť do výroby whisky, ale najmä do osudov štyroch stroskotancov, ktorí majú život prakticky pred sebou, pokiaľ sa rozhodnú konečne sa vydať tou správnou cestou. Hlavná postava Robbie o vlas unikne väzeniu. Práve sa mu narodil syn a má možnosť začať odznova. Lenže uniknúť minulosti a zahubiť v sebe svojich démonov nie je také ľahké. Pri odpykávaní si svojho trestu spoznáva kleptomanku Mo, Rhina a Alberta, ktorý inteligenčne nebol príliš obdarený. Ich vedúci skupiny Harry má vášen pre whisky a rozhodne sa vziať ich na degustáciu. Táto jedna udalosť ich životy obráti naruby... V tomto prípade britský režisér Ken Loach zvolil viac humoru a trošku odľahčenejší, rozprávkový štýl. Naproti mojej veľmi obľúbenej snímke Ja, Daniel Blake, v ktorej sa poctivý človek pasuje s nešťastne nastaveným sociálnym systémom, si v tomto filme Robbie svoju druhú šancu na život doslova kradne. A s tým sa úplne nestotožňujem... Napriek tomu vtipné, dobre zahrané a tvoriace otázky v hlave. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie, která má své typické, nezaměnitelné kouzlo. Už na začátku, při pohledu na naše hlavní hrdiny, jsem tušil, že tam bude prostě něco navíc. Nejen typický, skotský přízvuk, nádherné scenérie, ale hlavně (ne) příjemné situace, které už asi každý z nás někdy viděl nebo zažil. A konečně vím něco málo o tom, jak se dělá whisky. Hlavně za to tu čtvrtou nahoru. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujal plakát a čekal jsem od snímku nějaké "trampování krajinou", jelikož jsem nic nečetl o obsahu ani neshlédl trailer. V prvních minutách jsem zjistil, že film bude asi o něčem jiném, ale o čem ?.. Skupinka kriminálníků odsouzených k veřejným pracím s vedoucím "Harrym", který má vášeň pro whisky, zjišťuju po chvíli.. Vědět to ještě před filmem tak do toho asi nejdu, ale nakonec jsem velmi rád že jsem tento snímek viděl. Rozhodně mě nezklamal ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Anjelský podiel je dosť neujasnený film. Začína ako závažná sociálna dráma, kde sledujeme mladíka, ktorý pri snahe o návštevu svojho novonarodeného syna dostane poriadnu nakladačku od svojho svokra. Nemá prácu, vyšiel z basy a zopár týpkov ho má na muške. Postupom času sa k nemu vďaka scenáru pridá zopár podobne ladených indivíduí, s ktorými si svojou prostorekosťou padne do nôty, takže môžeme veselo prebehnúť ku komédii. Potom naši hrdinovia dostanú skvelý nápad, ako rýchlo počas finančnej krízy v zavšivenej Británii zbohatnúť a tak dostáva priestor klasický lúpežnícky film a z bývalých kriminálnikov sa stávajú Robbieho parťáci, respektíve Robbieho štvorka. Mal som pocit, že film je dosť prestrihaný, že istá dôležitá zaangažovaná postava sa objavuje v deji nie podľa vlastného logického myslenia, ale podľa potreby plynulosti deja. Lenže ono to celé veľmi príjemne plynie a vďaka Loachovej režijnej zručnosti funguje, takže ak budete film brať ako zámerne nereálnu oddychovku z ostrovov, odpustíte mu aj tých zopár nedostatkov. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)

Reklama

Reklama