Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Sandová se stala nesmrtelnou díky talentu a odvaze psát o všem, co chtěla. Juliette Binocheová a Benoit Magimel v příběhu o lásce a smrti... Francouzský film Děti svého věku je příběhem o vášnivé lásce George Sandové a Alfreda de Musseta. Když se tito dva spisovatelé poznali, byli již slavní a ani jeden z nich už nedoufal, že potká velkou lásku. A přesto spolu zažili vztah, který je povznášel a ničil zároveň a který je poznamenal až do konce života. George Sandová se narodila v rodině napoleonského důstojníka, byla dána do klášterní výchovy, ze které ji vysvobodila její osvícená babička. Díky ní poznávala Aurore Dupinová, jak se původně jmenovala, literaturu, filozofii, babička v ní podporovala touhu stát se nezávislou. V manželství s nevzdělaným venkovským šlechticem vydržela Sandová devět let a pak utekla i s dětmi do Paříže. Zde se uprostřed studentů, intelektuálů a umělců setkala s Mussetem a začala svou spisovatelskou a novinářskou práci. Vzhledem ke svému původu a společnosti začala tato nezávislá a hrdá žena používat pseudonym George Sandová. Od té doby, kdykoliv hovořila svým jménem nebo o sobě psala ve svých dílech, používala mužský rod. Její nezávislost a nespoutanost popuzovala nejrůznější kruhy, rodina Musseta se ostře stavěla proti jejich vztahu. Utekli spolu do Benátek, ale tam jejich vztah skončil téměř tragicky. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Průměrné historické drama o vztahu dvou spisovatelských hvězd své (ale vlastně i dnešní) doby - George Sandové a Alfreda De Musseta - není nijak zvlášť originálně natočeno a ani oba herečtí představitelé hlavních postav nevtiskli jejich rolím nic navíc, co by lépe pomohlo divákům chápat jejich konání. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

To, že Alfred de Musset, chlípník, prostopášník, zhýralec, zatracenec a naprostý cynik, byl velice dobrým spisovatelem, pochopí každý po přečtení jakéhokoli jeho díla. Avšak jestliže se pokusíme oprášít některý z nesčetných románů George Sand, dojdeme pouze k závěru, že tato nevzhledná, nekultivovaná a věčně neupravená, namyšlená feministka byla navíc zoufale průměrnou literátkou a její díla opravdu nestojí za to, aby se s nimi dnes někdo zaobíral. Jako feministka je ovšem zajímavá. Snímek podává svůj příběh dost zajímavě a zručně. Atmosféra doby není také vystižena nejhůře. O "literárně-historický" dokument se ovšem nejedná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podobny filmy mam celkem rad, ale tohle bylo bohuzel takovy o nicem. Prvnich dvacet minut sem si rikal, na co si to reziser hraje, vubec jsem se neorientoval v deji a ten skakal par let dozadu, par dni dopredu, rok dozadu atd. Nastesti se to pak uklidnilo a v momente, kdy se Magimel potka s Binoche, tak je to pribeh jen o nich. Sice jsou oba spisovatele, ale maximalne clovek vidi sem tam neco cmarat Binoche, to je tak vse. Cely je to jen o tom, jak se stridave hadaj a udobrujou a trva to 135 minut. To vse v docela televiznich kulisach. Ale musi se uznat, ze i kdyz je film desne dlouhej a deje se tam furt dokola to samy a za celou dobu se charaktery postav nikam neposunou, tak film nenudi, na cemz maj asi nejvetsi zasluhu prave paradne hrajici Binoche a Magimel, na druhou stranu, ji to neslusi a jak se furt oblika jako chlap je otravny a on furt vyvadi a je taky otravnej. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc je film pravdivý... nevím ani čím mě zaujal, ale dám čtyři... prostě se mi to líbilo ()

pm 

všechny recenze uživatele

Dílo Alfreda de Musset je skutečně moderní a nadčasové, zatímco z románů Sandové jsem, myslím, žádný nedočetla. Z tohoto filmu, možná proto, že jej režírovala žena, bych ale mohla mít pocit, že zajímavější osobností byla právě emancipovaná výstřednice v podání oproti skutečnosti zbytečně hezké Binochetové. Každopádně Benoit Magimel je v roli básníka velmi dobrý. Co mi na tomto filmu ale skutečně vadí, ačkoliv bych to jindy přešla, jsou zásadní faktografické nepřesnosti. 70% ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Místy fascinující, jinak vcelku standardní zpracování života bohémského Musseta, v kterém překáží ovšem jedna zásadní faktografická chyba - Alfréd zemřel až téměř padesátiletý, tedy velmi, ale velmi dlouho po svém rozchodu se Sand. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA: Naši distribútori si donekonečna sťažujú, ako im unikajú zisky z predaja DVD nosičov, ako im "piráti" ničia pole pôsobnosti, ako sa filmy nelegálne šíria kade-tade, ... A zvlášť SPI má týchto "žvástov" plné tlačovky. No a potom si človek kúpi - konkrétne tento film - ako prílohu magazínu VIDEO DOMÁCÍ KINO. Na obale vycapené logo SPI, nuž automaticky očakáva kvalitu, ktorú mu táto firma tak vehementne za nekresťanské ceny ponúka, ale ouha: formát obrazu 4:3 (pôvodný je 2,35:1), zo zvuku len šitoidný brňácky dabing, titulky ŽIADNE a bonusy ? Ste zdraví ? Potom si človek pustí druhé DVD s filmom SUMMER OF SAM. Je od INTERSONICu (aj keď na obale je opäť vycapená SPI) a pozrime sa: anamorfný widescreen, dabing + originálny zvuk a dokonca aj titulky. Takisto bez bonusov, ale čert to ber. No tak sa pýtam tej slávnej SPI, to nás fakt máte za úplných dementov ? (26.9.2006) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Říkal jsem ti, že zabitá láska se vymstí ..." ----- Chtěla jsem napsat cosi o zraňujícím, osudovém vztahu dvou velice nekonvenčních, talentovaných osobností, jejichž duše se vzájemně míjely - dokonce i ve chvílích, kdy si byly nejblíž. Jenomže ... namísto toho vidím nezávislou, neobyčejně emancipovanou ženu s velkým srdcem, která zkouší žít podle svého - a znenadání se jí na krk pověsí závislý, trochu slabošský muž takřka bez srdce. O co šlo z jeho strany ? Kde byla láska ? Identifikovala jsem jen touhu, vášeň, posedlost ... a sobectví. Ona byla silná ... bohužel ne dost, takže se stala svým způsobem (ne)dobrovolnou otrokyní svého (a jeho) citu. Leč příběh je to zajímavý ... a přínosný ... PRO VÁS - bez ohledu na to, nakolik odpovídá skutečnosti. Víte ... myslím, že takhle nějak může (ale taky nemusí) začínat domácí násilí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pekný spracovaný film o dvoch umelcoch, ktorí sa do seba úplne vžili. Film bol precízne spracovaný a prostredie a kostýmy boli nádherné, takže som dostal aj efekt stroja času. Ak máte radi historickú melodrámu, mohlo by vás baviť. 7/10 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jen ti, co se milují, věrnost lásce tělu i duši slibují. Láska je dar z nebes, láska je sud prachu, leč není bez žalu, vzdechu. Právo první noci nás ohluší, je jako sonáta milostných rozkoší, báseň pošeptaná do uší, do vlasů vpletená poetika šarmu vášnivosti. Já teď řádky píši Vám. Mé milé, nejmilejší z dam, slova do veršů poskládám. Všechny louče v pokoji pozhasínám. S ní obdivovat budu krásy rán, žárlit i pohrdat. Milenci v zátiší, dva živly osudem protnutvší. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o velmi příjemný ženský příběh promítající se v historickém pozadí, s mou nejloblíbenější Binoche, jako celek se mi zdál jaksi těžko uchopitelný, bez jakéhokoliv zvláštního momentu. A dokonce jsem si až závěrem vzpomněla, že jsem film kdysi shlédla, což samo o sobě o něčem vypovídá. 70% ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Film o dvou lidech kteří se sejdou, rozejdou, sejdou, rozejdou, sejdou a nakonec rozejdou, Nekouká se na to špatně (dočkáme se i pár holých zadků a prsů), herci hrajou mírně nadprůměrně (a jsou mírně podprůměrně nadabováni), ale je to šíleně natahované (takže jsem smrt hlavního hrdiny doprovodil radostným výkřikem) a závěrečný proslov hrdinky na hřbitově je tak příšerný, že dávám nakonec hvězdičky jen dvě. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Z českých názvů je jednoznačně výstižnější Děti svého věku, pod kterým film uvádí Česká televize. Původní francouzský název Les Enfants du siècle je totiž parafrází názvu románu Alfreda de Musseta La Confession d'un enfant du siècle. A ten v češtině vždycky vycházel jako Zpověď dítěte svého věku. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla ale přepálená stopáž. Jo, být to tak o 45 minut kratší, je z toho průměrné romantické drama "založené na skutečných událostech" tečka. Takto je z toho průměrné romantické drama "založené na skutečných událostech", které je děsně rozvleklé a oba hlavní aktéři vás už tím neustálím hádáním, nedůvěrou a rozchody iritují (rozuměj serou). Ani jednoho ze ztvárněných spisovatelů neznám. Nikdy jsem od nich nic nečetl, ba co, nikdy jsem o nich ani neslyšel. Ale co jsem si tak pročítal různé zdroje včetně zdejších komentářů, ta George Sand musela být neskutečné kráva. ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

George Sande jako ženu velmi neobdivuji, ani jako umělkyni a film byl přesně takový, jak jsem si ho představovala, už jak jsem ho stahovala do počítače. Patetický, romantický, trapný, hysterický. Celkově filmy o emancipovaných milenkách umělců nemusím. Nebo je to film o milenci umělkyně? Nechápu, proč někdo nemůže i skladateli nebo básníkovi natočit film který bude mít trošku něco společného se skutečným životem a realitou lidí. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Film, který nedokázal přes velký potenciál opustit průměr. Přesto... Mě oslovil - možná proto, že mi v některých chvílích něco připomínal...? ()

RenSen 

všechny recenze uživatele

Oba hlavní protagonisty filmu mám moc ráda! O to více jsem od toho filmu čekala. Má očekávání umocnila i doba ve kterém se drama odehrává. Čekala jsem celkově více - od herců, od příběhu, více emocí a opravdovosti. Přesto dávám 4 hvězdy (75%). Není až tolik filmů o kterých déle přemýšlím, nechám je v sobě plynout a které ve mně zanechají dojem déle než do shlédnutí závěrečných titulků. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné hlupačce co se nechá zneužívat jedním totálním vymaštěncem. Od začátku až do konce románově rozvleklá nuda. ()

Reklama

Reklama