Reklama

Reklama

Morituris

  • USA Morituris: Legions of the Dead
Trailer

Obsahy(1)

Kedysi dávno, za dávnych vekov rímskych potrestal vzbúrenec Spartakus smrťou skupinku gladiátorov, ktorí sa zbláznili počas povstania. Tí sľúbili, že sa jedného dňa vrátia. A práve v tento deň do lesov prichádzajú traja mladí muži s dvomi dievčatami, ktoré znásilnia a týrajú. Okolo nich sa však nachádza ešte väčšie zlo, ako sú oni sami. (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skutečný návrat k brakovému exploitačnímu italskému hororu 70. let zrealizovaný řemeslně nezávadným způsobem, díky čemuž se na to nejenom dá dívat, ale dá se u toho i bavit. Upozorňuju tedy, že jsem zhlédl jedinou verzi, která je zatím k dispozici - totiž italské audio + švédské titulky, takže jsem nerozuměl ani slovo. Což je možná to nejlepší, co se mi mohlo stát, neboť debilní dialogy jsou historicky největší slabinou italských hororů. Rozumět, co si mezi sebou postavy v klidnějších chvílích vypráví, měl bych z filmu možná horší pocit. No, nicméně, pokud máte rádi starý eurohoror a chcete zažít výlet do "starých zlatých časů" za pány Fulcim, Deodatem a spol., neváhejte, film si sežeňte, nechte se překvapit a nečtěte dál. Na dalších řádcích totiž vyzradím, co je na filmu zdaleka nejzajímavější a čím zaujal mne osobně (protože obyčejně mě laciné exploiťáky nechávají chladným). Osobně to za spoiler => nepovažuju, neboť se to dá lehce odvodit - už jen z názvu a posteru, hehe, ale stejně - kdo chcete být překvapen, nečtěte dál a neuvažujte, co by tak to překvapení asi mohlo být. Takže ... tři slova ... zombie gladiátoři, typičo! :-D Zombie gladiátoři jsou týpci a nechápu, že to někoho jiného už dávno nenapadlo. Zombie nacisti, pohoda, zombie templáři, známe, ale zombie gladiátoři ze starověkého Říma, to tu ještě nebylo. Navíc v hodně atmosférickém, brutálním a intenzivním kabátku. Tohle je prostě super, ještě v polovině to vypadalo na klasický laciný rape and revenge exploiťáček (byť na poměry tohoto subžánru slušně zrealizovaný), ale to, co přijde potom ... super. A nejlepší věc, že film není jenom krvavý, brutální a násilný (byť, řekněme si upřímně, samoúčelný bezesporu je), ale současně velmi atmosférický (odehrává se celý v noci, les, rozvaliny starověkého paláce, měsíční světlo na bílých tělech římských gladiátorů... wow). <= spoiler Na závěr ještě upozornění - z objektivních filmařských hledisek Morituris rozhodně nejsou žádný zázrak. Ale pro fanoušky starých evropských hororů by se mohlo jednat o moderní kult. Pro mne překvapení na úrovni loňských Masks. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doporučuji přetočit prvních 30 minut, kde se neděje takřka nic a nerozumíme NIC! Pak se to slušně Rozjede ! Chlapi zmagoří a z ničeho nic, bez zaváhání začnou mlátit dvě slečny.. Kopance do břicha, do Hlavy zkratka na všechny části těla a následuje Rape and Cocksucking! Pak příjdou na scénu slibovaní Gladiátoři a pravá Show teprve začíná! Každý je vybaven jinou historickou zbraní od Palcátu po Kopí! Jsou to vycvičené tlusté Svině a stroje na zabíjení jak vyšité! Nekompromisně porážejí Partičku v tmavých lesích, kteří podléhají jako prasata! Zmixovat Exploitation s prvky Historie je skvěléj nápad a on se Italům povedl ! 75% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná nízkorozpočtová záležitost, u které shledávám základní chybou, že míra násilí a brutality se na pomyslný vrchol - tady spíš za zernit - vyšvihne někde uprostřed filmu. Tím myslím již tady zmiňované znásilňovací scény. To je opravdu krutej humáč, dost mi to připomínalo nechvalně známou napodobeninu Last House onthe Left (1972), tedy Chaos (2005). Pokom se zde již v mnohem pomalejším tempu táhne gore-platterfest obstojné, ale ne nijak suprové kvality. Shrnuto...je to taková prasoidní, zvrácená, sadistická jízda, která je jasně definována pro konkrétní oblast publika. Tohle není běžný horor!! Tohle je fakt docela peklo!! Ale ke konci bohužel nudí ... A jak zde psal již kámoš BLOODY 13: Jen pro fanoušky subžánru, ať nám to hodnocení nejde zbytečně dolů ... :-)) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako Smrt stopařek, pak se to přehouplo do Nahé kořisti, Predátora, Lovce a kořisti a skončilo Carpenterovou Mlhou (přesněji tím, co se v ní ukrývalo). Takže místo vraždících rytířů nebo templářů tu máme gladiátory..... Jakmile jsem uviděl v titulcích jméno Sergio Stivaletti, bylo mi jasné, že speciální efekty budou kvalitní! Ponurý snímek (jelikož je většina ve tmě) o třech mladících, co si vezou děvenky na zábavu, jenže netuší, že Nemesis je bohyní pomsty! A to nemluvím o úvodním vykydlení celé rodiny i s dětmi, po němž následují skvělé titulky mírně inspirované Millerovým 300. Zábavný masakr s nádechem gotiky... (i když gladiátoři přicházejí ze starověku, ale zde mám na mysli horrorovou odnož). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Netušila som , že sa o tomto braku, ktorý sa snažil vysporiadať so ( zatiaľ ) zašlou ITA " peliculas di morti " dá napísať kniha. Polka trapná " mrdárna " v druhej nabehne imitácia gladiazombíka a ten usekáva, čo má v ceste a kolektívne to oslávi .Odvádza , za čo je platený, ale nóvum Ma minulo . Raffi má napozeraný Sladge / Collect./ Hachet... scenár vybublal mozog Giangi z H-magazínu v krajine pôrodu tejto "veci". Pre baličov, mäsa OK - pre zbytok nuku . Bodík navrch za " krížovanie ". O tom to celé vlastne bolo a + bodík za G-Čko. Raffi má asi zlé skúsenosti s Bohom, no vyčkám next. ( hierarchiu solídne ovládam - netuším ale čo znamená na CSFD termín - PEŠIAK ). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film bol premietnutý ako test pre určitý počet divákov a následne zakázaný pre reakcie, ktoré vyvolalo autentické zobrazenie sadizmu a masochizmu. Preto sa film objavil len v niektorých pornokinách. (DarkSaint)
  • Film bol čiastočne inšpirovaný skutočnými udalosťami známymi ako "Masaker Circeo", ktorý sa stal v meste San Felice Circeo v Taliansku roku 1975. Traja mladí muži znásilnili a mučili 19-ročnú ženu a 17-ročné dievča dva dni, potom zavraždili ženu a dievča prežilo iba vďaka tomu, že predstieralo, že je mŕtve. (ash99)

Reklama

Reklama