Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmům ve kterých hraje Dianka já neumím říct ne, zejména scéně, kde si Dianka zkouší těsný minišaty v tu chvíli jsem lapal po slabikáři, abych opět našel řeč. Vůbec jsem si nedivili tomu budovateli, že když viděl Dianku ve spodním prádle začali bláboli o Rusku, je to totiž jediná rozumná reakce, kterou může chlap v takovou chvíli udělat. Dianka však není to jediný co se mě na filmu líbilo, vlastěn kdžy tak o tom přemýšlím, tak na tomhle snímku se mě líbilo úplně všechno. Úplně nejvíc se mně líbila "keňská"část příběhu, která byla nejvtipnější. Moskevská část zase dokázala s Jeana udělat neskutečnýho sympaťáka a s Dianky sviňuchu obecnou. Svižná, zábavná, nevtiravá a hezky romantická kombinace, která rozdá spousty příjemna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemná komedie s opět naprosto ultra mega překrásnou Diankou Krugerovou a nesmírně pohodovým Dany Boonem, kteří si to tady spolu užívají snad nejlépe, jak jen dovedou. A divák samozřejmě s nimi. Nejlepší na téhle komedii je, že je dobrá jak v momentě, kdy se Dianka pokouší o Danyho, tak i v případě, kdy Dany přijde na to, jaký zlořád Dianka je a pořád se jí rozhodne udělat hezký den. Ta romantická stránka byla tak překrásná, že jsem si jí musel pustit hned několikrát za sebou. Takové filmy mám moc rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €17miliónovTržby Celosvetovo $16,044,000▐ ďalší výborný kúsok z Francúzska, dobrý dej a skvelé zábavné kúsky /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chaumeil se nezapře a opět servíruje výpravnou dobrodružnou romanťárnu, která je jak vystřižená ze stránek katalogů cestovních kanceláří. A tak může seznamovací fáze probíhat pod spalujícím sluncem mezi Masaji na úpatí Kilimandžára a tokací pro změnu nad zasněženou Moskvou v letadle při simulaci stavu beztíže. Minule to Chaumeil zabalil do netradičního námětu o agentuře na rozchody, nyní je to rodinné prokletí „kdy dámské větvi rodiny po mnoho a mnoho generací nevychází první manželství, ale až to druhé“. Již z toho je jasné, že tentokrát se to nese spíše v hávu střelené komedie. Celé to má jen dva problémy; oba ovšem zásadní. Je to zbytečně dlouhé a ústřední pár je ztělesnění vší nesympatičnosti. Ona neví co chce, chová se jak hrom do police a je necitlivá kravka; on je poněkud přihlouplý a s chováním burana. Chaumeil tak může Diane nožky a Danymu hnáty zulíbat, že ty postavy vzdor jejich nesympatičnosti dokáží prodat tak, že jim nakonec přeci jen to společné štěstí přát spíše budete než nebudete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie. Film má zajímavý příběh soustředící se Diane Kruger, která je štastně ve vztahu 10 let. ale z rodinné tradice ví, že štastné manželství je až to druhé, tak se z pověrčivosti rozhodne oženit s random mužem, aby zabránila "kletbě" a k tomu si vybere Danyho Boona, na kterého její balící taktiky vůbec nefungují. Milé, zábavné, s rychlým tempem, krásnou Dianou, dobrým prostředím ( Keňa) a trhlým humorem.V poušti: Co budeme pít? Výborné jsou sloní výkaly je v nich hodně minerálů a živin či od bůvola, hlavně né od zebry, ty jsou na hovno :D 8/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pár Dany Boon z Vítejte u Ch'tisů a Pascal Chaumell z Klamače srdcí byla stoprocentně výborná volba, protože já jsem se opět skvěle bavila, až na ten už dost ujetý konec v kostele, ale to byla jen nepatrná černá tečka, která nestojí ani za řeč. To jsou přesně ty komedie, kde vůbec nemusím řešit jak to dopadne, nějakou předvídatelnost, klišovitost a podobně házím za hlavu a nechám se unášet příběhem, kde mě baví snad každý moment. Od příletu do Keni, kde jsem byla několikrát mrtvá smíchy až po Rusko, kde jsem dopadla podobně. Nesmím zapomenout na Diane Kruger, které to maximálně seklo a po herecké stránce byla Danymu minimálně rovnocennou partnerkou. Moc fajn komedie, takové já vždycky vítám s otevřenou náručí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude někdy chtít nějaká atraktivní, bohatá a trochu pitomá blondýna patnáctiminutového manžela, tak ať se na mne směle obrátí. Jean-Yves mi totiž dal skvělou inspiraci v tom, kterak si ji povodit a užít si přitom hodně zábavy. A když pominu to, že předpokládaný manžel č. 1, který měl samozřejmě být manželem č. 2, se k Isabelle hodil daleko víc, než náhradní manžel č. 1, tak musím uznat, že jsem se nejen skvěle pobavil, ale i poučil. O čem? Třeba o tom, že na Kilimandžáru není v noci čilý turistický ruch, o tom, že divoký lev reaguje pouze na povely v němčině a samozřejmě o tom, že letět do Keni v kožichu musí být pro filcky nápad k nezaplacení. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia z francúzskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o žene z vplyvnej rodiny, ktorá je už desať rokov zamilovaná do muža svojich snov, s ktorým tvoria prakticky dokonalý pár, lenže kvôli zvláštnej rodinnej kliatbe, ktorá už dlhé roky spôsobuje, že prvé manželstvo každej ženy z rodiny skončí rozvodom a vydarí sa až druhé sa obáva vziať si ho, keďže o neho nechce prísť. A tak sa rozhodne pre zdanlivo ideálne riešenie, odcestovať do Dánska, kde sa dá rýchlo vydať a rozviesť, pričom k tomu chce využiť akéhokoľvek muža a vyberie si prvého, ktorý jej venoval pozornosť, cestovateľa a pisateľa turistických sprievodcov. A tak robí všetko preto, aby ho zaujala, pričom jej čaru podľahne, ale aj tak to s ním nebude mať jednoduché. Spracovanie sa mi páči, zápletka pôsobí v rámci žánru viac než dobrým dojmom a ponúka slušný potenciál vo viacerých ohľadoch a ten sa aj podarilo naplniť takmer úplne. Už od začiatku to navodí takú sympatickú atmosféru, takže si ma to celkom získalo, obe hlavné postavy sú úplne odlišné a síce k dokonalým charakterom majú obaja celkom ďaleko, no pre potreby filmu mi to plne vyhovuje. Určite musím pochváliť, že úroveň filmu sa takmer po celý čas len zvyšuje, takže dobre zvládnutá je už samotná časť s očarovávaním, ale keď sa už aj on stáva plnohodnotnou postavou, je to ešte lepšie, poteší, že kvôli jeho profesii sa dej odohráva na viacerých zaujímavých miestach, či už Keňa alebo Rusko, ktoré sa postarajú o viacero výborných situácií a navyše majú v priebehu dostatok priestoru aj zaujímaví členovia jej rodiny a tak to celkovo pôsobí veľmi príjemným a osviežujúcim dojmom, kde sa je na čo pozerať od začiatku až do konca. Jedine musím čiastočne vytknúť, že mám problém, keď sa hlavná postava pri definitívnom výbere partnera zachová týmto spôsobom, ale to je len subjektívne a v rámci filmu sa cez to dokážem preniesť. Veľmi spokojný som aj v rámci oboch hlavných žánrov, nájde sa tu dostatok slušných vtipných scén, pochváliť musím hlavne let v beztiažovom stave alebo návštevu zubára, ale sadla mi aj romantika, potvrdil mi to hlavne ten záverečný tanec. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, veľmi sympatické hlavné duo Diane Kruger a Dany Boon, ktorých som si už obľúbil aj z iných filmov a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci žánru výrazný nadpriemer. Síce v rámci tohto žánru vyhľadávam takmer výhradne filmy z východnej Ázie, ale ani tento francúzsky príspevok ma rozhodne neurazil, výborné postavy, zaujímavý príbeh a kvalitný vizuál, ideálna romantická komédia. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Nesmírně svěží kousek ze země galského kohouta, kterému nechybí originální zápletka (ač samozřejmě totálně přitažená za vlasy), milé situace a skvělí herci. Vůbec jsem to nečekal, ale nakonec se přede mnou odehrával přesně ten typ filmu, který příjemně ubíhá, divák se u něho docela často culí, touží po košatém happy-endu a na konci bouchne do stolu, že by ty slabé dvě hodinky neměnil. Režisér Pascal Chaumeil (neznám s ohledem na jeho věk okolnosti, ale letos v srpnu zemřel) měl čich na výtečné herce, oba obdařil klasicky francouzským rošťáctvím a okouzlujícím sex-appealem, což samozřejmě platí hlavně pro Diane Kruger, která je v každé druhé scéně naprosto k nakousnutí. Představuje tady atraktivní snoubenku sympatického zubaře, mají spolu hezky (spíš až moc) nalajnovaný život, jenže nad jejich sňatkem visí rodinná kletba, kterak až druhé manželství je u nich šťastné. Plán je tudíž jasný: vzít si prvního troubu, který na to kývne, rychle se ho zbavit a se současným přítelem spokojeně zestárnout. Plán se daří, ačkoliv se hrdinka dostane přes Dánsko do Keni, následně do Ruska a při návratu do Francie bude má víc problémů, než na samém začátku. Můžeme se spolehnout na vzorovou hereckou chemii, na řadu zábavných epizodek, chytlavých melodií, pestrého vizuálu i ztřeštěných vedlejších postav u štědrovečerního stolu. To vše doráží docela spolehlivě jak na srdce, tak i na bránici. Čtyři hvězdy, vůbec jsem neváhal. ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Jde přesně o typ filmů, které nemám ráda. Trapnokomedie postavená na banální nesmyslné zápletce po vzoru amerických béček. Ani se mi nechce věřit, že jsem vydržela 20 minut. O Francie, Francie, tvé komedie už nejsou to co bývaly! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom roztomilá romantická komédia. Hneď je vidno, že si námet nezobrala do svojich pazúrov hollywoodska mašinéria, ktorá by z toho urobila jeden patetický blábol. Ide o jednoduchý príbeh so sympatickými hercami, no predsa len by som prijal o trochu viac humoru. Ale tá scéna s levom bola výborná. Keby takých zábavných pasáží bolo viac... Lepší priemer. 65/100 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tfuj! Netuším, zda si Chaumeil vytýčil za cíl překonat americké teen komedie, ale pod heslem „dohnat a předehnat" je tímto filmem překonal. Hloupé, primitivní, nudné, omšelé, zkrátka nekoukatelné. A český dabing stlačil film ještě hlouběji do kinematografické žumpy. Za vrchol lze považovat tu příšernou parafrázi ruštiny, kterou hovoří rodilí mluvčí. Odmítám si kvůli tomu sehnat originální znění, ale domnívám se, že ve francouzském originálu si tohle snad nedovolili. Dle mého to zavinil český pocit, že všichni jsme Gogo a hovoříme plynně rusky. Gogo možná dabéři jsou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Isabelle (Diane Kruger) je sympatická a atraktivní blondýnka, která má desetiletý vztah, který má být co nevidět zpečetěn sňatkem. Na tom by nebylo nic tak zvláštního. To zvláštní ale je, že ženy v její rodině již od pradávna stíhá prazvláštní kletba, která prvním svatbám nepřeje, a ty vždy skončí rozvodem. Teprve až druhé manželství je šťastné. Isabelle chce na kletbu vyzrát. Vezme si prvního muže, na kterého narazí, a hned se s ním dá okamžitě rozvést. A tak zlomí kletbu, protože svatba s jejím současným přítelem bude až druhá v pořadí. A je jedno, jestli to bude redakční pisálek, spisovatel knih pro děti a "crejzymen" v jedné osobě jako je Jean-Yves (Dany Boon), kterého střetla v letadle na cestě do Dánska, kde je krátkodobé manželství s okamžitým rozvodem legální. Místo plánovaného Dánska, nakonec s obětí svého vypočítavého plánu, skončí v exotické Keni. Vše se pořádně zkomplikuje poté, co zde s Jeanem-Yvesem absolvuje masajskou svatbu. Ten se po návratu domů nechce své novomanželky vzdát. I on na svůj protějšek připravil lest, se kterou Isabele nepočítala, když nechal sňatek tajně stvrdit na úřadu a tím jej tedy uznat za právoplatný. Dva lidé, co se k sobě nehodí, není mezi nimi žádná chemie a jejich vztah je jen na papíře, by měli jít rychle od sebe, ale jak to udělat, když doklad o rozvodu je z "manželovi" strany v nedohlednu. Nejlepší bude začít dělat svému choti naschvály, anebo se do něj neplánovaně zamilovat. Isabellin příběh vypráví u štědrovečerního stolu před svými příbuznými její mladší sestra a ti ho už znají nazpaměť, ale pro její právě se rozvádějící sestřenici, je to něco nového. Tahle forma vyprávění rozhodně neubírala příběhu na jeho bláznivosti a originální nápaditosti. Své zastoupení v něm má dobrodružná romantika exotických dálek, originální humor i správně praštěná ústřední dvojka. Sličná Diane Kruger je sice v mnoha ohledech lepší než její filmový partner Danny Boon, ale jejich nesourodost byl dobrý tah a postupně jim to spolu začalo šlapat. Film má několik originálních fází a navštívíme s ním Afriku i Rusko. Jakmile se film odkloní od své crazy fazony k romantickému sbližování, začne se na povrch dostávat jeho předvídatelnost. Samozřejmě, možná se v průběhu originálního příběhu tak trochu pozapomnělo na jeho (možnou) předvídatelnost, což jen svědčí o dobrém režijním přístupu. Francouzský režisér Pascaul Chaumeil, až do jeho zlomové romantické komedie "(K)lamač srdcí", točil převážně pro televizi, ale na tomhle snímku to není vůbec znát. Perfektní barvitý vizuál a velká porce režijní invence zaručují kvalitní divácký zážitek. Na romantiku s nadhledem je Chaumeil dokonalý specialista. A projde mu nejspíše i to, že si i málo atraktivní muž může získat srdce atraktivní ženy. No, jak vidíte, v romantických filmech je možné všechno. 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sympatickej kousek. Čitelnej romantickej kýč s dost nelogickou úvodní zápletkou, ale optimistickej, vtipnej, Diane je v něm hodně sexy, nijak vyumělkovaná, prostě žensky roztomilá, obzvlášť když se za každou cenu snaží získat (zbavit se) Jean-Yvese. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor ** | akce * | napětí – | pustil bych si znovu **** ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, které odpustím úplně všecnno, co bych jinak tvrdě bodově trestal. Za Danyho a jeho roztomilý, šibalský kukuč palím čtyři a na nějaký seriózní, sofistikovaný komentář zhluboka kašlu. Howgh! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Protože je prakticky celý děj podrobně popsán v oficiálním textu distributora, nemá cenu to nějak komentovat, nebo se na film vůbec dívat. Typická roztomilá romantická komedie se sympatickým obsazením v hlavních rolích. S celičkým filmem jsem neměl moc velký problém a zajeté standardy, které se objevují v každém takovém přeslazeném kusu, se chronologicky vynořovaly i zde. Možná to bylo malinko roztahané a některé komediální praktiky se mi zdály až příliš extrémní, ale účel to splnilo. Rozhodně stojí za zkoušku. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápadem docela zajímavá romantická komedie, kterou kazí jen nepříjemně kýčovitý, ale očekávaný konec. Chvílemi se film tváří i jako dobrodružná podívaná ve stylu "Honby za diamantem", ale ve výsledku to je pouhý romantický standard o dvou lidech, kteří by se v životě nezamilovali ... ale víte, jak to v takových filmech chodí. Naštěstí je vše přijatelně snesitelné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně zdlouhavá záležitost, kdy se nic neděje, jen se pořád dokola opakují trapné momenty a "humor" má vycházet z nadsazených situací, které ale nejsou ani vzdáleně vtipné. Snímek bez špetky šarmu a jakéhokoliv vysvětlení, proč ta láska nakonec přece jen propukne. No, u chlapíka se nedivím, protože Diane Kruger má v sobě precizní německou krásu, ale proč by se měla zamilovat ona do něj, je záhadou, kterou nemám chuť luštit tím, že bych se na to ještě někdy podívala. /20. 5. 14./ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Spojení Diane Kruger a Danny Boon mě překvapilo již na plakátě, ale o to více potěšilo, jak výborně zvládli originální komediální polohu. Danny Boon svoji pověst znamenitého komika s přehledem potvrdil a Diane si zase procvičila francouzštinu. Příjemná, oddechová zábava - nejlepší scéna v zubařské ordinaci. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Francouzský neotřelý námět provedený čistě hollywoodsky. Škoda. Zábavná zápletka s výborným duem, kterému ale nikdo nenapsal až tak dobré vtipy. ()

Reklama

Reklama