Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

Figu 

všechny recenze uživatele

Byl to opravdu skvělý plán pustit si tento filmeček. Do půlky jsem byl na jedné hvězdě, pač Diana se chovala opravdu tupě jak naše místní celebrita Naďa Mašková a kdyby to mělo trvat do závěrečných titulků, říkal bych si co je rejža Chaumeil Pascal za packala. Naštěstí se tak nestalo. Ze smutku Danyho se vyklubalo kuřátko radosti v podání lásky a pokud se nic vážného nepřihodilo, tancujou si společně s Diane v kostele dodneška... 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Isabelle (Diane Kruger) je sympatická a atraktivní blondýnka, která má desetiletý vztah, který má být co nevidět zpečetěn sňatkem. Na tom by nebylo nic tak zvláštního. To zvláštní ale je, že ženy v její rodině již od pradávna stíhá prazvláštní kletba, která prvním svatbám nepřeje, a ty vždy skončí rozvodem. Teprve až druhé manželství je šťastné. Isabelle chce na kletbu vyzrát. Vezme si prvního muže, na kterého narazí, a hned se s ním dá okamžitě rozvést. A tak zlomí kletbu, protože svatba s jejím současným přítelem bude až druhá v pořadí. A je jedno, jestli to bude redakční pisálek, spisovatel knih pro děti a "crejzymen" v jedné osobě jako je Jean-Yves (Dany Boon), kterého střetla v letadle na cestě do Dánska, kde je krátkodobé manželství s okamžitým rozvodem legální. Místo plánovaného Dánska, nakonec s obětí svého vypočítavého plánu, skončí v exotické Keni. Vše se pořádně zkomplikuje poté, co zde s Jeanem-Yvesem absolvuje masajskou svatbu. Ten se po návratu domů nechce své novomanželky vzdát. I on na svůj protějšek připravil lest, se kterou Isabele nepočítala, když nechal sňatek tajně stvrdit na úřadu a tím jej tedy uznat za právoplatný. Dva lidé, co se k sobě nehodí, není mezi nimi žádná chemie a jejich vztah je jen na papíře, by měli jít rychle od sebe, ale jak to udělat, když doklad o rozvodu je z "manželovi" strany v nedohlednu. Nejlepší bude začít dělat svému choti naschvály, anebo se do něj neplánovaně zamilovat. Isabellin příběh vypráví u štědrovečerního stolu před svými příbuznými její mladší sestra a ti ho už znají nazpaměť, ale pro její právě se rozvádějící sestřenici, je to něco nového. Tahle forma vyprávění rozhodně neubírala příběhu na jeho bláznivosti a originální nápaditosti. Své zastoupení v něm má dobrodružná romantika exotických dálek, originální humor i správně praštěná ústřední dvojka. Sličná Diane Kruger je sice v mnoha ohledech lepší než její filmový partner Danny Boon, ale jejich nesourodost byl dobrý tah a postupně jim to spolu začalo šlapat. Film má několik originálních fází a navštívíme s ním Afriku i Rusko. Jakmile se film odkloní od své crazy fazony k romantickému sbližování, začne se na povrch dostávat jeho předvídatelnost. Samozřejmě, možná se v průběhu originálního příběhu tak trochu pozapomnělo na jeho (možnou) předvídatelnost, což jen svědčí o dobrém režijním přístupu. Francouzský režisér Pascaul Chaumeil, až do jeho zlomové romantické komedie "(K)lamač srdcí", točil převážně pro televizi, ale na tomhle snímku to není vůbec znát. Perfektní barvitý vizuál a velká porce režijní invence zaručují kvalitní divácký zážitek. Na romantiku s nadhledem je Chaumeil dokonalý specialista. A projde mu nejspíše i to, že si i málo atraktivní muž může získat srdce atraktivní ženy. No, jak vidíte, v romantických filmech je možné všechno. 90% ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná, nevtiravá a hezky romantická komedie – to si můžete myslet pokud máte rádi produkty americké továrny na sny. Někde v těch kulisách se tvůrci jistě nechali inspirovat. Pokud se na to podíváte kriticky, už z prvního patra Eiffelovky je vidět, že to zas není tak moc zábavné, není to tak nevtíravé a není to tak hezky romantické jak francouzský film býval. A nemylme se – všichni jsme se na to dívali - všichni jsme Gogo! Produkce: Quad Productions. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak takovou prdel jsem opravdu nečekal. Nebudu S! ať si budoucí diváci užijou. Já jsem se málem počůral smíchy a to min 2/3 filmu. I když při jedné scéně jsem měl pocit, že mě navštívilo malinký delirium... Pak se snímek zvolna posouvá do "romanticko-vážnější" roviny, ale neztrácí tempo. Jasně už tam tolik srandy není ani nemůže, když se řeší závažný věci. Takhle to dopadá, když si s ostatními jen hrajeme. Proč je člověk vnímavý až když mu teče do bot. Pointa- nevěřte pověrám se (ne)naplnila?... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chaumeil se nezapře a opět servíruje výpravnou dobrodružnou romanťárnu, která je jak vystřižená ze stránek katalogů cestovních kanceláří. A tak může seznamovací fáze probíhat pod spalujícím sluncem mezi Masaji na úpatí Kilimandžára a tokací pro změnu nad zasněženou Moskvou v letadle při simulaci stavu beztíže. Minule to Chaumeil zabalil do netradičního námětu o agentuře na rozchody, nyní je to rodinné prokletí „kdy dámské větvi rodiny po mnoho a mnoho generací nevychází první manželství, ale až to druhé“. Již z toho je jasné, že tentokrát se to nese spíše v hávu střelené komedie. Celé to má jen dva problémy; oba ovšem zásadní. Je to zbytečně dlouhé a ústřední pár je ztělesnění vší nesympatičnosti. Ona neví co chce, chová se jak hrom do police a je necitlivá kravka; on je poněkud přihlouplý a s chováním burana. Chaumeil tak může Diane nožky a Danymu hnáty zulíbat, že ty postavy vzdor jejich nesympatičnosti dokáží prodat tak, že jim nakonec přeci jen to společné štěstí přát spíše budete než nebudete. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)

Reklama

Reklama