Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Připravuju velkou kritickou analýzu o úpadku českého filmu, a tak sleduju všechny možné sračkovité české filmy. Je jich fakt hodně. Ovšem tohle... pokud to není dno, tak k tomu má zatraceně blízko. Jasně, Kameňáky jsou ještě horší, jenže Kameňáky nejsou v pravém slova smyslu film. Tahle zrůdnost filmem být má. A tady je špatně úplně všechno. To se hodně málo vidí, že opravdu všechno... dokonce ani ta letní atmosféra, která Troškovi ve Slunce, seno tak šla, se tady nějak nepovedla. Z letargie ztrácených více než dvou hodin života mě vytrhl jen vtip s "alternativním koncem". Nebyl k smíchu, ale bylo to oživení. Toť vše. Dokonce mě ta sračka tolikrát přiměla stydět se za tvůrce, že zvažuju víc se fenoménem "trapna z viděného filmu" zabývat v dalších textech. Masochista jsem na to dost. Nakonec, další díly Babovřesků mě teprve čekají. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co mi vadilo, je přepálená stopáž. Spousta scén je zbytečně dohrávaná za hranice pointy, až už scéna není vtipná. Samotná zápletka se záměnami toho, co bylo vidět, a co se skutečně dělo, je vachrlatá a na celý film by nevystačila, a tak není divu, že se brzy objeví i Truda a její dům. Podle toho také vypadá rozvíjení děje, které spíše připomíná televizní seriál nebo sitcom, než film. Přesně vidět, kde by v televizi byl předěl na další díl. Fakt škoda té natahované, zbytečně natahované stopáže, protože jinak se mi film líbí. Vtipy nejsou všechny fekální, velmi dobře to postihuje pokrytectví některých věřících, kteří lezou do kostela jen ze zvyku, ale jinak kradou a lžou, a i ta určitá situace na venkově je podle mne solidně vystižená. A to obojí říkám jako věřící a chlápek z venkova. Některé hlášky jsou dokonce skvělé, ale není jich až tak moc. Také vesnice mi přijde méně zalidněná, než třeba u Sluncí a sen - vlastně tu je sedm "statečných" babek, farář, dva dědci a starosta s rodinou, teprve časem přijede Dolanský, ale pořád je to na vesnici nic moc. Ale přes výhrady se mi to prostě líbí, často mi hrál úsměv na rtech, a docela jsem chápal, oč panu režisérovi šlo, a co přesně chtěl říct. (Mimochodem, velmi dobrá kamera.) ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Ty krááááso !!!! Aúúúúúúúúúúúúúúúúúúú. Když jsem s Troškou četl rozhovor v Reflexu, který se ochomýtl i kolem Babovřesk, řekl jsem si, že by to mohlo být zajímavé už jen ze studijního hlediska... No tak jsem to tedy viděl. A rovnou říkám, Kaměňák 5 (či kolikáté pokračování to má) je proti tomuhle majstrštyk. Herecké výkony jsou úděsné, afektované, strašné. Mezi pár ,,herců jejichž lepší časy (pokud někdy vůbec byly) už odešly s léty'' si Troška jak je jeho zvykem zamýchal i bodrý (snad místní) lid. Ten se sice může doma v hospodě holedbat, že hrál u Trošky trošku ve filmu, ale tím to tak končí. Opravdu mne mrzí účast Jana Dolanského v této brutce. To si mohl odpustit. V téhle komedii nenajdete jeden jediný vtip a pokud tam nějaký padne, jeho pointu uhádnete dávno předtím než vám ho herci polopaticky vysvětlí. K tomu hromada reklam na všechno možné, holt sponzoři se chtějí také ukázat. Osobně si myslím, že vedení prezentujících se firem by mělo své managery tvrdě ztrestat za poškození dobrého jména společnosti. Omáznout se tímhlo svinstvem asi nelze považovat za dobře udělanou reklamu. Tohle byla pátá cenová pro nejširší masy. Masy které plní kina. Asi nepatřím k mase. Tfuj. Tohle vidět v kině, tak budu žádat vstupné v plné výši zpět, třeba i násilím ! ODPAD ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela nerad to dělám, protože kritiků Zdeňka Trošky je víc než vojáků čínský lidový armády, ale mám ve zvyku si tady své vlastní hodnocení vždy odůvodnit. Rozumím ambici Zdeňka Trošky, narvat kina lidma a rozesmát je, proti tomu já osobně nic nemám a už vůbec bych si nedovolil urážet lidi, kterým se tenhle film líbí, jak to předvádí určitá část zdejších pozérků marně bažící po nálepce "erudovaný kritik s filmovým vkusem". Ovšem Zdeněk nemůže čekat, že komedie, která prakticky nemá žádnou vyprávěcí koncepci bude zábavná celý dvě hodiny a to je právě ten průser. Ke konci totiž film mele z posledního, některé "fórky" jsou v průběhu filmu opakovány (útoky na koule ) a dialogy slouží jen k prověření funkčnosti mikrofonů a jiné zvukové techniky. Ovšem, že by se jednalo o úplně katastrofální film, to zase ne. První půlhodinka solidně odsejpá a nejednou jsem se zasmál. Oceňuju, že Zdeněk se snaží letní atmosférou a hudbou navodit pozitivní náladu, jen je škoda, že neměl soudnost ohledně stopáže. ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

Geniálne! Dokonalá žánrovka. Film, ktorý dokáže z diváka vytiahnuť viac temných predstáv ako ľubovoľný Lynch alebo Cronenberg. Absolútne desivý horor plný psychopatov a fanatikov.Zakrýval som si oči, kričal od zúfalstva a prerušoval som to pretože som psychicky ten náklad nezvládal naraz. Navyše sú tam pomrknutia aj na konkurencii ( Scream, falošný koniec s pretáčaním ako z Hanekeho Funny Games to vážne, fakt nekecám). A to všetko rovnako ako najlepšie hororové kúsky bez humoru a nadsázky celých 133, sto tridsať tri, STO TRIDSAŤ TRI (!!!!) minút. Hitchcock, Wan, Polanski sucks - novým kráľom teroru je Troška. A všetci si to povinne pozrite pretože NIKDY ste nič tak desivé nevideli a asi ani neuvidíte -10/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Lucie Vondráčková k filmu uvedla: „Ve scéně při uklízení police jsem se dost drsně bouchla do hlavy. A v další, kde jsme s Honzou Dolanským, mám na čele pořádnou bouli." (Brtniik)
  • Ve scéně, kdy starosta (Pavel Kikinčuk) střílí ze vzduchovky, vydá vzduchovka zvuk, který vydat nemůže. (dc125)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama