Reklama

Reklama

Jak funguje katolícka cirkev

  • USA Louis C.K. learns about the Catholic Church
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2007, 5 min

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K.

Hrají:

Louis C.K.

Sarkastická komedie o vnitřním fungování katolické církve a jejich přístupu k mladým chlapcům. (Dragoni)

Recenze (65)

verbal 

všechny recenze uživatele

Funguje skvěle! Jako dobře namazaný stroj na ždímání blahoslavených, chudých uchem, mozkem a logikou. Kudlanky zase vědí nejlépe a dští tu síru pekelnou, a to přitom mají dle Firemního manuálu držet hubu a nastavovat druhou tvář! Skeč je to trapná, zlá, demagogická a przní lůno matičky církve! Vždyť co je na tom, když zavilý černoprdelník sem tam pohrdne análem farské posluhovačky a nechá si fouknout do šalmaje baculatým, osmiletým, růžolícím ministrantem, co vypadá jako prdelatý andělíček na stropě kostela? Přece pak stačí třikrát Zdrávas, dva Otčenáše, v nejhorším případě nějaké to sebezmrskání a hurá na další číslo třeba s ovečkou nebo jiným božím hovadem. A nejlepší na tom je, že pomatení, vypláchnutí rodiče za to "biřmování" ještě rádi cvaknou Torqemádovi nějaký nový, zlatý kalich či záplatu střechy Imobiliáře. Jako další, ubohý blud doporučuji Kmotra III. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu laciné, ale svojí sofistikovaností od "nevinného" začátku přes lehce nechutný prostředek až k likvidační pointě, po které vaše průběžné uchechtávání změní substanci na šílený chechtot podobně zázračně jako voda a víno, výsostně působivé. Pokud s tím má někdo toleranční problém, mohl by možná zkusit zajistit, aby se ten hnus ve skutečném světě neděl, a když už se děje, nenesl rysy toho, co C. a K. vrchní ateista ukazuje v tomhle svém silně nekorektním klipu. Vždy stejně pobavených 90%;) ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hodnotí tři kategorie lidí: ti, kterým to přijde vtipné, ti, kterým to nepřijde vtipné, a ti, kteří chtějí kázat o toleranci, politické korektnosti a svých nebo (ještě lépe) cizích uražených citech. Ti třetí můžou jít příhodně do řiti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Katolická církev je starodávná celosvětová organizace, která se soustavně věnuje jedinému zájmu - šukání malých chlapců." Boha mám rád, často s ním hraju tenis a tak vím, že tu agenturu, která si uzurpuje právo zastupovat ho na Zemi, taky nesnáší. Ani Louis C. K. nebude jejím největším fanouškem a tak si z jejích skandálů udělal srandu. A udělal to po svém, takže nechutně. Jenže můj žaludek snese hodně a tak jsem celkem slušně pobavil, zejména když si i Louis překvapeně vzpomněl na to, že i jeho otvor byl kdysi provětrán. Mě tedy nedostali ... jsem o tom skálopevně přesvědčen ... ale kdo si to má pamatovat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pětiminutová, pseudodokumentární exkurze pronikající do nitra církve skrz rektum... Tohle Louiemu moc nevyšlo, nebudu se pozastavovat nad tím, zda jeho slova jsou, či nejsou vhodná a zda mohou někoho skutečně pohoršit. Louie vždy byl maximálně nekorektní a nebál se ani těch největších vulgarit, problém však tkví v tom, že zde těží pouze z jediného vtipu a ono zkrátka nejde vystavět pyramidu z jedné cihly, byť ji vytlačil knězův vysvěcený anální otvor. 4/10 ()

Ainy odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci se černoprdelníků zastávat ani je soudit, na to mají Nejvyššího. Určitě ale nejsou takoví všichni. Na druhou stranu nás Pán Bůh stvořil tak, jak nás stvořil. Je proti přírodě, aby se svazovaly základní lidské potřeby, jako je najít si ženu, zplodit syna a zasadit strom. Ono by stačilo, aby si upjatí zástupci katolické církve ve Vatikánu povolili kolárek, dostali by tak trochu vzduchu do mozku, a to by se pak panečku okysličovalo to důležité, co jim bylo naděleno a děly by se věci. Je zvláštní, že někde to jde a někde ne. Přitom se všichni, de facto, modlí k jednomu a tomu samému Šéfovi. Nepředpokládám, že by se Písmo svaté nějak dělilo - ty můžeš plodit, ty ne. Vždyť jak to bylo řečeno ... "milujte se a množte se, dar nejkrásnější z dárků!" Jinak já chápu ten sarkasmus, ale bylo to pro mě dost nechutné. Nemusím už vidět nic podobného. :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s užívateľom easaque, že je to určené len pre ateistov. Cirkev s vierou totiž nemusí a často ani nemá vôbec nič spoločné. Užívateľka Jezinka.Jezinka zase uvádza náboženský vtip s tým, že presne s takýmto nadhľadom máme film brať. No neviem, mne vykonštruované frky o dvoch vetách mi nič nehovoria. Z dôvodu chýbajúceho nadhľadu a nasilu ukovanej hurónsky ftipnej pointy. Pokiaľ teda nedotvárajú iný súvislejší dej. Ten chýba. Presne v duchu lacného vtipu vyzerá i celý "film". Obdobný sa dá nakrútiť o učiteľoch (na základe pár afér sexu medzi učiteľom a žiakom), o budhizme (väčšina sošiek tučných vysmiatych Budhov pochádza z klov slonov ulovených pytliakmi a objednaných budhistami), o vedcoch (chcú vyvraždiť všetky zvieratá na pokusy). Jednoducho lacné generalizácie na úrovni humoru Senzi-Senzus či Drišľakoviny. Keďže je to však posunuté do sexuálnej roviny a taktiež sa napáda inštitúcia, je to zrazu považované za čosi vyššie, intelektuálnejšie a odvážnejšie. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hinduisticko buddhistická variace na takovouhle svatokrádež je následující. Sedí takhle dalajláma a indický prezident a jedí steaky. Najednou se indický prezident zarazí a říká: "Hele, přeci jen, je to z krávy, není to problém?" A dalajláma mu řekne: "Klid, žijeme jen jednou." A přesně s touhle nadsázkou je třeba brát i tohle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsné. Ale že veľmi drsné!!! Len pre odvážnych so silným žalúdkom. A myslím, že vhodné len pre ateistov - ako som ja ;) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s ÚPLNĚ VŠEMI zde přidanými komentáři! (a také s těmi, které teprve přidáte). U všech vašich komentářů se totiž válím smíchy! Úplně stejně, jako u toho videa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Se srdečným pozdravem: O mých záměrech stejně víte kulový!                                                                                                                                                                                                               Váš Bůh. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodní přímá otázka a následná přímá odpověď jsou vtipné. Poté se 4 minuty kecá o tom samém. Opakovaný vtip není vtipem. Na druhou stranu děkji svým nevěřícím rodičům, že mě nevtáhli do této rektální mašinérie. Přitom kněží nedělají nic špatného. Hledají skulinky v bibli. Zatím jsem se v Bibli nedočetl, že by tam bylo přímo napsáno: ,,Neznásilňujte malé chlapce!". Ale co já vím, zatím jsem se dočetl pouze k Rút. Spíše se mi to líbí na té úrovni, že pokud si někdo udělá dokument, který bude vypadat jako pořádný dokument, tak v něm může pronášet ty největší sračky a přesto se najdou lidé, kteří je budou hltat a šířit dál. To mi příjde mnohem zajímavější než mýtus o pedofilii mezi služebníky Boha. Jsem si jistý, že zde na CSFD jsou mraky pedofilů. Jen nemají tak snadný přístup ke kořisti, tudíž se jedná o pedofily, tzv. teoretiky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já si myslel, že mají raději beránky, teď ale nechci domýšlet, co dělali Kašpar , Melichar a zejména Baltazar v Betlémě u kolíbky... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní krátkometrážní zpověď o tom, co je hlavním cílem (posláním) katolické církve. Tento film není rozhodně pro zaryté věřící katolíky, kteří věří na Boha. Nicméně i přes svůj obsah a záměr mě tento kraťas nijak více neoslovil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Super nápad. Ten koniec ma dostal do kolien. Možno to mohlo mať väčšiu dynamiku, takto mi to prišlo ako nepodarený výklad zo stopárovho sprievodcu galaxiou, ale ako skeč, to hraničí z dokonalosťou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

krátká neškodná sranda vystavěná na jednom jediném vtipu (církev vs. mladí chlapci), která by se spíš lépe vyjímala jako několikaminutové vyprávění v jedné z Louieho stand-up show.. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Po rokoch som upravil svoj názor na kresťanstvo myslím o dosť, no paradoxne nie na toto dielo, aj keď ma už neuráža. Vždy mi bolo z cirkvi hovorené, že Boh nebude zastavovať nespravodlivosť a zlo páchané ľuďmi na ľuďoch. To by potom zastavil aj holokaust, neboli by vojny, bol by asi raj na Zemi, no Boh sa nemieša do našich životov nejakým takýmto zmyslom, tiež že kňaz nie je automaticky svätý. Takže keď si zoberieme, že neexistuje tuším žiaden dôkaz, aspoň o ňom neviem, že by v katolíckej cirkvi bolo viac pedofilov než v bežnej populácii a že je to asi jeden z najčastejších a možno najpomýlenejších argumentov voči katolíkom, tak aj humor týmto smerom vyznieva skôr trápne a nepobavil som sa veru ani po rokoch napriek mojej zmene a myslím si že podobne pomýlené je stotožňovať každého moslima s islamským teroristom alebo podporovateľom terorizmu. ()

Reklama

Reklama