Reklama

Reklama

Výpravná hororová klasika v duchu filmů Armáda temnot a Úsvit mrtvých. Skupina vědců je na Antarktidě přepadena oddílem maskovaných vojáků. Ukáže se, že vědci narazili na nacisty, kteří se po prohrané válce schovali do nitra Země. Znetvořená těla, plná nejrůznějších ran a odkrytého masa, vyráží do boje, aby se pokusila znovu obnovit Třetí říši! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Už první scéna filmu, kde nacisti na konci války prchají před spojenci, jasně ukazuje, že Asylüm by rozhodně mělo natočit i nějaké čistě válečné filmy - nepochybně by byly k popukání. Jinak hned v úvodních deseti minutách je vidět všechno z trailerů, včetně poměrně povedeného stahování kůže, naopak se v trailerech vůbec neobjevovala hlavní hvězda filmu, která je tu asi od půlky - robo-Hitler! Jakous takous horrorovou atmosféru má film možná jen v první třetině v laboratořích, později se to zvrhne ve scifi akci s efekty tak zoufalými, že se vše mění v komedii. Příběh celkově typicky asylácky bezstarostný s množstvím nesmyslů a logických lapsů, mým oblíbeným momentem určitě bylo, jak dopravní letadlo po náhodném objevení nacistického UFO (má svastiky, takže bude nepřátelský!) hbitě vytasí střely vzduch-vzduch... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prča. Přesně takhle nějak by mělo Asylum fungovat. Pepa Mengele dělá hokus pokusy na Antarktidě, je tu zombie armáda, létající talíř a naprosto boží robot, který zaručeně pobaví. Triky samozřejmě mizerný, herci taky (kromě Buseyho), ale pořád si říkám, že kdyby tohle mělo mělo velký rozpočet a trochu lepšího režiséra, nemuselo by být tak zle, protože pár neotřelých nápadů se tady najde. Čekal jsem průser, ale nakonec jsem se bavil nad očekávání dobře. 40% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdalipak by náckové ocenili, že jejich odkaz přežívá v mnohých filmových příbězích. Ale asi by je naštvalo, že mnohé z těch mnohých filmových přběhl stojí za starou bačkoru. Protože jedna dobrá maska, jedna vaše oblíbená herečka a dost zábavné digitální efekty ještě dobrý film neudělají. Je obrovská škoda, že se tyto filmy (společně třeba s Iron Sky) koncentrují hlavně na ty nácky a jakousi futuretro šedivou sterilní stylizaci a myslí si, že to stačí. Nestačí. Nestačí dokonce ani fakt, že tvůrcům evidentně nevadí, že se smějete tomu filmu, ne s filmem. Ale jo, ocenil bych, kromě Dominique, gesta robotického Ády. Ta byla vystihnuta docela dobře. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pripravte si kapesníčky, pretože toto vás určite dostane do plaču. Od smiechu, alebo od ľútosti. Aj keď ide o ,,neoriginálny,, snímok, teda o mockbuster filmu IRON SKY, niečo na ňom predsa len je. Tá atmosféra filmov z rokov dávnych, kedy sa na mítingu lacnej filmovej spoločnosti povedalo - ,,Dajme do toho všetko, čo diváci milujú,, pričom vznikli bludy ako napr. SANTA CLAUS CONQUERS THE MARTIANS. Už len názov je výstižný, presne ako v tomto prípade. Neváhať, popri kapesníčkoch aj vychladenú 52ku a ide sa na vec. Čo keď nás náhodou v blízkej budúcnosti obsadia pozostatky Tretej ríše a budú chcieť obsah tohto filmu? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení studia Asylum a zombie tématiky ve mně vzbuzovalo obavy ještě před samotnou koupí DVD. Tihle filmoví prznitelé si nikdy nezískali mou oblibu, ale nedokážu prostě (ne)odolat pouštět si neustále jejich další a další filmy. Tenhle typ ujeté leč brakové podívanou občas přinese kýžené ovoce (humorné scény) a tak jsem tomu tu šanci dal. Již samotný úvod mě však přesvědčil, že ani tentokrát se změna k lepšímu nechystá: digitální útok na německou základnu a sniperské umění doktora Mengeleho s obyčejným Lugerem toho byli jen důkazem. To jsem však netušil, že scénáristé se tentokrát úplně zbláznili a ve své fantazii nám nabídnou hodně nevkusnou směsku snad všech žánrů. Pokud někdo očekával klasickou zombie „mordovačku“ jakou nám slibovali na obalu DVD, tak bude asi hodně zklamán. Scénář se totiž zombíků týká jen velmi sporadicky, divák je nucen převážně sledovat experimenty šíleného doktora – což však nebylo díky několika (leč laciným) gore efektům vůbec na škodu. Samozřejmě nesmí chybět ani několik pohledných hereček v čele s Dominique Swain (která se tu nějakým záhadným omylem objevila). Největší bonbónek nevkusu a totální tvůrčí zkaženosti si však pro nás připravili až ve druhé polovině filmu. Zde se totiž děj už zcela oprostil od hororového žánru a začal se tvářit jako céčkové akční scifi s robotickým Vůdcem a UFO v hlavních rolích. Bohužel právě v tuto chvíli již přesáhla trapnost snesitelnou úroveň, kterou jsem byl schopný tolerovat a poté jsem již docela často používal tlačítko rychlého přetáčení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen za dvanáct dní. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles ve filmových studiích Willow a Asylum a v Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama