Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej filmu The Cloth sa sústredí na tajnú organizáciu založenú katolíckou cirkvou, ktorej poslaním je čeliť narastajúcemu počtu prípadov posadnutí démonmi po celej krajine. Hlavný hrdina, mladý neveriaci muž Jason (Kyler Willett), vstupuje do organizácie, aby spolu s ďalšími po výcviku vytvoril novú generáciu bojovníkov vyzbrojených potrebnými nástrojmi a schopnosťami na boj proti pánovi zla, Belzebubovi. Začína sa boj, od ktorého výsledku závisí nielen existencia ľudstva, ale aj duša každého jedného človeka. (Incantator)

(více)

Recenze (9)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nič moc. Neveriaci chalan je zverbovaný tajným katolíckym klanom, ktorý pripravuje novú generáciu bojovníkov proti démonom a posadnutým. A tak sa tam vykecávajú, zdôvodňujú a zdĺhavé nábožensko-exorcistické rečičky sa striedajú so sterilnými démonickými súbojmi, ktoré sú plné okatého a nie moc vydareného CGI. Hlavné postavy boli brutálne otravné a trápne, dej otrepane nudný, audiovizuál stereotypný a počúvať ešte niekedy tie drísty a pseudo-dialógy, tak si radšej pôjdem sadnúť do kostola na omšu. V démonickom finále sa na pár okamihov zjavila iskrička nádeje v niečo lepšie, no nakoniec ani z toho nič nebolo, bieda. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako něco se tam dělo, ale že by to bylo nějaký kouzlus mňamozus to bych teda neřekl. Hned ze začátku na nás film chrstne pěkně trapný vymítaní a pak už jenom soulož po tmě s hnusným filmem s pytlem na hlavě. Díky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že už ho u filmů zabývajícími se posednutými nic moc překvapit nemůže, no tenhle film to tedy dokázal. Samotný úvod byl vcelku zajímavou podívanou, ve které provádí vymýtání sám Danny Trejo a já si říkal, že by to vůbec nemusela být špatná podívaná, jenomže to jsem se sakra mýlil. Jak sám Trejo tak i druhý starý známý Eric Roberts tu jsou jen do počtu, moc se před kamerou neohřejí a jejich jména marketingovým tahem tvůrce, režiséra a „herce“ Justina Pricea, který v životě nic opravdu kloudného nenatočil (jeden paskvil za druhým) a i tentokrát to nedopadlo vůbec dobře.   Rád bych řekl, že za vším je vcelku mrzký rozpočet 4,000,000 dolarů, jenomže to bych lhal. Dalším velkým průserem je samotný scénář, herecké výkony většiny zúčastněných a především celkový vizuál. Většina speciálních efektů je marná, no nápaditost se mu však upřít nedá. Pár zbraní vypadalo zajímavě, ani to však nestačilo, protože skutečně použitých je jen minimální množství z nich. Dalším kamenem úrazu byla samotná atmosféra. Když už se konečně objevila nějaká ta zajímavá scéna či pasáž (a že jich bylo jako šafránu), následovala hromada nudných a nezáživných dialogů, nebo všechno pohřbili ty digitální cákance a rádoby děsivé démonické kreatury.   Několikrát jsem se přistihl, jak mě přepadá touha to vypnout, smazat z disku a jít raději spát. Takhle že má vypadat horor v roce 2013? To si snad dělají srandu.20% ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ono už po úvodní scéně bylo jasné, odkud vítr fouká a následující minuty to jenom potvrdily. Přiblblá báchorka s anti-démonickým týmem by ani tak nevadila, ale zbytek se překousnout nedá. Herci v hlavních rolích jsou do jednoho na pěst a neprošli by ani v tom nejposlednějším ochotnickém spolku. Nepovedly se ani masky. Démoni buď jako s céčkové scifárny anebo jako kdyby strčili hlavu do pytle s moukou. No a zlatým hřebem jsou CGI efekty, které jsou tak mizerné, že by i u Asylum záviděli. Bohužel tu nefunguje kouzlo nechtěného, takže se člověk ani nezasměje. Čistokrevný odpad. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Pak už je to ale příšerná klišovitá šeď. Dal by se shrnout velmi jednoduše: Nevěřící mladík je naverbován do tajné organizace, aby zde prozřel a začal bojovat s démony. No, a to je vlastně celé. Potřeba je jen doplnit, že snímek, který stál pravděpodobně 4 000 000 dolarů (ne-li víc), má strašlivou vizuální stránku, která je místy hůř jak amatérská. Některé záběry jsou prostě neskutečně špatné. Jenže ono je to v konečném důsledku vlastně úplně jedno, protože ani dobrá vizuální stránka by nezachránila špatný příběh a nevýrazné herecké výkony. Věty, které jsou zde pronášeny, jsou syntézou zbytečnosti, příběh je pak ukázkou toho, že se dnes už točí opravdu vše, protože oni si ti lidé prostředky nějak seženou. Popravdě jsem docela rád, že ani jeden ze známých herců se na tomhle producentky nepodílí. Alespoň oficiálně ne. Stačí, že v tom hrají. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Priceův vlkodlačí opus magnum, ale pořád dost špatný. Price jako režisér selhává téměř ve všem. Na filmy od Azyláků může člověk nadávat, faktem ovšem je, že jejich tvůrci vědí co dělají a znají řemeslo. Price diváka občas příjemně překvapí podařenou animací, to ale tím to končí. Špatná je kamera, střih, rozzáběrování jednotlivých scén i kontinuita. Všechno doráží sám režisér, kterej si samožroutsky svěřil roli hlavního záporáka. O tom, že jeho herecký kvality jsou téměř totožný s režijníma, se raději nezmiňovat. ()

Keiniku 

všechny recenze uživatele

Eric a Danny jsou moje guilty pleasure, takže přiznávám, že jsem ochotná koukat na kdejaký sranec, co mají ve filmografii ( a že jich tam bohužel mají oba požehnaně). Tohle byl navýsost nudný sranec a oba jsou v něm schovaní v nejzazším koutku a skoro nejsou vidět (se jim ani nedivím). Ale vezmeme to popořadě. Líbila se mi posedlá holčina na začátku, ale v momentě, kdy udělala pózu z plakátu, bylo mi jasný, že nic lepšího už neuvidím. Líbila se mi hudba, opravdu jo. Kdyby ten zbytek za něco stál, bezvadně by dokreslovala atmosféru vymítačskýho akčňáku (kterej bych si užila. Mám ráda akční kněze. Je to sexy.). Líbily se mi šaty té malé historičky, který měla na konci. A líbil (ačkoliv to je asi silné slovo) se mi i pan Roberts, na jehož brýlaté taťkovské charizma tak ráda koukám. I když jeho první scéna mě vyděsila. Nelíbil se mi ten zbytek. Navléct Treja do kolárku je fakt blbost a nebude mu to žrát nikdo, i kdyby se přetrhl. Kdyby byl on ten střílející a rádoby cool hláškující týpek, kterýho naverbovali, jsem si jistá, že bych to vytáhla aspoň na tři hvězdy. Jenže nebyl a ten blond typ mě tak strašně štval, že to nešlo. Scénář to snad ani nemělo. Triky ugh. A největší peklo kamera. Já nevím, tomu chlápkovi za ní snad řekli, že má točit všechno možný, hlavně ne herce, a všelijak, hlavně ne souvisle a logicky. Střih dělal ožrala nebo náměsíčník, jsem měla chvíli pocit. A žlutozelenej filtr by měli ilegalizovat normálně. Ve výsledku...jsem se naučila slovíčka do zítřejší hodiny angličtiny a i to bylo víc vzrušující a napínavý, než tahle věc. UF. ()

Reklama

Reklama