Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 2
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (910)

Botič 

všechny recenze uživatele

I když nejste paranoidní neznamená to, že po Vás nejdou.......Intenzivní akční nářez aneb jak D. J. Caruso potkal Michaela Baye. Po celé dvě hodiny filmu je zábavné sledovat dva sympatické teroristy, kteří až do samotného finále nevědí o co kráčí. Perfektně promazaný stroj ve kterém funguje všechno na jedničku až je to děsivé. 7/10 PS: mozek protentokrát nechte doma:) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Popkóóóóóóóóŕn! Naprosto jasný příběh a konec. Naprosto nepříjemná Michelle Monaghan, jenž mi celou dobu připadala jako chlap. Naprosto mrazící myšlenka o onom "Oku dravce", o možnosti sledování všech a ovládnutí života. Originální nápady a akční scény s šíleným střihem. Krásná Rosario Dawson, typický a šedivý Thornton. Vidět a zapomenout. Eagle Eye. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu si podal ruku s Terminátorem a vzniklo z toho Oko Dravce. Jsou tam nelogičnosti (ale ty jsou v hi-tech thrillerech povinné) a celé je to hrozná pakárna. Jenže sprintující dobří herci v dynamickém střihu, za zvuků gradující hudby, nejsou nikdy špatná věc. A špatný není ani tenhle film. Caruso to natočil svižně a je to fakt zábava. Kolikrát si řeknete "ty vole to ne že veme meganaběrákem tu policejní káru" a o to jde. Možnosti ženy v telefonu jsou tu neomezené a je super, co všechno si scénáristi jejím prostřednictvím dovolili. Sranda pak je, že na zničení zla stačila jedna dobře mířená rána trubkou od Rosario Dawson :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co jsou mě platný skvělý herecký výkony, zejména Shia to fakt pobral jedničkově, když se kamera třese a třese a třese. Správně to tady popsal uživatel Flynn. Film je postaven na akčních scénách, ale ty jsou naprosto zmatečné a totálně nepřehledné. Uvítal bych, kdyby na plakátu bylo napsáno, že film je natočen třaslavou kamerou, abych se na to vysral a šel trávit čas užitečněji, třeba počítaním hoven na pražských chodnících. Samotný děj filmu sice propaguje blbost ve velkým stylu, ale to opravdu není ten klíčový průser, tím je totiž špatnej střih a pomatená kamera. Další průser jsou zdejší papoušči. Už si pomalu zvykám, že kopírování názorů, hodnocení, ale i slovních obratů lidí z movie zone je zde na dením pořádku. V tomhle směru suverénně vedou Karel IR a Psema, schválně pozorujte hodnocení a komentáře uživatelů jako Cival, Kocour, Imf, připadně Douglas a pak si to srovnejte s těmahle klaunama, to se nasmějete. Hold image odborníka, abych byl dál zván na novinářské projekce a nemusel za filmy platit je důležitější než vlastní názor. A to zdejší papouškovsky sborové přirovnávání k Nepřiteli státu ? Vždyt podstaty těchto filmů jsou úplně někde jinde !! No a v jednotlivostech ? OK, tím pádem bych to srovnal s Křemílkem a Vochomůrkou, protože jeden ten dům v tomhle filmu mě silně připomínal pařezovou chaloupku. Tak jo Karle IR, Psemo a další, až zase budete psát další komentáře, serte na svůj názor, serte na svůj pocit, hlavně si nezapomeňte nejdřív přečíst co napsali na Moviezone nebo co napsal Douglas, ať před ostatníma všichni vypadáte jak ti největší odborníci na světě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

At the beginning there where two Shias... Drsná akční smršť, která i protřelému veteránovi vytře zrak. Sice to chtělo na začátek hodit hlášku; Nepříliš vzdálená budoucnost a ne hodit tam už příští rok, aby to občas nepůsobilo tak hloupě, ale co. Tenhle film nechce sbírat ceny za inteligenci. Chce vybuchovat. Shia byl snad největší drsňák za celou svou kariéru a to hrál (mě) lemráckého flákače bez ambicí. Michelle Monaghan role sedla jako ulitá a Billy Bob Thornton mi občas připoměl Clinta Eastwooda (aka drsného Harryho). D.J. Caruso to zvládl na jedničku a být mi míň bylo by to za 5. "Kávovary mají časovače..." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Thomas Morgan (Billy Bob Thornton) používa pištoľ SIG-Sauer P229R. Túto zbraň dá neskôr Jerrymu (Shia LaBeouf). Ten však má v tuneli model P228. Zbraň tohto typu mala agentka Zoe Perez (Rosario Dawson). Vo filme sa objavia aj pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P229R, SIG-Sauer P228, Desert Eagle a Glock 17. Ďalej tu môžeme vidieť samopaly HK MP5A5, brokovnice Remington 870 a pušky AKM, AR-10, M16A2, M4A1 carbine a Barrett M82A1. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dvojice hlavních hrdinů ujíždí policii ve voze Porsche Cayenne. Jedná se o tzv. „crossover“ vyráběný od roku 2002 v Lipsku. Jeho cena po uvedení filmu dosahovala 2 227 000 kč. (Ostrovan211)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama