Reklama

Reklama

Schůzka

  • Francie Rendez-vous (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedna žena a tři muži, takový je syžet filmu. Půvabná Nina přijela do Paříže hrát divadlo a zároveň plést mužům hlavy. A to se jí vskutku daří - seznamuje se totiž s realitním agentem Paulotem, který je Ninou uchvácen. Posléze se setkává i s Paulotovým spolubydlícím Quentinem a ten se stává jejím stínem. K Paulotovu zděšení se Nina rozhodne spát s Quentinem, ale s ním se hodlá nadále pouze přátelit. Po Quentinově tragické smrti zůstávají Nina a Pauleto v bytě sami, ona ho však stále odmítá ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Elixír lásky namiešaný zo sĺz, krvi a slín. Milostný trojuholník bez milosti. Rómeo, Júlia a Travis Bickle. Alebo film plný sexu, ktorého sa nikdy nechcú zúčastniť muž aj žena naraz. Akože vzrušujúca impulzívnosť na pokraji znásilnenia. To mi trochu vadilo. Obdivujem ale, keď si vzťahovka vystačí s tak málo slovami, pričom stále funguje. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Asi to nejpozoruhodnější na filmu, který je spíše zajímavý než dobrý, je mladá Julie Binochová a jako vždy skvělý Trintignant. Potácení v bludišti života mezi hodnotami, muži, ideály, vlastním dospíváním a profesní kariérou je u mladých žen z pochopitelných důvodů zřejmě ještě o něco složitější a zmatenější než u jejich pohlavních protějšků. Kdybych hledal v dosahu svých znalostí srovnatelná díla, napadnou mne dvě (Felliniho ZKOUŠKA ORCHESTRU a Godardův ONE PLUS ONE / SYMPATHY FOR THE DEVIL. Rozdíl oproti oběma zmiňovaným dílům spatřuji v Techinově případě v neporovnatelně menší propracovanosti SCHŮZKY. Nemusí vždycky pršet; jen když kape. ()

Reklama

garmon 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je neskutečná. Rychlá, vyvádějící každým dalším okamžikem z zažitých očekávání a příběhových klišé. Tady je vidět, co si brala druhá francouzská "nová vlna" z Rivetta a čím ji obdaroval Żulawski... To sebezničující zmatení zažil asi skoro každý... Poslední třetina filmu je smířlivější, pomalejší, ale ani ona nenechává na pochybách, že Techiné nehodlá vyprávět v zažitých rámcích. Kdyby tak někdo točil v Česku! Pořád mi při pohledu na Binoche znělo, jak si nesedla s Akerman - "uvnitř je jako led", řekla o ní Chantal... ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Docela promakanej scénář. Otec (Trintignant) seznámí dceru s hercem (Quentin), hrají Romea a Julii, oni se doopravdy zamilují, chtějí spolu zemřít, nabourají se, on (Lambert …) přežije a nadále už jen hledá smrt, což se mu podaří skokem pod náklaďák. Prolínající se příběh je o mlaďounké začínající herečce (20 letá Juliette Bichoche), která spíše neví, co chce a realitním makléři Pauletovi , který se do ní zamiluje, nakonec roztrhá lístky na premiéru, režisér Trintignant odjede a Juliette (hrající Julii) v tom zústane sama. …. Je to dobře natočené, JB jako Nina je fakt vynikající, ale něco mi na tom všem nesedí. 65%.Dlužno podotknout, že film je z roku 1985. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

J. Binoche ve své první větší roli hrála dívku, jejíž životní prostor (resp. vše krásné i bolestivé, co se v něm odehrálo) je "kolíkován" sobeckými touhami trojice mužů (představovanými Lambertem Wilsonem, Wadackem Stanczakem a Jeanem-Luisem Trintignantem), které poté co dojdou svého naplnění, zanechávají Ninu (tak se zde postava JB jmenuje) vždy o něco opuštěnější - zajímavostí budiž, že pouze u mladičkého realiťáka Paulota (Stanczak) můžeme mluvit o touze primus inter pares, totiž o touze erotické (sexuální); motivace - k oboustranně zraňujícím hrám - je jak Quentina (Wilson), tak Scrutzlera (Trintignant) o mnoho jemnější a tajuplnější a souvisí s časově vzdálenou, oběma tak rozdílným mužům společnou tragédií, jež se odehrála dávno předtím, než tito vstoupili tak osudově Nině do života. Je to právě ona paleta jedinečných, (sebe)vražedných tužeb jakožto "gró" Téchiného mistrného obrazu na téma souručenství lásky a násilí, díky níž stojí film za pozornost. Děkuji uživateli salfa72, který mě k tomuto obtížně sehnatelnému filmu dokázal nasměrovat! 75 % ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama