Reklama

Reklama

The Fourth Dimension

  • Polsko Czwarty wymiar (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V tomto filmovom triptychu traja talentovaní režiséri podávajú víziu o tom, čo vlastne Štvrtá dimenzia môže byť. V prvom s názvom The Lotus Community Workshop vystupuje Val Kilmer ako Val Kilmer v úlohe motivačného rečníka či duchovného guru. Dušou je stále mladým rebelom, hrá videohry a voľný čas trávi v bazéne s jeho mladou priateľkou v podaní manželky režiséra Harmonyho Korina, Rachel.
Chronoeye je o mužovi, vynálezcovi, ktorý je posadnutý minulosťou. Vymyslel zariadenie, ktoré mu na obrazovke premietne požadovaný časový úsek z minulosti. Stále avšak nenachádza vysvetlenie na otázky, ktoré ho trápia. A to mu do dobrej nálady ani nepridáva hlučná suseda. Lenže čo bude nasledovať, keď sa omylom preklikne do záberov z budúcnosti?
V treťom, poslednom segmente s názvom Fawns sa skupinka štyroch mladých ľudí rozhodne ignorovať evakuáciu mestečka pred blížiacou sa potopou. Užívajú si anarchistickú slobodu v meste duchov. Všetci sa zabávajú tak, že navštevujú narýchlo upustené príbytky ľudí. Začnú však medzi nimi vznikať konflikty, skľučujúca atmosféra sa zhusťuje a všetko sa ešte skomplikuje tým, že sa jeden z nich záhadne stratí... (ash99)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Korineho epizoda ukazuje chování gurua v okruhu působení a v soukromí (hodnocení xx), Kwiecinského epizoda je jednoduché filmařské cvičení o etickém postoji v ohrožení (xx). Nejzajímavější je Fedorčenkova epizoda, fikce o vědci-hledači okamžiků z minulosti, kterému se zjevují jen její střípky viděné z nicneříkajících zacílení, pak naráží na stejně nevýmluvnou budoucnost a končí v pro něj šťastné přítomnosti. Syrová ruská realita a přesvědčivé typy (hodnocení xxxx). S ohledem na Fedorčenkovy kvality film hodnotím o hvězdičku výše. Komentář: http://www.reeltalkreviews.com/browse/viewitem.asp?type=review&id=3904 ()

Reklama

Reklama