Reklama

Reklama

Problémy

(studentský film)
  • USA Problems
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Život lidí na Vysočině je plný problémů. Většinou podomácku destilovaných nebo nelegálně držených. Občas také mrtvých.

Ale Cyrilův „kostlivec ve skříni“ se z povahy zdejších problémů vymyká. Už jenom tím, že má 120 m v průměru. Tato enormní komplikace Cyrila sužuje celá léta. Vyžaduje každý večer konvičku mléka a navíc nesnesitelně žvaní. Ale když zmizí sousedova kráva, ukáže se, že se zrovna takovýhle parazit může hodit. Pátrání se samozřejmě neobejde bez nepříjemností – hlavně těch nelegálně držených... ale všechno nakonec dobře dopadne. A Cyril zjistí, že mít problémy nemusí být tak úplně špatné. „Problémy“ vyprávějí o třech kamarádech a jejich poněkud netradičním pátrání po ukradené krávě, do něhož se navíc připlete větší množství podomácku vyráběné slivovice, nelegálně držených střelných zbraní a zakopaných příbuzných... a kromě toho ještě jeden špión. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Problémy mají originální námět, poutavý scénář i dobře vystavěný příběh. Toto vše je však zároveň ve velké míře sráženo dolů díky amatérskému ladění celého snímku. Snaha se ale cení a tak tento film přináší nezvyklý pohled (nejen) do podzemí jedné malé, zapadlé, české vesničky. ()

Utah

všechny recenze uživatele

Mezinárodní filmový festival o evropském umění Arts&film 2012 (Telč), cena za druhé místo v kategorii studentských filmů 2012 ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele

Pohodový studentský film, kudos za skvělé dialogy, které netrhají uši jako většina současné české produkce. Celek sráží stopáž, protože tak minimálně čtvrtinu zabírá voiceover a titulky, a navíc ve chvíli, kdy se do toho člověk "ponoří", je konec. Chtělo by to sequel ;) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama