Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laust a Petr podstupují vojenský výcvik a seznamují se se svými novými kamarády ve zbrani. Vedle nerozvážných nováčků je mezi nimi i legendami opředený veterán Johan. Oba bratři si jsou vzájemně oporou, ale Laust před Petrem skrývá tíživé tajemství. Kancléř Ditlev Gothard Monrad prosadil do ústavy změnu, která Dánsku dává nárok na Šlesvik, což se dle očekávání neobejde bez odpovědi – Prusko vyhlásí Dánsku válku. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetímu dílu nejvíce pomohlo, že se na jednotlivé dění podíval více zeširoka. Je tu více politiky a reálných známých osob dané doby. Nemáme tu tak moc scén ústřední dvojice Petr a Laust, což je však za mě dobře. Takhle se aspoň konečně dostáváme více do samotného dění, a nasáváme tak atmosféru a činů dané doby. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ve třetí epizodě už otevřeně "přihořívá",přípravy na válku jsou v plném proudu.von Bismarck s von Moltkem mají situaci pevně v rukou,a i když je předem jasné,jaký bude výsledek střetu,je seriál stále zajímavější.Baví mě,jak dokáží Dánové zakomponovat do seriálu milostný motiv,aniž by pro něj museli obětovat atmosféru.Navíc jsem díky tomuto spektáklu poznal nový druh vztahu mezi třemi lidmi-dánskou trojku. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně trochu dějovější epizoda. Jednak se rozběhly věci na politické scéně, ale i mezi hrdiny, takže má konečně všechno spád. A ještě byla skvělá scéna s prasaty, to prostě musím vyzdvihnout. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně následující po scéně s britskou královnou stoupá nový dánský král po vnitřním schodišti Mahenova divadla v Brně. (senf)

Reklama

Reklama