Reklama

Reklama

Panelový svět

  • Francie Asphalte
Trailer

Obsahy(1)

Postarší muž na vozíku, osamělá noční sestra, usoužená herečka, dospívající chlapec bez dozoru, americký astronaut a slepě milující matka odsouzeného zločince. Šest různých lidí, tři odlišné příběhy. A jedno sídliště. Zvláštní krása studené městské krajiny. Vítr a neony, prázdná geometrie. Starý skrblík na invalidním vozíku potká během noční eskapády osamělou ošetřovatelku. Usoužená herečka, jejíž kariéra upadá, okouzlí puberťáka, který je věčně sám doma. Americký astronaut, který spadne z vesmíru na střechu věžáku, je ubytován osamělou ženou, milující matkou odsouzeného zločince. Z obyčejných věcí se stávají neobyčejné v tomto příběhu o náhodných setkáních mezi šesti samotáři, kteří vyvolávají překvapivé okamžiky soucitu a intimity. Společné chvilky, které odhalují lidskou vřelost s nádechem nostalgie. Základní lidskost v nás všech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Surreální studie osamocení. 1) Na sídlišti ve zpustošeném paneláku prožívají lidé své osamělé osudy. 2) 42letý spoluscénárista a režisér (jindy také herec) Samuel Benchetrit natočil svou zdlouhavou výpověď ve městě Colmar. 3) 17letý Jules Benchetrit (nepřiměřeně moudrý mladík Charly) je synem režiséra, vnukem Jean-Louis a Nadine Trintignantových a herec Roman Kolinka je jeho nevlastní bratr. Dále je tu 34letý Michael Pitt (americký astronaut). 4) Uši trhá nehezký dabing (zejména astronaut - Vojtěch Hájek) společnosti SDI Media z roku 2018. 5) Filmu by hodně prospělo trochu více svižnosti a tempa. Ovšem scénář si pamatuji i po několika měsících a působí stále silně. Slabé ale přece jen 4 *. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Asphalte mi veľmi pripomenul "Záhrada" od Šulíka. Svojou zvláštnou poetikou a viacerými bláznivými a nelogickými scénami si udržuje príjemnú zásterku tajomna... Inak sa našinec môže autenticky presvedčiť, že Petržalka nie je iba jedna... takých Petržaliek je množstvo aj na predmestiach Paríža, či Lyonu. Takzvané HLM (Habitation a Loyer Modere) alebo po našom bývanie za prijateľnú cenu, bolo stavané vo Francuzsku vo veľkom pre sociálne slabšie vrstvy... Hlavne ten Americký kozmonaut je veľmi komická postavička :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská chuťovka, která vytvořila sérii neuvěřitelných karikatur a ty velice nepatrně spojila skrz francouzské paneláky, které nejsou o nic lepší, než české paneláky. Nevím, která postava mě zaujala nejvíc. Všechny byly perfektní. Když bych ale musel vybrat, tak to asi vyhraje (ne)vozíčkař Gustave Kervern. Ten, kde se objeví, tak svým absurdním humorem láme ledy jak odkrytí pinďouři v sauně. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa jednotlivé časti samostatných príbehov priamo alebo nepriamo vytvoria akúsi koncepciu. Film Asphlate začína nádejne, hlavne prvá scéna o hlasovaniu opravy výťahu je vydarená. Následný zásah „Karmy“ hovorí za všetko. Potom však nápaditosť a dobré dialógy už chýbajú a celé sa to stáva pre diváka nie príliš perspektívnym. Škoda, pretože začiatok je dobrý. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 15. prosince 2014 do 6. února 2015 zejména ve čtvrti Bel Air v Colmar v Haut-Rhin. (bianci)

Reklama

Reklama