Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do úmoru musí Popelka sloužit zlé maceše a její rozmazlené dceři. Jednoho dne potká v lese mladého lovce, který se do ní zamiluje. Popelka ale netuší, že se jedná o prince Viktora, a že mu otec zrovna přikázal pozvat ke dvoru všechny dívky z království, aby si našel nevěstu... Německý film na motivy pohádky bratří Grimmů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

vlcekmirek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je snad nehorší zpracování popelkovského tématu, jaké jsem kdy viděl. Není žádná novinka, že německé pohádky nejsou nic extra, ale tady bylo špatně snad úplně všechno. Zpracování, herecké výkony, příšerně nesympatická Popelka a princ, u kterého člověk ani nechápe, proč by mu měl nějak fandit. A ty jakoževtipné scénky spíš tahaly za uši. Zbytečné na to koukat. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Holubička rozdávající vlasové ozdoby (já už tak dlouho marně sháním slušnej hřeben do vlasů, že mě to trochu popuzovalo), princ a Popelka vyválení v prasečáku, křečovitý smích Popelky, bylo to takové velmi německé, jenže co chtít u německé pohádky podle bratří Grimmů. Popelka mi připadala jako vcelku rozumná holka až do nářku nad zmáčenými šaty. Vždyť už šla z plesu. Ženská, co ztratí glanc pro trochu vody, by vůbec neměla vylejzat z domu. Výborná ovšem byla urychlená plastika příliš velké ploutve kvůli střevíčku. To si samo o sobě zaslouží jednu hvězdu navrch. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jen rok po téhle Popelce kamarádi z velkoněmeckého národa opět dokazují, že pohádky nejsou jejich silnou stránkou. V obou verzích je zlá nevlastní sestra blond, zatímco Popelka se honosí vlasy tmavými. Samo o sobě proč ne, ale v poslední době už se musím zamýšlet, co nám tím chtějí říci (zvláště když představitelka Popelky má podezřele turecky znějící jméno). Ale možná jsem jen paranoidní, což neznamená, že mě nesledujou. Pohádka sama o sobě slabá, i když si hodně půjčuje od Tří oříšků. Chybí zde aspoň trocha atmosféry, chemie mezi Popelkou a princem nulová, špatné dialogy, nic moc herci. A nejhorší byla hudba na bále, to byla teda řachavá bavorská kutálka, už jenom Karl a Egon chyběli. Dvě hvězdy a to jsem ještě hodný. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Němci zřejmě chtěli mít Popelku hravou. Vyšla jim ale spíš uřvaná, umíněná a mírně panovačná šmudla, která děti seznámí nejenom s tím, proč se říká, že je někdo špinavý jako prase, ale i s počátkem soubojů v blátě. Inspirace našimi "ořechy" je víc než zřejmá, bohužel jim ale tahle Popelka nesahá ani po kotníky. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Další dle mého dobře udělaná pohádka z německého cyklu Das Erste, který si pod názvem Sechs auf einen Streich klade za cíl představit klasické pohádky z pera bratří Grimmů a H. Ch. Andersena německým dětem, i těm nejmenším. Opět kompaktně udělaná pohádka, v krásné německé lokalitě. Popelka je zde představena jako rázné děvče, které si nenechá nic líbit - herečka dostala při natáčení asi dost do těla. Největší dráma je úprava velké nohy zlé sestry - zde je přiseknuta špička (ve verzi německé Popelky z roku 2010 zase sekána pata :-). Příjemní herci, má to spád, kostýmy, hudba dokresluje atmosféru. Pohádce rozhodně prospěla hodinová stopáž. Je to pohádka, kterou si ráda pustím znovu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od 4. do 24. května 2011 na vodním hradě Anholt a ve skanzenu v Detmold Mindener Hof. (Janek2002)

Reklama

Reklama