Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (181)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian opět zaperlil. Jako pedantský úředník byl perfektní. Ale na každého jednou dojde, takže i on dostal svůj díl. Ovšem po těch všech peripetiích vše dopadlo dobře. Stejně jako Kleopatra i já miluju tu scénu, kdy se Hadimrška úžasně kácí k zemi. Takhle jsem ještě neviděla nikoho, že by se takovým způsobem kácel do vývrtky a ještě u toho mluvil jako Hurvínek. Vypadal přitom jako hadrový paňáca. Rozřazování gramodesek taky nemělo chybu. I když už jsem tenhle film viděla snad stokrát a možná i ještě vícekrát, tak si ho vždycky užiju. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s Vlastou Burianem, který je nepřekonatelný. Další ze snímků, na které se člověk může dívat opakovaně a neomrzí. Dalším prvkem, kterým české komedie prosluly od samého začátku je hudba. Téměř v každé se objeví nový hit populární hudby tehdejší doby. Zajímavé je, že vedle skvělé komedie a známého hitu se v roce 1931 objevil další československý hit, a to malý osobní vůz TATRA 57, který se záhy stal velice oblíbený a dostal přezdívku Hadimrška. Vyráběl se v různých modifikacích až do r. 1949! ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Osobne nemam moc rad filmy, kde Burian hraje svou "one man show", strasne neprirozene a vlezle. Zde ani nemohu obdivovat puvab prvorepublikovych herecek, protoze Valentova ani Grossova moc krasy nepobraly a nedokazu tak pochopit slepou lasku Zlatnika ke kabaretni zpevacce. Presto je v Hadimrskovi par velmi dobrych a nezapomenutelnych scen... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani herecké kvality Vlastu Buriana nemôžu tento podpriemerný film zachrániť pred dvoma hviezdičkami. Ostatne veľa tých hereckých kvalít môj obľúbenec ani nepredviedol. Jeho výstupy mi pripadali silené a poznačené hľadaním optimálneho výrazu, ktorý ho neskôr preslávil. Ani spojenie Lamača s Fričom neprinieslo vyššiu kvalitu, než by dokázal ktorýkoľvek z nich sólo. Okrem Buriana a jeho najbližších (Marvan, Šlégl) je to príbehová i herecká mizéria, ktorú znásobuje aj výnimočne poničená kópia. Záujem o tento film je odôvodnený iba u študentov filmových škôl a nekritických obdivovateľov všetkého, v čom sa veľký Vlasta vyskytol. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice se omlouvám za svůj kacířský postřeh. Ale král českých komiků Vlasta Burian mi v některých fázích připadal, že přehrává. Samozřejmě u něj to vypadá vždy vskutku roztomile. I tak mi ale jeho herectví v tomto filmu místy připadalo podobné kouskům, které (a to především pro mladší diváctvo) předvádí Jim Carrey. Zcela jednoduchý děj, kdy do jedné firmy přijde zaměstnanec generální inspekce udělat audit v účetnictví. Jenže nebyla by to stará, dobrá, česká komedie, aby se do jednoduchého děje něco nevsunulo. A začaly se dít věci. A o tom to je. Pedantní generální inspektor se ukáže jako někdo, kdo má co skrývat a že možná ani není tak necitelný, jak se na první pohled může zdát. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé na filmovém plátně herečka Světla Svozilová. (M.B)

Reklama

Reklama