Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Komedie na kterou se vždy rád znovu podívám, i když patří mezi ty slabší burianovky :) Hvězdné obsazení, překrásná atmosféra a pěkné písničky. Přesto film stojí hlavně na nepřekonatelném Burianově hereckém umění. Co bych filmu asi vytkl je možná až moc afektovaná Meda Valentová, osobně si myslím,že třeba Mandlová by postavu hýčkané přítelkyně stvárnila lépe. Takže na závěr- vyjímečná komedie s úžasnou atmosférou, která svou kvalitou daleko přesahuje všechny nové české superkomedie které se pravidelně objevují v kinech :) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

To neznáte Hadimršku je z toho druhu filmů, jejichž divadelní podobu Burian nejprve s velkým úspěchem uváděl na prknech divadla a potom je také zfilmoval. Při natáčení Hadimršky režisérské duo Lamač – Frič ve srovnání s hrou notně přitvrdilo na humoru, aby film dostal větší říz. Počínaje už jménem samotného Burianova hrdiny, který se ve filmu jmenuje směšně – Popelec Hadimrška. Ten přijíždí coby revident vesnické filiálky velké banky do Prahy, aby tam vzkřísil zadlužený podnik vyrábějící gramodesky. Burian opět srší vtipem a energií jako vulkán. Stejně jako řada jiných komedií s Králem komiků v hlavní roli má i tahle poměrně banální zápletku, která se rozplétá velmi pomalu, protože hlavní jsou nejrůznější scénky a gagy, vtipné situace plné nedorozumění atd. Kdyby Hadimršku hrál kterýkoliv jiný komik, těžko by ho vytáhl do nadprůměru. Jenže Burianovo charisma je tak velké, že i z průměrnějších předloh dokázal vytěžit maximum. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Moc filmů s Burianem jsem zatím neviděla, ale pamatuju si, že u Hadimršky jsem už vždycky jako malinká vydržela sedět a zpívat si tu kabaretní písničku. Nesmírně ráda na tento film vzpomínám a několik legendárních scén už asi nikdy nezapomenu. Budu muset pár Burianových fillmů rychle dohonit, protože ten jeho strejčkovský hlásek mě nikdy neomrzí. Navíc je celý příběh prostě pekelně vtipný a nechápu, jak se tohle někomu může nelíbit. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Abych zde byl plně pochopen. Považuji tento film za prvé česko-kinematografické předvedení tvrdé zásadovosti a čisté pečlivosti. Dále zde chci pozvednout jedinečný výkon ženy, která mě učarovala. Byla to žena, která si v přestrojení hrála na sekretářku, aby zjistila, jestli její muž je ten správný. Zde snad vidíme prvky feminismu, který se u nás za první republiky velmi ukazoval. Buďme shovívaví k době našich minulých rodičů a pradědů a připušťme si, že jejich filmy stále patří a budou patřit mezi největší poklady české kultury. A to je taky důvod proč se na tyto filmy dívám. Abych byl schopen podávat svědectví o českých zemích a jejích impozantnosti a vyspělosti, která se projevuje ať už kulturou, architekturou či v politické sféře, která bohužel není tak stabilní a plná jak bych si představoval. Nyní závěrem: Pan Burian mi podal ruku a já mu ji rád potřesu. Ano, skvěle jste to zvládl a já vám dávám 4 hvězdy. Pane Popelče, pro příště, již se prosím naprosto vyrovnejte se svoji minulostí, ať vás nerozhodí zpěvačka. :-) ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

To neznáte Hadimršku ve mně zanechal dojem jedné z nejzábavnějších Fričových komedií. Líbí se mi tak akorát zamotaný děj, který ke konci začal zavánět mírným překombinováním, ale naštěstí se stihnul srovnat a proto si odnáším výborný filmový zážitek, jistě zásluhou nejen dokonalého výkonu Vlasty Buriana, nýbrž celého ansámblu (jmenovitě bych vyzdvihla vedlejší roli Jindřicha Plachty). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazněla píseň s názvem „Píseň psacího stroje“, ke které složili hudbu Jára Beneš, Ferry Gyulai, Jan Stark, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpívali ji Marie Grossová a Lída Theimerová. Dále zazní píseň „Mne koupali co děcko v horké lázni“, ke které hudbu složili Jára Beneš a Bedřich Kerten, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpíval ji Vlasta Burian. Také zde zazní píseň „Růžové psaníčko“, ke které hudbu složil Jára Beneš a text písně napsali Emanuel Brožík a Fráňa Vodička. (GASTON73)
  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama