Reklama

Reklama

Tajná válka

(seriál)
  • Česko Špioni za 2. světové války (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Od května 1940 do června 1944 ovládali Evropu nacisté. Zatímco Rudá armáda zaměstnávala Třetí říši na Východě, Británie a její spojenci s otevřením západní fronty váhali. Churchill se pokoušel zmírnit Stalinovy záchvaty vzteku zahájením kobercového bombardování Německa. Spojenci rovněž vedli další smrtonosnou válku na zemi. Tato válka byla tajná. Zahrnovala četné odvážné činy, bezohlednost, hru na dvě strany a zradu. Žádný agent nikde na kontinentě nevěděl, komu může důvěřovat. Někteří lidé se stali dvojitými agenty, protože věřili, že je to nejlepší strategie, jak zůstat naživu. Jiní pracovali pro obě strany kvůli vzrušení z nebezpečí. Sledujte vyprávění o operacích a lidech, kteří vedli tajnou válku a uvrhli Evropu do plamenů. Ohně často vzbudily takovou zášť, že plameny intrik a zrady nikdy neuhasly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý seriál s prekvapujúcimi príbehmi, ktoré sa do učebníc dejepisu len tak nedostanú: https://dokumenty.tv/tajna-valka-spioni-za-2-svetove-valky-komplet-1-13-dokument/ ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý dokument o skrytej forme vojny vedenej v tyle nepriateľa, avšak rovnako zúrivej ako to bolo na fronte. Aj keď formálne to nie je žiaden zázrak, obsahovo ide o jeden z tých najzaujímavejších dokumentoch o veľkej vojne, aký som kedy videl. ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Tajný agenti...neuposlechnutí rozkazů...dezertýři, volavky, partyzáni...hrdinové ploužící se pod pláštíkem noci...záchranný a záškodnický operace a pasti...odvádění pozornosti, dezinformace a mystifikace...vzpomínky živejch pamětníků a (mně) neznámejch hrdinů...oslavy vítězství, holky, chlast...tak takový podrobnosti jsme se v dějáku neučili...fakt moje gusto, tady tohle...a je to opravdu napínavý...vřele doporučuju všem milovníkům historie. ()

elEStet 

všechny recenze uživatele

Ono to vyzera podla popisu nudne, ale kazdu cast zatial co som videl som pozeral skoro s otvorenou hubou..... Najma ta cast agent Garbo to je sila o ktorej som vobec netusil a naletel mu aj Adolf sam :) ()

Reklama

Reklama