Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 2

  • Česko Sammyho dobrodružství - Útěk z ráje (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sammy a Ray, dva nerozluční želví přátelé, si užívají života u korálového útesu. Jednoho dne je však uloví pytlácká loď a oni se ocitnou v zajetí ohromného akvária v Dubai. Želvy se ovšem jen tak nevzdávají a za pomoci svých mláďátek Rickyho a Elly jsou rozhodnuti dokázat nemožné a dostat se zpět na svobodu. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička byla celkem povedená, takže si to tvůrci museli podle zákonů filmového byznysu pohnojit. Dvojka ji předčí jedině infantilností. Animace je přinejlepším stejná, ne-li horší. A příběh je také poskládaný narychlo a ledabyle. Klasická dvojka. :-/ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku strašlivá nuda, která bohužel nic moc nenabízí. 3D za chvilku omrzí a přestane fungovat a naopak začne využívat ty nejlacinější prostředky (cvakání klepet proti kameře atd.). Animace zvířat ještě jakž takž ujde, ale u lidí vyniká zřejmě malý rozpočet a nezkušenost - animace ja na nich strašně poznat a jejich pohyby nejsou úplně přirozené. Zaráží také to, že při pohybu ryb se voda ani nepohne, pořád je klidná, netvoří bublinky atd. Příběh je nezajímavý, klišovitý a v podstatě nudný. Vtípků tu moc nenajdeme a hrozně se to táhne. Sympatické je, že po většinu času se to vyhýbá jednoduchým vtípkům cíleným na nejmenší populaci. Ke konci to ale bohužel nevydrží a začne se padat a dělat všemožná triviální legrace. Hodně barev už postupem času taky leze krkem. Zkrátka jde o animák, který mohl jít rovnou na video, protože v zámořské konkurenci, která je v tomto případě kvalitnější, nemá šanci uspět. Dabing slušný, hudba taky. 40% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o něco lepší, dvojka už je o mnoho let později kdy Sammy vyrostl a už má i vnoučata... Mělo to dost chyb a pro děti to podle mě úplně nebylo, když tam sežrali dva mořské živočichy, kteří byly strašně moc miloučcí ... HODNOCENÍ: 45% (3*) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak bál jsem se, jak dopadne pokračování, ale nakonec to asi bylo zbytečné - je to fajn. Zatímco jednička je takový přírodopisný "něco jako dokument" o dospívání želvy a jejich dobrodružstvích, dvojka už je klasický animák a funguje to i tak. Sice je to poněkud komornější a žádnou originální zápletku to nenabídne, ale dobře se na to dívá, pobaví to (až na ten občasný fekální humor) a většina postav tu je sympatických, takže proč ne. Navíc se mi moc líbilo (navzdory jednoduchosti děje), že jsou zde osudy všech postav uzavřeny a že se s nimi nějak pracovalo. To se mi líbilo hodně. A té roztomilosti v tom možná bylo krapítek moc, ale ne tolik, aby mě to rušilo. Sedlo mi i to komorní zpracování bez přehnané akce. Stejně jako u jedničky to mám mezi silnými 3* a slabými 4*, ale jednička byla přece jen o něco lepší a tak se přikloním spíš k variantě č.1. Nevím čím přesně to bylo, ale sedlo mi to, i přes jisté mínusy (kromě těch, co už jsem vyjmenoval, tak to nemá zrovna málo zbytečných scéna konflikt s mořským koníkem přišel též docela pozdě než měl). Silné 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pokračuje presne v duchu prvého dielu, prekvapilo ma ale, že kvalita animácia je rovnaká ako spred 2 rokov, aj čo sa týka sympatičnosti postavičiek. Príbehovo je to možno ešte pre menšie deti, ako prvý diel. Na druhej strane, animák obsahuje viac vtipu a napätia, aj ked len takého infantilného, ale ráta sa to. Hodnotenie: 55% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Takové komornější, úspornější pokračování odehrávající se především ve velkém akvárku bez nějakých lepších okamžiků s tlacháním o ničem. ()

Aiko 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to pohádka pro děti mi to přišlo až moc dospělácké...ale provedení želviček, ryb a prostředí krásné.. :) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Máme tady spoustu nových rybek, ale víc mě stejně bavil první díl. 3D opět velice povedené, hudba se k scénám docela hodila i když mě se moc nelíbila. Celkově takový průměr. 50% ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky udělané 3D,příběh trochu slabší,ale je to evropská pohádka a směle se může přidat do konkurence posledních Disneyovek. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Čakal som možno o kus viac ale som si istý, že by to deti zabavilo minimálne tri krát viac ako mňa. Je to o zvieratkách, je to pekné, milé a celé to beží v peknom prostredí. Určite sa oplatí vidieť hlavne ak máte deti, ktoré neviete ako zabaviť. Myslím si, že tu netreba priveľmi rozoberať príbeh a podobné veci, ktoré sú pri podobných animovaných filmoch nepodstatné. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická záležitost, kdy první díl byl zábavný a úspěšný. Proto bylo potřeba vyrobit pokračování. To se sice vyžívá ve 3D efektu, ale vzhledem k nepříliš povedenému příběhu, působí ve výsledku hodně unaveně. [682. hodnocení, 25. komentář, 56%] ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Už jednička nebyl žádnej zázrak a dvojka to jen potvrzuje. V podstatě stačí, když si přečtete můj komentář k jedničce a přidáte ho ke dvojce. Opět je tu velmi povedená 3D animace ale tak nějak stejně „nudné“ jako jednička. Problém je, že pohádka nedokáže moc strhnout do děje všemi možnými emocemi… ()

Pavita 

všechny recenze uživatele

Myslim si že si za slouží 3 hvězdičky, ani né tak a děj který je až zbytečně jednuchý, ani za animaci která je super. Ale za 3D verzi :) tenhle rok je to nejlepší 3D na efekty rozhodě :) ale musíte v kině sedět maximálně 5.řada :) . ()

Reklama

Reklama