Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

tchempi 

všechny recenze uživatele

Dílko stejně instantní jako kuchyně, kterou kritizuje. Film prakticky nemá žádný smysluplný děj, je to jen sled více či méně nereálných náhod. Největší tragédií je ale hlavní (mladý) protagonista. Jak s ním má divák sympatizovat a držet mu palce, když je to vlastně prudič a kverulant. Vůbec se nedivím, že dostane tolikrát padáka, já bych ho rovnou zastřelil. Když k tomu přičteme, že jej hraje rovněž nesympatický herec, je na průšvih zaděláno. Vrcholem absurdity filmu je, že s tímto protivným skrčkem sdílí život a lože o hlavu větší nádherná ženská. Jean Reno, byť stárnoucí, je v poho, ale ten bohužel film nezachrání. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a predsa len celkom dobrý príbeh, avšak, natočený na priemernej úrovni. Renovi pribúdajú roky, no chvála Bohu, na jeho hereckom výkone to až tak moc nie je vidieť. Na druhej strane ma prekvapil M. Youn, ktorý priamo exceluje vo filme a užíva si každú minútku. Odporúčaná konzumácia: s priateľkou/manželkou, hlavne, keď sa oba zaujímate o tajomstvá kuchyni. PS: Čo vám hovoria mrkvičky? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ANO ŠÉFE! VÝBORNÝ ŠÉFE! FANTASTICKÝ ŠÉFE!“ ... ,,ZAČÍNÁTE MI LÍZT NA NERVY“....“ /// Já tak rád jím… (jasně i vařím. To vezmeš ten pytlík vod Maggi – a kurva, zatáh jsem ,,Product placement“ na Csfd… ne POMO, pokutu néééé…)… Jacky je člověk, kterej šeptá zelenině do ouška. Žádná molekulární kuchyně (neser se do mýho pytlíku! (Vod Maggi.)), ale poctivý ,,Sole meunière“ nebo ,,Chateaubriand steak“ … (takový ty vobyčejný jídla k večeři..), a protože má ze začátku trochu prekérku, film baví nejen optimistickou kuchařskou vlnou. Jo,celkem dlouho je to pohodová podívaná. Ke konci si to sice vobčas šáhne do trapnějšího soudku, ale všechno záleží jen a jen na úhlu pohledu. Vzpomínáte na Křidýlko nebo stehýnko? (jo to byly časy…) Tak tady není Funés, ale na jedno použití v pohodě doporučím. Prostě jsou věci, který už ani Francouzi neuměj dotáhnout k dokonalosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při krájení baklažánu se mu vždycky dívám se mu do očí (abych slyšel, jestli neřve! To dá rozum…). 2.) Chcu natočit film s Pohlreichem, Babicou a tím Italem. 3.) Thx za titule ,,mmaaja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská komedie postavená na odlišnosti dvou hlavních herců. Není to sice nic světoborného, ale musím se přiznat, že mě to stačilo. Jean Reno ze své komediálnosti z dob Návštěvníků nic neztratil a Michaël Youn, kterého jsem viděla v tomto filmu poprvé, rozhodně obstál vedle takové hvězdy. Já si prostě nemůžu pomoct, ale mě to fakticky bavilo. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Pekelná ultra-sračka. Snad jednou jsem se lehce pousmál, jinak mě bylo spíš trapně i za tvůrce. Vše je špatně, dementní dialogy, nudný děj, hrozní herci (Reno se snaží, ale s tímto se nic dělat nedá)...Michaël Youn je příšerný, celou dobu vypadá jako transvestita (možná je, nevím..) a herecky je to ještě větší tragédie. Vrchol trapnosti je scéna, kdy hlavní hrdinové jdou v převleku za asiaty ke konkurenci. Musel jsem se hodně přemáhat, abych to dokoukal. Celkově ztráta času a jeden z nejhorších filmů za poslední dobu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama