Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (199)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jak už zde pár lidí psalo, některé gagy jsou opravdu povedené, tak povedené, že se i vážně dobře zasmějete, ale jako celek je to slabší průměr. .. Film dost sází na příběh, který se většinu doby může dělit na Kácení lesů těmi špatnými, opětovné rodinné setkání našich modrých opeřenců a pomsta Nigela, jenže vše je seskládané z už známých věcí, které byly použity jinde, což je místy vtipné, ale také trochu nudné .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Druhý Rio s uměle vytvořeným primitivním příběhem doplněný šílenými songy, aby se natáhla stopáž, mě příliš radosti neudělal. Pokračování animovaného filmu Rio je ještě vetším propadákem než jsem čekal a potvrdilo se jen, že pokračování animáků je vždy velkou chybou. Jednu hvězdu dám za fotbalové utkání..... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Megaprůser od Blue Sky. Otravné, nudné, pitomé a natahované pokračování už tak nijak moc zajímavého prvního dílu. Zase premisa "Bude tam víc skopičin, bude víc srandy", do toho přidané děti, naprosto nesmyslní a nelogičtí nepřátelé PÍSNIČKY! Nejdřív to byla JEN hrůza. Pak byla hrůza na to koukat. Pak už byla hrůza to i poslouchat a nakonec to byla hrůza i proklikávat. Nakonec jsem to vzdal. Graficky je to fakt pěkné (to je ta jedna *), zbytek je ale naprostá srágora, nehodna jakékoliv pozornosti. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Vtipy cílené asi na duchem mladší diváky (je mi 23). Trapná mi přišla zejména část s castingem, kterou se někdo snažil prostě jen zaplácat čas. Dále snímek obsahuje několikaminutový spot "navštivte Brazílii", kde ukazuje vše, čím se tato země může pyšnit. Fakt, že se to vejde do těch pár minut s přihlédnutím k její rozloze, je vypovídající. Příběh jako takový je velmi předvídatelný. Ale co, je to pro děti, takže to ani tak nevadí. Jen ty vtipy by holt mohly být vtipnější. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jednička je hodně vtipná podívaná a ani u dvojky tomu není jinak. Příběh, teď už pětičlenné rodinky papouška Blua, nás zavede z Ria do Amazonie. Zde chce Perla najít další papoušky svého druhu. To se moc v domě vychovanému Bluovi moc nezamlouvá, ale nechá se překecat. S rodinkou vyráží i staří známí přátelé z prvního dílu, ale i jeden padouch, kterého cestou nevědomky potkají....... Pohádka má opět krásnou animaci, ve které je spousta detailů. Další hodně povedenou stránkou je soundtrack, kterej sednul perfektně. Příběh je taky pěknej, bez větších zvratů. Pro mě pěkná animovaná pohádka, které dávám 85% :) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Rio 2 je posledním filmem Dona Rhymera, filmového producenta, který nedlouho po premiéře ve věku 51 let zemřel na rakovinu. (R.K.)
  • Ide o jediný sequel filmu štúdia Blue Sky Studios mimo franšízy Doba ľadová pred zrušením spoločnosti 10. apríla 2021. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama