Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Diskuze

wolfik92

wolfik92 (hodnocení, recenze)

Když jsem četl hodnocení a komentáře skoro jsem se bál jít do kina. Ale neodradilo mě to a nakonec jsem si film užil. Nevím co tu všichni proti RIU 2 mají. Je to prostě taková oddechová pohádka.  

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

Když jsem viděl poprvé první díl, bral jsem to jen jako takovou příjemnou oddychovku. Nezasvěcenému tohle postačí a rychle zapomene. To bych se ale nesměl zajímat o papoušky. První díl Rio odkazuje na situaci kolem téměř vyhynulého druhu papouška Ara škroboškový. V přírodě se jedná o oficiálně vyhynulý druh a v zajetí existuje tuším nějakých 11 exemplářů. Proč jsou vyhynulý, to tu nebudu rozebírat, na to vám odpoví několik dokumentu, které se tu odsuzují za pravdu, kterou mnoho lidí nechce slyšet, ale to tu nebudeme rozebírat. Rio 1 vlastně postavil tohoto opeřenmce už do té kritické pozice, kdy existuje už jen jeden exemplář samce. Je to takový ten pohled do černější budoucnosti prostřednictvím zábavného animáku. Aktuálně se snaží chovné stanice tohoto Aru rozmnožit a v budoucnu vypustit zpět do přírody, kde by se úspěšně rozmnožil. Na tento skutečný scénář vlastně navazuje i druhý díl. Zde se bude jednat o vypuštění dvou mazlů zpět a ti se budou obávat divočiny. Je tedy důležité říci, že tento animák se opírá o skutečnou situacim, jaká kolem tohoto druhu papouška je. Z toho co jsem čet, tak zřejmě moc lidí vůbec neví, o čem vlastně celý ten animák je.

Uživatel TheSlezy smazal svůj příspěvek.

Uživatel Zodd smazal svůj příspěvek.

Lord.Speedr

Lord.Speedr (hodnocení, recenze)

Jak to vidím? No asi tak, že to teprve uvidím. Zatím bych to nehrotil, dokud není vysledek. Jednička byla pěkná, sou to animáky, takže špetka humoru v tom bude.

na příspěvěk reagoval Kolbenova

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama