Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Recenze (199)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

O kus lepšie ako suchá jednotka, niekoľko gagov luxusných, prostredie amazonských pralesov využité dokonale. Ale stále je to medzi animákmi (hlavne tohtoročnými) čistý priemer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $103miliónovTržby USA $131,538,435Tržby Celosvetovo $500,101,972Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,423,550Tržby za predaj DVD v USA $32,558,466║ dosť odbitá záležitosť, čo sa týka banálnej tuctovosti príbehu, ktorý ma v danej oklieštenej príbehovej šablónke otravoval až uspával, graficky pekné a taktiež Slovenský dabing opäť dosahuje patričnej kvality ale dojem z povrchného príbehu a suchých gagov(zasmial som asi tak 3x čo je sakramentsky málo u mňa) dojem nenapraví, pre mňa až nečakaná zbytočnosť a podľa ukážok pred týmto počinom nebude osamotená /videl v kine: 40%/ ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nevtipný animák je asi to nejhorší. Kvalitní animace je dnes už v podstatě standard (u vysokorozpočtových filmů to platí dvojnásob) - takže tu nepočítám. Příběh je obvykle snadno pochopitelný a rozkódovatelný, s postavami se divák dokáže ztotožnit nebo mu alespoň zásadně nevadí. Rio 2 obojí má (zato ty dvě hvězdy), i když příběh je snad až příliš prostý. Bohužel filmu chybí humor, jakýkoli alespoň trochu promyšlený. Ten, co film produkuje, je pouze infantilní, prvoplánový a divák se solidně přepálenou stopáží (o 10-15 minut) probíjí jako lovec mačetou skrz džungli. Po konci nezbývá nic, co by si člověk dokázal zapamatovat, snad jen fyzickou bolest ze sledování... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opeřený Avatar potkává Fotra, co je lotr. Je to pestrobarevné, je to karnevalově roztančené, je to tuctové. 20th Century Fox by už mělo, co se modrého ptáka z Minnesoty týká, uzavřít kloaku.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Don Rhymer, Carlos Kotkin, Jenny Bicks, Yoni Brenner | Hudba: John Powell | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Blue Sky Studios, 20th Century Fox Animation | Rozpočet: 103 miliónov $ | Tržby: 493,196,122 $ || Abstrakt jedničky. Klasické prísady vo forme pridaných rodičov a alfasamca vykreslujú schemtaický príbeh, ktorý je "oživený" talentovými súťažami v džungli, ktoré sú síce nápadité, ale i otravné zároveň. Spievané pesníčky sú slabšie než v prvom diely, stali sa príliž popvými odrhovačkami. Je to škoda, ale ako u pokračovaniach býva zvykom, je Rio 2 neprekvapivou rutinou. 50% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Výjimky občas potvrzují pravidlo a i v tomhle případě se to potvrdilo. Dvojka předčila jedničku jak nádhernou vizuální stránkou, častými vtipnými momenty tak i akcí. Už v kině jsem si řekla, že si tenhle kousek pětihvězdu zaslouží a když jsem se ptala potomka jak se mu to líbilo a kolik bodů by mu od jedničky do pětky dal, tak jen jednoznačně potvrdil má slova. Jako každý animák, tak i Rio 2 byl kromě zábavy i krapet výchovný, což se dá pochopit. Znázorněné prostředí Amazonie bylo perfektní, super rychlé želvy, spousta dalších tvorů a ptáků, kteří všichni dohromady tvořily velmi zábavný mix barev a srandy. Ale abych jen nechválila. Bylo tam na můj vkus moc písniček. U jedovaté, růžové žáby si kupříkladu tvůrci mohli odpustit operní žalozpěvy nad marnou láskou ke kakadu, u nichž jsem se netrpělivě vrtěla v sedačce a říkala jsem si "ať už konečně dokváká!". Ne všechny písničky ale byly takové, zazněly i originální s chytlavým hudebním námětem. Takže za sebe, doporučuji! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Utahanější a otravnější než první díl. Příliš zpívání, příliš klišé, příliš málo nápadů... A navíc vykrádání Fotr je lotr (což jsem tedy nečekal, ale to neznamená, že jde o překvapení v dobrém slova smyslu). Kvůli hlasu Jesseho Eisenberga byl pro mě film navíc sledovatelný jen v českém dabingu, kdy se hlavní hrdina dal jakžtakž vydržet. Samozřejmě animace krásná, choreografie "tanečních" scén opět povedená a jedna nová postava bezchybná (mravenečník!). Jenže to bylo málo. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Je to modré, ve 3D, žije to v pralese, který chtějí lidé zničit a není to Avatar .. i když? Rio 2 je jasným důkazem lenosti scenáristů a producentů, kterým ke štěstí v podobě naplněných pokladniček kin stačí obšlehnout něco, co mělo úspěch a už tu dávno bylo, jen do toho rozlili mnohem víc barev a rozezpívali to tak otravně, že mě z toho bude bolet hlava ještě několik dalších dnů .. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rio 2 nemá veľmi plynulý dej, čo je veľká škoda. Z plejády charakterov si vybrali takmer dvadsať, ktorým sa venujú a zrejme iba deti po dvojnásobnom videní budú ovládať všetky mená, prípadne aj ich charaktery. Niektoré sú menej podstatné, iné viac a viem si predstaviť, že detský divák bez problémov túto snímku zvládne aj 2x po sebe, aby si všetko užil. Čo nedokáže postaviť súvislý dej, to nahrádza režisér Carlos Saldanha množstvom niekoľkominútových scén, kde si užije každá postava a i divákovi sa väčšinou darí baviť sa s nimi. Džungľa filmu náramne prospela, hoci animákov z prírody sme už videli stovky a pritom si zachová ešte aj typické prvky pre rodiacu sa sériu ako zopár dobrých piesní, troška prepracovanej choreografie alebo aj mimoriadne pestrý vizuál. Že sa trošku recykluje, cítiť napríklad pri soundtracku. Zatiaľ čo prvý diel uviedol niekoľko pamätných piesní, tu sa sčasti opakujú a z nových mi zatiaľ nerezonuje ani jedna. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na to, že Brazilia prehrala s Nemeckom vo futbale 1:7 je v tomto animáku prekvapivo pekne veselo. Ale keď majú aj vtáky vlastný fotbal tak im ten výsledok môže byt ukradnutý. Jednotka ma inak viac bavila. Tam sa mi to zdalo viac dobrodružnejšie, toto bolo len klasické stretnutie s fotrom drahej polovičky, ktorý všetko ofrfle a v závere sa to zas hraje na Avatara. Ten príbeh mi vlastne ani nevadí, takže to neberte ako mínus. Skôr mi vadí, že je to tuctové a nevýrazné. Dokonca aj humor, či nejaké tie akcie sú len priemerné, ale ako celok sa to dá pozerať. Aspoň tým mladším divákom sa to bude páčiť. 60% - 3* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hezké pokračování celkem pěkného animáku. Nicméně horší než předchozí, první díl. Akce je super, stejně jako romantická vsuvka. Možná bych ubrala trochu zpěvu aby to byl film trochu víc na urovni. Ale jinak příjemná podívaná. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Animacím snad už v dnešní době není co vytknout a tak se tvůrci zaměřují hlavně na příběh a vtipné hlášky...a zde toho moc nenajdete. 30% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

I když plně souhlasím s Cervenakom co do komentáře, nechci troškařit a přidám hvězdu, když si to někdo podobně zaslouží. Už začátek sliboval vtipným úvodem šanci na vyšší úroveň a nekecej, ono to bylo dobrý celé. Některé zvířecí scény, viz esence pořadů Hledá se talent a Superstar - komár dirigent jasný vítěz, bo skončil, jak měl, i když orchestr paráda.;-) Komár fakt není můj kámoš. Rivalí zápletka bývá obvykle předzvěstí různých trapasů a přetahovaček, což opět nezklamalo ani v tomto případě. Dokonce zde překvapivě nejvíc rušily scény s lidmi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokračování osudů modrého papouška přináší na úvod hezkou sekvenci ploškové animace, ale pak se – jako to obvykle bývá v pokračování - snaží upoutat přehršlí nepřehledných motivů, které až utlučou divákovu pozornost (záchrana druhu, soutěž talentů, shledání se ztracenou rodinou, děti, žárlivost, pomsta a kácení amazonských pralesů). Druhý díl mě utvrdil, že tahle nebohá animovaná hrdinka dostala za partnera toho nejprotivnějšího animovaného chlapíka, jakého jí mohli stvořit. Nejenom, že je trapný, pitvořící se, ale hlavně všechno nechává na ní a jen se veze (ve scéně s pádlováním po Amazonce se dokonce veze doslova). ____ Do průměru pro mě tenhle snímek vtáhla láska jedovaté žabičky v krásně varovném fialovočerném maskování k obstarožnímu papouškovi kakadu. Jejich romance je nádherně krutá, protože ona se ho nemůže ani dotknout, aniž by ho zabila už pouhým dotekem své jedovaté pacičky. A i ten její konec, i když očekávatelný, potěšil. Prostě, otravná holka zůstane otravnou holkou za všech okolností. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pokračování krásného příběhu krásných papoušku a skvělých barev, i když jen kapku slabší vůbec nevadí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ta žába není jedovatá !!" - "Vážně ?? Takže nejsme mrtví ??" ;) Škoda přeškoda, že Carlos Saldanha není ani z poloviny tak kvalitní scénárista jako režisér hýřící tolika skvostnými nápady, až místy skutečně váhám nad tou čtvrtou hvězdičkou, kterou si však s ohledem na ten zdejší nesmyslně nízký rating sám před sebou bez problému obhájím, a proto nakonec tuctový a dokonale neoriginální příběh, kde toho paradoxně místy tolik přebývá, třeba ta příšerně otravná a plytká ekoagitační linie, až jeden doufá, že přijde řada na další karnevalový hit s parádní choreografií, zachraňuje ta bezchybná audiovizuální stránka snímku.. Infantilně laděné gagy se střídají s naprosto jalovými, byť několik pasáží by utáhlo geniální kraťas, naopak fantastické fotbalové utkání dokonale navnadilo nejen na letošní Mistrovství světa, ale i na to vpravdě hitchcockovské finále, a tak se tedy opravdu v konečném účtování jedná jen o veskrze průměrnou podívanou, která mě však bavila o poznání více než podobně nevyrovnaná jednička.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se rozmýšlel nad jednou hvězdou, ale dětem se to líbí a tak jsem benevolentnější:-) Je to ještě stupidnější než příběh první. Ani 3D opět nedokázalo žádný zázrak, krom ceny vstupenky. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Strašně moc zpěvu na takhle poměrně krátký film. Taky až přespříliš nesympatických "postav", ale příroda byla hezká. ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama