Reklama

Reklama

Nejnebezpečnější letiště

(TV film)
  • Česko Nejnebezpečnější letiště světa (více)

Obsahy(1)

Poznejte náročné podmínky, s nimiž se musí vyrovnat piloti i cestující během přistání na nejnebezpečnějších letištích světa. Ani v době špičkových technologií nesmíme zapomínat, že k letecké tragédii může dojít kdykoliv a především v kterékoliv části světa. Příčinou havárií mohou být mimo jiné náročné technické parametry některých letišť jako např. krátká dráha, vysoká nadmořská výška, obtížný terén či složité přiblížení na přistání. Společně navštívíme deset nejnebezpečnějších letišť světa, která svými dispozicemi pilotům rozhodně neusnadňují práci. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

mira007 

všechny recenze uživatele

Žebříček údajně nejnebezpečnějších letišť ( spíše nejzajímavější a nejtěžší na přistání ) - sestavený dobře a hlavně číslo jedna v Nepálu je opravdu hrozivé. Na Gibraltaru přetíná letištní plochu dálnice, v Hong Kongu se přistávalo těsně nad obytnými domy ( stejný záběr jako ve Van Dammově Dvojitém zásahu ) , jiné mají kratší přistávací dráhu a u jiných se musí manévrovat mezi horami, mořem nebo nebezpečnými větrnými proudy. Ovšem ta největší pecka, ač to není dle počtu nehod ani omylem nebezpečné letiště, je na Svatém Martinu. Ležet na karibské plážičce a koukat na podvozek přistávajících letadel do dvaceti metrů nad hlavou je asi paráda. A jako bonus ten zážitek na plotu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zlé vetry, zlé počasie, zlý terén, trochu sa to v dokumente opakuje, ale inak celkom zábava, keď nemusím sedieť v tom konkrétnom lietadle. Gibraltar je známa vec, ale mojím favoritom sa stal Svätý Martin, kde lietadlá pristávajú pár metrov ponad pláž a pri štartovaní sa dá za plotom vychutnať prúd vzduchu z tryskového motora. Tie malé letiská, kde pristávajú len malé lietadlá do rebríčka nemuseli dávať. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zajímavý dokument. Hned bych si zaletěl do Karibiku na St. Maarten na pláž, protože zažít toto, může být fakt pecka. :-) Jinak souhlas s ostatními, že to neustálé opakování bylo otravné a občas to bylo i trochu chaoticky podané. Za to hvězda dolů. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej dokument. Vyjma posledních dvou případů chybí ke většině letišť víc informací (například je sice zmíněno, že na Kai Tak došlo k řadě dramatických přistání, ale ani jedno nevidíme). Komentář je takový moc obecný, pořád se tu dokola opakuje to samé. A k tomu ten zběsilej střih. Proboha, to by byl takovej problém u každýho letiště ukázat jedno přistání (s příblížením)? Místo toho dostáváme tu kousek animace, tu kousek "onboard" kamery, tu záběr na pilota... To všechno v třísekundových střizích. Takže z výsledku je nakonec jedno velký hnědý mazlavý. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

NOČNÍ MŮRA KAŽDÉHO PILOTA! Velmi kvalitně zpracovaný dvoudílný (na ČT) dokument o nejnebezpečnějších letištích světa. Žebříček je zpracován formou TOP10 + vizitek každého z letišť. Každé letiště je vždy popsáno, poznamenána jeho nebezpečnost a doplněna o historické nehody. Všem je tedy jasné, že letiště do této TOPky nebyla vybrána jen tak pro nic za nic. I naprostí nezasvěcenci určitě znají letiště St. Marteen v Karibiku z videjek z youtube, proslulé svou přistávací drahou nechutně blízko pláže. Tu jízdu na plotě bych si taky střihnul! Zbylá tři letiště v druhém díle si své místo v TOP3 rozhodně zaslouží. Na závěr jen dodám, že jediné, co mi dost vadilo, bylo neustálé opakování předešlých letišť komentujícím, to bylo místy dost otravné a zbytečné. Dokument není tak dlouhý, aby bylo potřeba každých 10minut opakovat, která letiště už jsme viděli. Předpokládám, že většina diváků netrpí Alzheimerem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V súvislosti s letiskom v San Diegu je zmienená nehoda letu PSA 182, ktorej sa venoval aj seriál Letecké katastrofy (od r. 2003) v epizóde Slepý bod. (ČSFD)

Reklama

Reklama