Reklama

Reklama

Oneul

  • Jižní Korea 오늘 (více)

Obsahy(1)

Da-hae, producentka dokumentárnych filmov, stratí svojho snúbenca pri nehode nedbalého motocyklistu na jej narodeniny. V domnienke, že všetkých uspokojí ak mu odpustí, sa rozhodne stiahnuť všetky obvinenia proti mladistvému vinníkovi nehody. Prejde rok, a Da-hae plánuje sfilmovať dokument na tému odpúšťanie. Stretáva sa s obeťami rôznych prípadov a začína natáčať. Počas filmovania si Da-hae začína spomínať na sedemnásť – ročného chlapca, ktorému odpustila ona. S myšlienkou , že „on vedie dobrý, disciplinovaný život" pokračuje vo svojom dokumentárnom filme. No jedného dňa sa dopočuje správy o tomto mladom chlapcovi, z ktorých ostane v nemom úžase. (Kórejský Filmový Festival)

(více)

Recenze (2)

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Příběh dokumentaristky Da-hae v podání krásné Hye-gyo Song, která poté co ztratí v den svých narozenin svého snoubence při nehodě, u které nezletilý viník ujede z místa činu, se rozhodne mu odpustit a podepsat petici o zrušení jeho trestu smrti. Po roce od nehody se Da-hae pustí s pověřením římskokatolické církve do vytvoření dokumentu o nelidskosti trestu smrti, při kterém odkrývá svou bolest ze ztráty a zda odpuštění z její strany bylo opravdové a správné. Nějak jsem se nedokázal do příběhu ponořit, jak by asi bylo vhodné, ale rozhodně mě přiměl se zamyslet nad řadou otázek a za to jsem mu vděčný, protože není zas tolik filmů, které toto dokáží. Možná právě to byl důvod, proč mě snímek minul, že jsem byl myšlenkami jinde. Herečka Hye-gyo Song zde excelovala a doopravdy klobouk dolů za její výkon. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Docela depresivní film, který vás nechá přemýšlet o různých věcech, které řeší hlavní postava filmu. Pro mě velmi dobré už jen to, že se tématem velmi vymyká korejskému standardu. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama