Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já na vás tak koukám a závidím vám, jak vy báječně snášíte jízdu ve vlaku.. To já ne !!" - "Tak se nuďte !!" - "No jó, to se vám to řekne.. Se nuďte !! To víte, dudlika si vzít nemůžu.." ;) ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jedno vejce, co jsem zapomněl na vyhřátém parapetu, mi nějak zmizlo, vlastně jsem tam našel jen dvě prázdné poloviny skořápky, hm zajímavé. Druhé z lednice jsem měl možnost zužitkovat, jenže jsem omylem vyklopil na pekáč skořápku a vejce mi zůstalo v ruce. Třetí už jsem neměl. Nu což, i hladový divák je divák a Tři vejce do skla mi k tomu celkem sedly aneb hladovému do talíře nekoukej. Vejce sice nebudou Burianovým nejlepším filmem, ale jeho Nariškin je skvělý a kozáčka umí lépe než rodilý kozák. Akce s kobrou vyvolala salvu smíchu. 70%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ach ten Vlastík. To bolo terno. Grandiózny komik a zabávač, akého táto, aj minulá republika nezažila. Tento skvost je jeden z jeho najvydarenejších. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nu, z hlediska detektivního to není "holmesovka", jak píše Divočák, ale spíše "marpleovka". :-)) (pro neznalé příběhů se starou štrykující slečnou - zápletka je složitá jako dvoják žebř). Jinak je to docela fajn komedie, kde Burianově skvělému herectví (jo, já vím, nemusí se každému líbit) a krásné tváři Toníka Novotného (u té už věřím, že jo ;-)) konkurenci tentokrát tvoří jeden úžasný pes. Minispoiler a tak mě napadá, jak se vlastně dostal domů (padákem jako komisař Rex neskákal), asi tedy stejnou cestou jako do Varů přišel. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tři vejce do skla je skutečně velmi zmatený film. Místy jsem absolutně nechápal o co právě jde. Navíc vtipů je zde opravdu málo. Je mi líto, ale na víc jak dobré 2 to nebude, bláznivé pobíhání dvou Burianů po hotelů vás brzy omrzí. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Burian opět exceluje. Na jeho slovních hrátkách je postaven celý film, ale též na jeho imitačním umění. Scéna s kobrou je k popukání. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komedie plná záměn a falešných osob. V úvodu se nám ukážou slavní detektivové světového formátu a pak Vincenc Babočka, který je až nápadně podobný podvodníkovi Leonu Weberovi. Babočka toho samozřejmě pěkně využije, aby ho i s jeho tlupou polapil. Burianových dvojrolí si bohatě užijeme, ale i jeho zpěvu a tance. Dojde na legendárního kozáčka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru už ten film sice pokulhává a ty gagy nejsou ono, ale vidět Buriana ve dvou různých rolí, kdy obě mu skvěle sedí, to je přece jen něco zajímavého. Navíc je to příběh dobrodružný, napínavý a zajímavý, kde jsou některé velmi dobré záběry. Spojení humoru a kriminálního filmu tady funguje dobře, možná i proto, že se Vlasta Burian tolik nepitvoří. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Každá země má svého detektivního krále. Amerika má Nicka Cartera, Anglie Sherlocka Holmese a my máme detektiva Vincence Babočku. Vlasta Burian tentokrát v trojroli - detektiv Babočka, kriminálník Leon Weber a kníže Naryškin. A o zábavu je postaráno! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jak mám Burianovy filmy moc rád, tak tenhle se výrazně nepovedl. Zasmát se moc nedalo a celé to bylo tak šíleně chaotické, že jsem byl rád, že je konec. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z řady Burianových klasik, ač se tento film u mě zařadil k takovému průměru, docela mě bavil. Není to sice žádná extra sláva, ale Burian opět ukázal své komediální nadání, které dokáže stokrát viděnou zápletku pozvednout. A taky se mi líbil odlehčený styl detektivky a udělání z žánru detektivního filmu komedii. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Esence důvodů, proč mi nikdy nepřirostly k srdci filmy pro pamětníky. Nevtipné, v druhé polovině navíc docela překombinované. Asi jsem měla začít jiným "Burianem". ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Tak nocleh bude stát. Né, počkejte já bych radši ležel. To si nerozumíme, nocleh bude stát 40Kčs. Neříkejte to hoteliérovi, ale můžeme se domluvit na 30Kčs a Vy mě vždycky vzbudíte o 10Kčs dřív." 35% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v květnu 2020. Film Tři vejce do skla je estrádní exhibicí zuřivého klauna se zpěvy a detektivními skopičinami. Režisér Martin Frič zvolil za základ dvojjedinost a recesistické pojetí dědictví detektivních symbolů dokonalosti a mužnosti. Detektivní taškařice vydává duplikáty duplikátům a vyvolávaná dualita vzývá nově zrozené formy života. Realita dostává několikero rozličných podob, vše je v pohybu a hrozí velkolepou srážkou a následnou erupcí, která vše zpřevrací naruby, ke skutečnému tvaru věcí. Obrazy Ferdinanda Pečenky nabízejí harmonické souznění staveb velkých celků i klokotavou dychtivost hotelového mumraje. Hrdinou detektivní parodie je Vincenc Babočka (dobře připravený Vlasta Burian, též v roli duplicitního sebevědomého zločince Leona Webera), detektiv, marně se dožadující u nadřízeného vhodné příležitosti se naplno projevit. Je to génius i nešika, má devět životů a otřesům odolnou hlavu. A co více si přát, když všude kolem jsou jen zločinci, nebo podezřelí. A vycvičený pes Rolf skvěle svého pána doplňuje. Důležitou postavou je mahárádža z Yohiru (pozoruhodný Rudolf Kadlec), majitel kobrou hlídaných vejčitých diamantů. Recesistické detektivní choutky tady dosahují společně s mahárádžou svého skvostného vrcholu. Hlavní ženskou postavou je Jiřina (velmi zajímavá Míla Reymonová), Leonova milenka. Je nadšená z opětovného shledání s mužem svého srdce, přesto je ztracena z neustálé výměny dvou lidí v jednom těle. Výraznou postavou je Frank (příjemný Bohuš Záhorský), Leonův spolehlivý komplic v těch záležitostech zločinu. V případě potřeby hravě obstará černou práci. K výraznějším postavám patří také mahárádžův sekretář (příjemný Karel Dostal), věrný společník cizokrajného zájemce o kvalitní klenoty z drahých kovů. Z dalších rolí: mladá a obezřetná mahárádžova korespondentka Sandra Kotová (Helena Bušová), opatrnější holandský obchodník s diamanty van Houden (Antonín Novotný), s Babočkou nespokojený policejní ředitel (Theodor Pištěk), či slavní detektivní předchůdci Nick Carter (Jiří Hojer) a Lecocq (Josef Zora). Tři vejce do skla jsou oddychovou zábavou bláznivého druhu. Ze všech těch mnohých a v mnoha směrech podobných variací hřmotného klauna je pro mě tento film jedním z nejpřijatelnějších. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Fričových filmů. Burian sice opět exceluje, ale film spíše vyniká jako detektivka a ne komedie, kterou jsem spíše čekal - v případě vtipných situací filmu sem tam dochází dech, ale i přesto se pár nezapomenutelných momentů našlo. Jako zmíněná detektivka lepší, ale i zde platí, že závěr je matnější. Škoda, to bych totiž hodnotil čtyřmi hvězdami, ovšem takhle musím o stupeň snížit. "Haló, pane! Jdu na chvíli pryč, takže kdybyste se vzbudil, tak to není mojí vinou." ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nenabídl Burianovi mnoho možností, ale štěstí, že v něm byl, jinak to byl superpropadák. Takhle to byl jen nepříliš podařený film... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Burianův film je podle mě právě tento. Nabízí sice spoustu nezapomenutelných scén, hlášek a i písní, ale celkově je to na prd. Ovšem první polovina a hlavně scény v Burianově bytě, to jsou nejlepší věci filmu. Ta druhá polovina už je víceméně zmatená a já se dost ztrácel v ději. Celé to stojí na Vlastovi a jeho výkon tady je parádní, o tom žádná. Navíc tady ztvárnil převlekovou trojroli, což ho vždycky bavilo. Špatný je pouze scénář. Nakonec z této komedie vznikl jen lehký nadprůměr, tedy 60%. Ale je to Burian, tak se i na Tři vejce vždy rád podívám. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Veselohra založená především na situační komice, převlecích a hereckém umění Vlasty Buriana, tentokráte v trojroli. Stále pěkná a kultivovaná komedie s plejádou výborných herců. ()

Reklama

Reklama