Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak u jiných, ale u mě se Burianovy filmy dělí jen na dva druhy: na ty, které jsou nabity vtipem a ani vteřinu se u nich člověk nenudí a na ty ostatní, které jsou úplně nudné (většinou jsou to jeho převlekové uniformové komedie.) Tohle je ten druhý případ. Slabota. K mému hodnocení přispěla i Burianova úvodní dedukce, podle které Šléglova neupravenost byla zaviněna lájdáctvím milostivé paní. Vše spíš mluví pro opačnou možnost...že je to popleta starý mládenec a neumí si zašít nic... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmů, který mě vůbec nezaujal a to i navzdory faktu, že v něm hraje Vlasta Burian. Dokonce ho zde máme ve dvojroli. Mě se tak líbil jen jeho tanec kolem šavle zakončený kozáčkem. Zřejmě se mělo jednat o parodii na detektivní filmy, soudě dle úvodního textu, ale tentokrát sáhli tvůrci s humorem vedle. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru už ten film sice pokulhává a ty gagy nejsou ono, ale vidět Buriana ve dvou různých rolí, kdy obě mu skvěle sedí, to je přece jen něco zajímavého. Navíc je to příběh dobrodružný, napínavý a zajímavý, kde jsou některé velmi dobré záběry. Spojení humoru a kriminálního filmu tady funguje dobře, možná i proto, že se Vlasta Burian tolik nepitvoří. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S tímto snímeček se mi pojí jedna silná vzpomínka na dětství. Byl jsem na prázdninách u babičky a večer jsme sledovali společně s dědou právě Tři vejce do skla. Když pominu pohádku Byl jednou jeden král, jednalo se patrně o moje první setkání s Vlastou Burianem a děda mi tenkrát vyprávěl, jak je to výborný komik. Sledovali jsme tento film se zaujetím a protože mne v určitý čas poslala babička spát, neviděl jsem konec filmu. Druhý den ráno mi to děda povyprávěl a Tři vejce do skla jsem od té doby neviděl. Až nyní, v prosinci 2018. A snímek mě opět bavil. Burian v trojroli, některé scény vskutku vtipné (opět ta jeho angličtina, např. Maj kočí je z Trutnova..), vypíchl bych kupříkladu uspávání hada bez píšťal v trojím podání. A závěr? Byl přesně takový, jaký si pamatuji, že mi tehdy, před mnoha a mnoha léty, děda vykládal. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Fričových filmů. Burian sice opět exceluje, ale film spíše vyniká jako detektivka a ne komedie, kterou jsem spíše čekal - v případě vtipných situací filmu sem tam dochází dech, ale i přesto se pár nezapomenutelných momentů našlo. Jako zmíněná detektivka lepší, ale i zde platí, že závěr je matnější. Škoda, to bych totiž hodnotil čtyřmi hvězdami, ovšem takhle musím o stupeň snížit. "Haló, pane! Jdu na chvíli pryč, takže kdybyste se vzbudil, tak to není mojí vinou." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Postava kniežaťa Nariškina, ktorú stvárnil Vlasta Burian, nie je fiktívna. Naryškinovci boli v Rusku veľmi významný a panovnícky rod. Matka Petra prvého Veľkého bola Natália Naryškinová a ako jeho regentka na určitú dobu bola vládkyňa Ruska. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se v Karlových Varech. Exteriéry se točily v hostivařských ateliérech. (M.B)
  • Na terase v Karlových Varoch môžeme počuť hrať kapelu Melody Boys známu tiež pod názvom Melody Boys R. A. Dvorského. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama