Reklama

Reklama

VOD (1)

Film A.C.O.D. pojednává o Carterovi, zdánlivě vyrovnaném dospělém muži, kterému se v dětství rozvedli rodiče. Naštěstí se mu podařilo jejich šílený rozvod přežít. Nyní má úspěšnou kariéru a přítelkyni, která ho podporuje. Ale když se jeho mladší bratr zasnoubí, musí Carter dát své rodiče, kteří se od hořkého rozvodu neviděli, kvůli bratrově svatbě znovu dohromady, a to i s jejich novými partnery. Do jeho života se tak vrátí chaos z dětství, včetně bláznivého terapeuta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

novoten 

všechny recenze uživatele

Konečně to někdo řekl nahlas. Sice v komedii, takže spousta hodnotících bere námět jen jako cestu k prvoplánové legraci, ale ono je to přesně obráceně. Vtipu je tu sice v duchu komediálního žánru dost, takže si na své přijde i divák, který se stavil pro odlehčenou romantiku, ale v klíčových momentech asi zůstane trochu zaražený. A dokážu si představit, že zaražených bude asi většina. Ono jde totiž v první řadě vážně o ty rozvody, rozchody, hořké vzpomínky a vůbec všechno, co se honí hlavou dětem, když se jejich rodiče rozejdou. Někoho to postrčí správným směrem a srovná mu to hodnoty do latě a někoho to naopak může rozbít všemi směry a ze vztahové politiky dotyčnému udělat španělskou vesnici. Dlouho jsem si myslel, že jsem v takovém přemýšlení naprostá menšina, ale ACOD mi, nejen v úžasné finální titulkové montáži ukázal, že nejsem. Že nás je hromada a za to já děkuju. To, že spoustu mých myšlenek a rozutíkaných nápadů nahlas předříkává Adam Scott, je pak důvodem, proč jsem i přes místy trochu rozevlátou ústřední zápletku zvažoval i nejvyšší hodnocení. A to, že mu macechu chvíli po zhlédnutí kompletního Parks and Recreation hraje právě Amy Poehler je pak už jen třešničkou na dortu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Počáteční zábavná lehkost vyprávěcí lehkost mě příjemně překvapila, ale postupně film vážněl a romantizoval a vytvářel ze sebe pytlík přecpanej dialogama, který začaly docela nudit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle jako měla být legrace? Já jakože nevim, ale mně těch 84 minut přišlo subjektivně dlouhých asi tak, jako kdybych koukal na osmihodinový film Andyho Warhola, kde se na začátku svalil na kanape a dalších 7 hodin a 55 minut tam zařezával jak dřevorubec. Nic neříkající nuda bez chuti film dokoukat a bez jakékoliv nálady, která by mě přesvědčila o tom, že mi to za to po shlédnutí stálo. Ještě štěstí, že mě film natolik neupoutal, abych si všiml toho, že se mi kočka snaží vysrat do postele. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Může rozvod rodičů poznamenat dětskou psychiku? A může mít rozvod rodičů vliv i když takové dítě dospěje a začne si žít svůj dospělý život? Právě tímto tématem se zabývá film, který umí být stejně vtipný a komický jako vážný. Ona je otázka, zda se takové vážné téma dá vůbec uchopit s nadsázkou a komičností. Film dokazuje, že to jde, ale občas je potřeba zvážnit a hlavnímu hrdinovi se vůbec nedivím, že mu v dospělosti zpětně chyběla láska, péče a idylické dětství s normálně se chovajícími rodiči. Adam Scott hlavní roli zvládl s přehledem a vůbec celý ansámbl byl vybrán tak nějak ideálně, takže film mě dokázal zaujmout po celou dobu, aniž bych se začal nudit. Prostě film nabízí atraktivní a neokoukané téma v atraktivním kabátě. Navíc jsem se i nejednou docela solidně zasmál a pobavil, myslím, že všechny vtípky zde byly zakomponovány tak nějak citlivě a perfektně sem zapadly. Ve výsledku film hodnotím pozitivně a na sobotní oddechový večer to byla z mého pohledu volba přímo ideální. Uděluji lepší tři hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chováním mnoha postav spíše smutné než komediální. Protože sice zajímavě obsazené, ale najít sympatickou postavu není zrovna jednoduché. A ano, i já jsem ACOD. 2.5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Začíná se to docela dobře, ale najednou zjistíte, že to je vlastně film o chudáčkovi, který se nemlže srovnat s tím, že si jeho rodiče zase vrznou. To je vlastně docela slabé. On kolem sebe kope, všechny nasere, s prominutím, dělá spoustu blbostí, ale asi je to jen fáze, protože je jasné, že mu bude odpuštěno. A, světe, div se, ono tomu tak skutečně je. Šablonovitý film, který má nějakou dobrou postavu, ale to všechno se ztrácí v tom, že už od začátku víte, jakými peripetiemi si projdete. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha, mnoha ale opravdu mnoha průměrných komedií. Největší hodnotu pro mě z celého filmu měly asi záběry na konci, kdy se ptali ohledně tohoto tématu lidí ze štábu. Na tom člověk viděl, kolik lidí opravdu pochází z rozvrácených rodin a je to až neuvěřitelné. A ještě více neuvěřitelné a možná i smutné je to, že většina z nich potom naprosto odmítá svazek manželský, protože proč by se hrnuli do něčeho, co viděli, že nefunguje. Sama jsem A.C.O.D. (skoro teda, bylo to až po mých 18. narozeninách, ale pořád jsem byla v podstatě dítě:D) a popravdě mám podobný názor.... nevidím v okolí žádné manželství, které by fungovalo.. dneska se všichni rozvádí, jednou, dvakrát, třikrát.... takže proč se do toho hrnout hmm? :) ()

vercza 

všechny recenze uživatele

Může rozvod poznamenat psychiku dítěte natolik, že si to ponese celý život? Vážné téma pojaté dost s nadsázkou a humorem. Nejlepší byly konečné záběry, kde se na toto téma ptali lidí. Zajímavé je, že právě děti rozdevených rodičů neprahnou po sňatku, neboť nevěří na šťastné manželství. Je to tak, sama jsem z rozvedené rodiny a představa, že bych něčim takovým měla projít, mě upřímě děsí. A co vy, patříte taky k A.C.O.D.? ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Ano kaylin, i mě připadá divný, že dospělý může mít trauma z toho, když zjistí, že jeho rodiče dělají takové ty směšné pohyby .. ostatně tento námět není nic originálního a už to tu párkrát bylo, párkrát i dost povedenější .. co ovšem originální je, je to : A.C.O.D. .. dělat z tohoto námětu komedii je rozumný, ale hodně náročný úkol - popravdě si myslím, že to dobře udělat nejde, je to moc hustý téma, námět /černá komedie by byla vhodnější/ .. jsou nás všude po celém světě miliony, miliony nevinných obětí, co to klidně potvrdíme ... ano, autoři se snaží o odlehčení tématu a je to opakuji dobře, protože realita je v mnoha případech úplně šílená .. to co dokáží někteří rodiče v tomto směru udělat vlastním dětem je hrozné a neomluvitelné - většinou je to matka, která dostane děti do své péče - mstící se matka plna nenávisti k tomu svému bývalému - úplně vymyje vlastním dětem mozek - z otce udělá světového zločince č.1 a postaví děti proti němu .. nebo se o to alespoň dlouhodobě snaží .. udělejte z toho potom dobrou a vtipnou komedii ... /vím, o čem mluvím, na mně by si Dr. Judith mohla udělat nejvyšší vědeckou hodnost a získat nejvyšší titul .. znám to z obou pólů - díky mami, díky Ivano/ ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že dnes už sa označením "komédia" chváli kadejaký film, ktorý na to aby bol komédiou rozhodne nemá. Námet filmu bol celkom zaujímavý, ale skôr na žáner drámy a nie niečoho, čo sa nasilu chcelo tváriť, že je to komédia. Tento film má ale naozaj veľmi málo pozitív. Príbeh bol zbytočne plný rôznych zvratov, až to bolo napokon prehnané. Jediné čo ma asi bavilo bolo sledovať vzájomný vzťah medzi Carterom a Lauren, ktorému však bolo venované strašne málo priestoru - a to aj napriek tomu, že to bola dosť dôležitá súčasť deju. No hlavná dejová línia o rozvedených rodičoch a ich 2 synoch bola dosť fádna. Čo sa týka humoru, toho tam bolo naozaj veľmi málo, aj keď na niektorých hláškach sa zasmiať dalo. Najviac z celého filmu ma zaujala Mary Elizabeth Winstead, ktorá hrala Lauren - dosť sympatická herečka. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Obyčejná tuctovka o chudácích dětech a jejich rodičích říznutá komplikacemi a vysvětlováním. Ó, jak já se nudil, ale hudba a poctivý dabing byly dobré. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Šikovná, inteligentná komédia. Scenár je pozoruhodne dôvtipný a kombinuje humor s uštipačným náhľadom do veľmi uspokojivého efektu. 6/10 ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele

První film s Adamem Scottem, ve kterém už jsem věděl, že tohoto bohužel stále nepříliš výrazného herce budu mít jednou fakt rád. Téhle komedii vděčím za to, že jsem jej objevil. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel som si že to je nejake psycho-dráma, bola to len drama s prvkami komedie, nikoho to nezaujíma, nič sa tam nedeje, furt sa tam niekto háda a herectvo je otrasné. ODPAD! ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Já se celkem divila tak málu komentářů. A koukla jsem na to. A těšila jsem se, že konečně se stanu jednou z těch, kteří budou "vidět". Teď už ale chápu tu osmičku. Jsem devátá, abych napsala, že tohle nemá moc cenu komentovat. Je to mírně podprůměrná podívaná s krásnou babou v popředí. Ono - proč se nepodívat? Ale zase - proč to vidět? ()

noby 

všechny recenze uživatele

Zachycení trablů způsobených distancovanými rodiči (a že jsou rozvedení a distancovaní od sebe navzájem vlastně není až tolik významné, jen v prvním plánu) je sice mnohokrát skvělé, ale spousta míst je naopak vyloženě hluchých, nebo přinejmenším promarněných. Navíc se celý film soustředí na zcela rozloženou osobnost a výsledkem toho i život hlavního hrdiny, aby to v závěru všechno zametl pod kobereček a začal se dívat z odstupu, jako by říkal, že nic naplat, tak to prostě je. Na čemž není vůbec nic špatného, ale nějak mi to nesedlo :). ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

To zas byla pěkná kravina. To jsem se nenasmála, haha. Co bych tak napsala zajímavého......hmm.....nic. Nic zajímavého na tom filmu totiž nebylo. Teda trošku to zvedl závěr, když hořelo, ale to je asi tak všechno. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Zajímavý uhel pohledu na trpící rozvedené děti v dospělosti. Je to taková klasická rádoby velice vtipná komedie. Pro mě naprosto průměrná. Největší plus měli Carterovi rodiče =) ()

Reklama

Reklama