Reklama

Reklama

VOD (1)

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Recenze (188)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dokud byly zalezlí, tak to byla fajnová a tajemná postapo/klaustrofobická podívaná, ale to co nám autoři naservírovali v závěru tomu v mých očích dost ublížilo. Nelíbila se mi pointa a rozuzlení, doufal jsem v jiný konec. Škoda, mělo to potenciál. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môžem odporučiť. Po dlhej dobe konečne dobre pozerateľný postapokalyptický survival o zombíkoch. Aj keď vlastne to zas tak o zombie nie je. Začiatok je trošku pomalší, ale druhá polovica sa neuveriteľne rozbieha. A však najlepšou čerešničkou je celkom šokujúca twist pointa, ktorú sú vôbec nečakal. Herecké obsadenie tiež bavilo, pretože Alexander i Andrea sú dobrí herci. Za mňa veľmi slušné 4 hviezdy. Snímka rozpráva o manželskej dvojici s malou dcérkou, ktorí nájdu úkryt v starom protiatómovom kryte, keď vo svete prepukne smrtiaca nákaza, meniaca ľudí v divné stvorenia. Zaujímavé spracovanie témy vírusovej nákazy, ktorá decimuje ľudstvo. Tentoraz trošku inak a s veľmi originálnym rozuzlením. Inak film je dobre založený na tajomnom a stupňovanom napätí. Aj keď je to takmer komorné, žiadne veľkolepé scény, tak sa na to dobre pozerá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako milovník postapo filmů jsem Hidden vřele přivítal do mé sbírky filmů s tímto žánrem. Nečekal jsem moc, o to větší bylo překvapení. Sice jsem už od prvopočátku jaksi podvědomě tušic kdo jsou oni ,,dýchači'' , to mi ale nijak nebránilo se místy solidně bát. Příběh byl docela solidně vystavěn a jak vida k dobrému hororu z konce světa stačí pár ohořelých baráků, vrak školního autobusu a kryt CO 2+1. Herci byli dobří, zejména holčička hrála velmi přesvědčivě. jen doufám, že se jí po natáčení nezdálo o dýchačích a nelezla pod postel :-). Závěr sice trochu překvapil, na stranu druhou mi přišel podobný tomu z The Road. I ta závěrečná hudba byla podobná i když Nick Cave je Nick Cave. Tady zejména ve vypjatých momentech hutně gradovala a solidně přidávala na napětí. A kladně hodnotím i příjemnou stopáž, těch 84 minut uteklo jak voda a nikde nic nepřebývalo ani nechbělo. Za mne tedy spokojenost a dávám 4 plechovky broskví. * * * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Špica. Atmosféra fantastická, skoro celou stopáž neskutečná úzkost, deprese a beznaděj a originální příběhovej twist. Normálně bych dal asi silnější čtyři hvězdy, ale vzhledem k tomu, že mi dost padnul do noty, oceňuji plnou palbou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hidden mi atmosfericky častokrát pripominálo skvelý post-apo román od Dmitryho Glukhovskeho, Metro 2033, čo je len a len pozitívum. Nikdy som sa netajil tým, že patrím medzi veľkých nadšencov tohto podžánru, a preto som bol príjemný prekvapený, keď snímka s ťaživou atmosférou thrilleru neraz zabŕdala do vôd post-apocalyptic genre. Záver nebol taktiež vôbec zlý, síce odkryl pozadie tajomných "dýchačov" (breathers), ale k tomu sme celý čas smerovali, takže inak by to ani nešlo. Objektívne za 4 a subjektívne možno aj za 5. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený kratičký survival, který se pomaleji a suchopárně rozjíždí, ale jakmile nabere točky, drží diváka v napětí a slušném pocitu nejistoty. Vzhledem k tomuto je asi i na škodu, že tvůrci nějakou to čtvrthodinu nepřidali, protože konec, jak je realizován, není zcela uspokojivý. Pro mě kvalitativně srovnatelné s letošním Welcome to Harmony. Letos rozhodně kus z toho dobrého. Kdo má rád postapo, bude spokojený. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Minimalistický post apo hororový thriller, ktorý premárnil svoj obrovský potenciál. Príbehovo síce veľmi jednoduché a komorné, zato však zabalené do príjemnej klaustrofobickej atmosféry. Dá sa povedať, že to najlepšie tu je emocionálny kontrast medzi sympatickými postavami (hlavne tej najmenšej) a prostredia, v ktorom vládne všadeprítomná špina, ufúľanosť a deprimujúca šedivosť. Hororových prvkov však mohlo byť viac a chcelo to aj vo väčšej miere rozvinúť načrtnutú pointu. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický filmy mám rád. A tak jsem byl celkem zvědavej s čím přijde Hidden. Musím přiznat, že film si moji pozornost získal hned od začátku ikdyž se v něm v podstatě prakticky nic neděje a nepřichází s ničím novým. Jenže tohle soužití rodinky v protiatomovým krytu je natočený poměrně dobře. Do krytu proklouzne i temnější atmosféra, dialogy nenudí a herci se svých rolí zhostili taky dobře. Zhruba hodinu si moji pozornost Hidden dokázal udržet. Ale když rodinka vylézá z krytu na povrch , jde to všechno do kopru. Co se dělo pak to už mi mozek nebral. Konec je trapnej až to bolí a v mých očích sráží film níž než by si za první hodinu zasloužil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně nudná obludnost, které bych se podruhé obloukem vyhnul. Nesympatické obsazení no name herci, stupidní děj splácaný z těch nejohranějších žánrových klišé, nelogické chování postav a vyloženě dementní děj, který mě celou dobu jen rozčiloval. Úvodní rozjezd je nesnesitelně pomalý a dějově prostinký do krajnosti, velká část scén celého filmu se navíc odehrává v takové tmě, že člověk stejně vidí úplné hovno. Pro mě osobně jeden z nejnudnějších filmů za hodně dlouhou dobu - a asi i nejzbytečnějších, protože v něm není absolutně nic, co bych už neviděl stokrát jinde. O amatérské úrovni triků potom radši pomlčet. Jak se tohle může někomu líbit... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hlavně v klidu, žádný stres, nebo budem v Pánu. Dýchač dýchá jako pes, napalm voní k ránu." Zpočátku milý rodinný film, na pohodu. Btw, ta pohoda je opravdu důležitá! Protože není nic horšího než nasraný tatínek, nasraná maminka a nedejbože i fakt děsně nasraná holčička. Princezničce naskočila na čele žíla (a kdyby jen jedna) a mě naskočila husí kůže po celém těle. Tísnivý příběh se stolními hrami, sežraným broskvovým kompotem a kvalitně umlácenou krysou, plus důvěřivými občany napálenými napalmem. A obávám se, že i vizionářský film. V podzimním sychravu a plískanicích už odjakživa přichází i chřipkové období. V ČR se zvednou covid statistiky, marná snaha. I kdyby jsme museli nosit roušky i na prdelích, čísla prostě porostou. Cca od listopadu se začne část české populace ukrývat ve sklepích, bunkrech a protiatomových krytech pod základními školami. Nad nimi budou dupat a funět zrůdy - Babišovi dýchači, kteří budou odchytávat do sítí dobrovolníky pro očkování. A nad tím chaosem budou dravě kroužit zmutovaní Babišovi motýle. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Člověk si celou dobu myslí že ... a nakonec ne .. hezký. 3/4 filmu celkem nuda, ale drží to perfektně v napětí co bude vlastně dál. Atmosféra suprová, konec hodně překvapující. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející komorní atmosféra narušovaná občasnými digitálními zvěrstvy. Skarsgård jednoznačně nejsympatičtější postava. Pěkné prolínání flashbacků do přítomnosti. Škoda akčního finále, kde to už trochu ztrácí. První polovina jasně lepší. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestliže bratři Dufferové dostanou jednou větší rozpočet, čeká nás určitě výživné postapo béčko plné parádních efektů a zajímavých nápadů, protože i se třemi herci a jedním úkrytem dokázali rozehrát atmosferickou a napínavou jízdu, kterou sráží bohužel 60 minut kecání které je občas proložené příjemným flashbackem a která se rozjede až posledních deset minut v závěru.Taky charaktery a chování postav mě občas mírně řečeno iritovali (i když bych chtěl napsat něco úplně jinýho ale nemůžu, protože píšu komentář na databázi v KLDR a mohli by mě potom poslat do koncentráku) a jejich chování je občas opravdu na pěst, ale celkově to je i přes jejich nesympaticky napsané charaktery zahrané velice dobře.Osobně by mě mnohem víc bavil film, který se přímo během té krize odehrává (jako výteční Podivní s Olyphantem).Mírně taky byl do očí nedomyšlený scénář, jehož hloupost se projeví hlavně na konci u toho kanálu, ale to bych spoileroval.Příjemná jednohubka která poteší svojí pointou a i když nestačí na větší hodnocení, tak je aspoň příslibem lepších kusů od evidentně talentované bratrské dvojice režisérů.65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavné, postapo indie někde mezi Tichým místem a Cloverfield 10. Za málo peněz, dost atmosferické muziky s padnoucí hereckou trojicí, zdařilými napínavými momenty a překvapivým závěrem, který trochu narušuje předchozí dění, ale přináší ojedinělou tečku. Silné 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Poslední třetinu bych si představoval jinak, ale i tak mě to velmi mile překvapilo. Atmosféricky i napětím luxusní podívaná. Logicky to sice občas hapruje, ale hodnotím za 75%. Snaha i nepopiratelná režijní dovednost se musí u debutantů ocenit :))) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to jen na silné čtyři hvězdy, ale myslím, že je to zde podhodnocené, proto dávám slabých pět. Zcela nejednoznačný horor, kdy se vaše sympatie přelévají sem a tam, ale hlavně který chytí hned od začátku a drží v napětí, co se děje. Jednu chvíli jsem si říkal, že to připomíná rozhlasovou hru nebo díl Krajních mezí, ale tvůrci mne rychle vyvedli z omylu a řadou logických a na sebe navazujících scén udrželi můj zájem i momenty překvapení, a dokonce mi nejen vše vysvětlili, ale některé dříve naznačené motivy a scény dohráli do konce - se zavíráním očí a vzpomínkami, 320 dní, bod č. 2 pravidel, sex a další. Navíc je film oslavou rodiny a hlavně života ("Tohle je teď náš život a takový nyní žijeme", další čárka) a nabízí i pár věcí k zamyšlení ("Jen proto, že něco nevidíš, neznamená to, že to není" - Hempelův paradox havrana v praxi.). Mám rád promyšlené věci, které do sebe zapadnou a mají uvěřitelnou pointu (tady mimochodem tři pointy a všechny ústrojně funkční), a navíc nemají v podstatě zbytečnou scénu (jo, a opakování té zcela úvodní scény filmu je tady taky dost dobré). Plus skvělé výkony herců, kamera, střih a samozřejmě výprava. V několika scénách až člověku zatrne, a jedna lekačka v úvodu je tady zcela dokonalá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých postapokalyptických filmů koketujících s hororovým žánrem je docela málo. Hidden zůstal někde na půl cesty. Měl jsem obavy, aby se z toho nestala jen další tuctovka, která začne i přes kratší stopáž po chvíli nudit. Ale tvůrcům se podařilo alespoň v první polovině filmu navodit opravdu zajímavou (místy až klaustrofobickou) atmosféru, kterou skvěle doplňovalo rodinné drama odehrávající se pod povrchem. Postavy si částečně získaly mé sympatie a navíc nejsme ani ochuzeni o několik záblesků z nedávné minulosti. Samozřejmě se tu hrálo hlavně na city, ale vše bylo v rámci snesitelnosti. Sice ta malá by občas zasloužila dostat přes držku, ale na tohle jsme už zvyklí. Postupné poodhalování všech příčin, proč je naše rodinka ukryta v bunkru a kdo jsou vlastně oni „dýchači“, potažmo důvod proč nemůžou vyjít naši hrdinové ven – to všechno bylo v pořádku. Zvláště když herecké výkony byli rovněž docela dobré. Potom ale přišlo finální rozuzlení a došlo na akčnější stránku filmu. A tady jsem narazil na problém, který se mi už tolik nelíbil. Přece jenom jsem očekával něco trošku odlišného a na můj vkus byly některé scény dost přehnané. Nepotřeboval jsem ke štěstí hory zombíků ani nakažených, ale přece jenom bych uvítal odlišné vyvrcholení. To je však jen můj problém. 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama, které na poli 80 sice relativně uteče a nevleče se, ale na druhou stranu vlastně nic neřekne a "nemá děj". První půlka komornější a nudnější, druhá se už trochu šoupe ke konci, kde vytasí celkem zajímavý zvrat, ale ten to za mě teda nevytáhne na ten průměr, pro který bych byl ochotný film alespoň pochválit. ()

Reklama

Reklama