Reklama

Reklama

VOD (1)

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Recenze (188)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama, které na poli 80 sice relativně uteče a nevleče se, ale na druhou stranu vlastně nic neřekne a "nemá děj". První půlka komornější a nudnější, druhá se už trochu šoupe ke konci, kde vytasí celkem zajímavý zvrat, ale ten to za mě teda nevytáhne na ten průměr, pro který bych byl ochotný film alespoň pochválit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohové vědí, že mám děti rád... tedy aspoň většinou. Ale už od dětství pudově nesnáším děti ve filmech... tedy aspoň většinou. A tohle rodinné postapo má bohužel jednu velkou vadu - hraje v něm táta, máma... a jejich nesnesitelná "princezna". Co naplat, je to holt takové rodinné postapo. Postapo naprosto skvěle vypravené i natočené (až třeba na tu digitální vysokou), ale zkrátka rodinné, prostě postapo à la Špílberg - táta, máma a jejich otravný blonďatý "andílek" s panenkou. No ale když už to divák přijme a řekne si "no tak se holt podívám na postapo od Špílberga", vyrazí mu rejža mozek z hlavy kulervoucí pointou. Bravo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když byla klaustrofobická atmosféra podzemního krytu vydařená a ani hercům nebylo co vytknout, první polovina se mi strašně táhla a bylo mi celkem záhadou, proč má Hidden tak vysoké hodnocení. Vysvětelní mi dala druhá část, která neměla chybu ať už se to týká akce, napětí nebo samotné pointy, která mě docela překvapila. Vydařený byl i vizuál, kdy temnota přítomnosti kontrastovala s barevnými flashbacky z doby před nákazou. Slušná práce. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dobrú, i keď nijak zvlášť originálnu pointu tomu dali... ale veľa z nej nevyťažili. Ani pred ňou, ani po nej. Ten obal nepredstavuje už vôbec žiadnu invenciu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nedá se upřít snaha o něco nového v tomto žánru, neboť film se vyvíjí směrem, který čekáte, ale dopadne přesně naopak. Celou dobu jsem měl problém, vžít se do děje a chybělo mi to pravé napětí zombáren. Trojice přeživších to herecký dobře dává a kdo ví, jestli se z mladinké herečky nerodí vycházející hvězda. Přežívání v bunkru má setrvačné tempo, které postrádá vyšší obrátky a srdceryvných dialogů se objevuje až moc na můj vkus. Gradování v závěru zastiňuje překvapující obrat, který asi dostane každého. Warnerům chyběly koule, aby tento kousek vypustili v drsnějším kabátu a přitom by to filmu tolik prospělo.......6/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Prostě stačí pár minut k tomu, aby mi to totálně zhnusilo jinak celkovej dojem z filmu. Atmosféra je naprosto úžasná a tísnivá, za což může i šikovná, klaustrofobická režie. Kvalitní ambientní soundtrack, skvělé herecké výkony - zejména Skarsgard a ta malá holčička, nepamatuju si zda jsem někdy ve filmu cítil tak hmatatelný strach malé holky. Jenže posledních dvacet minus je totální, béčkovej bullshit. Měli to ukončit absolutně nekompromisně a chladně, né tam dát nějaký sci-fi bitky a prostříhat to tak nechutným způsobem, že tam ani nebude nic vidět. Je to stupidní, klišé jak prase a hlavně frustrující. Takové Wolverinské bitky na konci, bože.... a úplnej závěr jen rámuje skutečnost, že se celej film nikam od daného okamžiku neposunul. Prostě dění skončilo opět na začátku. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodina schovaná v krytu mě v první půlce filmu nesmírně bavila, atmosféra byla parádně mrazivá a já jsem si v duchu říkala, že jsem trefila pecku.. Alexander Skarsgård v roli trpělivého a milujícího otce i manžela výborný.. Od rozpárání panenky jsem se ztratila a ta malá mi postupně začala pít krev, nejprve kňouráním, pak pláčem, potom řevem.. S politováním jsem rozšifrovala „dýchače“, takže mě žádné překvapení v závěru nečekalo.. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky a režijne perfektne zvládnuté postapo ktorému neváham udeliť 4* už len z toho dôvodu že takto remeselne zručne nakrútené thrillery už dnes prakticky nevidieť. Za málo peňazí veľa muziky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně klasické postapo survival drama, které -jako celek- stojí a padá na hezké pointě. Na jednu stranu si dokáže šikovně pohrát s divákovým očekáváním. Na stranu druhou je znát, že nic víc režie v rukávu nemá. Přitom právě zručnější režie by mohla i tu schématičtější první polovinu lépe vybudovat a docílit tak ve výsledku toho, že by celé to vyvrcholení filmu nepůsobilo tak těžkopádně a prvoplánově. Do toho se tam navíc zatoulalo pár zaškobrtnutí v logice a já tak přes výsledný, relativně dobrý pocit nemůžu dát víc než hezké 3 rudé. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jaké to je, když s rodinou jako jediní přeijete apokalypsu nebezpečného viru? No dost blbý, protože nejspíš skončíte v krytu, kde čekáte, až The Breathers odejdou... Hidden není vůbec špatný film a téma apokalypsy skvěle využil tentokrát trochu jinak, než bych čekala. Jen ten konec to totálně poslal do háje. Marco? Polo? Fakt? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky. Aj napriek tomu, že udeľujem „iba“ tri hviezdičky, tak má Hidden veľmi potešil, nakoľko sa jedná o jeden z najoriginálnejších hororov, ktoré tento rok vyšli. Originálny ani nie tak svojím námetom, pretože filmov odohrávajúcich sa po väčšinu času v jednej lokalite a zaoberajúcich sa zombie nákazov tu už za posledné roky bolo niekoľko, no hlavne svojim prístupom k látke. Keď už som si myslel, že námet so zombies je úplne vyčerpaný a nič originálne sa tu nedá vymyslieť prišiel nenápadný Hidden, ktorý v určitých momentoch dokáže skutočne prekvapiť vývojom deja a nečakaným rozuzlením. Síce sa nejedná o zombie horor ako taký a prvý hodina stopáže sa odohráva uzatvorená v jednom podzemnom bunkri s tromi postavami, tak vďaka veľmi slušnej réžii dokáže byť Hidden príjemne znepokojivý a neskutočne atmosférický, navyše podporený aj slušnými hercami, ktorých sa do takéhoto filmu podarilo nahovoriť (Alexander Skarsgard, Andrea Riseborough). Akurát práve ten zvrat v posledných 15 minútach film mierne podráža, pretože pri spätnom zamyslení chovanie postáv nedáva až taký zmysel, no podrobnejšie vysvetlenie by si žiadalo veľké spoilery, takže sa mu radšej vyhnem a napíšem iba, že celá obrana bunkru titulnou rodinou mala prebiehať úplne inak, keďže už nebol dôvod „to“ skrývať (vzhľadom na nasledujúce dianie) a taktiež „breathers“ (vzhľadom na to kto sú) sa chovali pomerne čudne (neverím, že by nevedeli zvaliť jednu horiacu policu), inak však v podstate spokojnosť. Celému filmu by síce slušal oveľa väčší rozpočet a to ani nie tak kvôli prvej hodine, ktorej minimalistické pojatie a pomalé tempo veľmi svedčalo, ale hlavne kvôli tomu, aby sa v záverečných akčných minútach mohlo rozpútať o niečo strhujúcejšie dianie, pridať k stopáži niekoľko desiatok minút navyše a rozvinúť ďalej originálnu líniu s nakazenými. Avšak vzhľadom na to aké evidentne nízke finančné prostriedky mal režisér k dispozícii to asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. A pusťte Dufferovcov konečne k niečomu väčšiemu! CELKOVO: 3* (6/10) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pěkný, svěží vítr do světa zombíků. Rodinka uvězněná kdesi v podzemí se snaží skrývat před "dýchači" Natočený je to v pohodě, herci působí věrohodně, akorát ta malá mě chvílema štvala. Celý vtip filmu bohužel nejde prozradit. Ten je ale tak rozkošný, že film vytahuje z průměru. U mě spokojenost. ()

CageDepp odpad!

všechny recenze uživatele

Chování postav katastrofa a ta holka rozhodla, že to jenom proklikám do konce a dám zasloužený odpad. Oni ji tam nechají fňukat nahlas místo toho, aby ji ucpali hubu. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej postapo survival. Pomalejší tempo mi ale moc nesedělo, sice atmosféru to má hutnou, jenže nemůžu nesrovnat s nedávným Extinction, který se mi líbilo mnohem mnohem víc. Takže z toho nakonec vychází jen průměr. 50% ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Mám už naprostou averzi na filmy kde vypukne rádoby nákaza ze které se vzápětí vyklubou nakažení zombíci se stejnou ohranou zápletkou! Doporučuji rozhodně dát filmu šanci a kouknout se! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu děsná nuda, pravidla mě už lezla krkem, druhá polovina odehrávající se ve tmě, flashbacky,zmatená kamera nakonec se z toho vyklubala ptákovina. Přitom to mohlo být velmi dobré, tenhle druh postapo mám rád. Jako kniha by to bylo určitě lepší. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

We have to run. Run! Rutinní nízkorozpočtový horror, který se kdovíjak nepovedl. Do poloviny filmu jsme svědky unylého dramatu překrmeného cukrovou vatou mezi rodinnými příslušníky. A jelikož jsou jenom tři plus panenka, tak se připravte na dost monotónní rodinná pouta, která připomenou ty nejnudnější díly The Walking Dead. Pak zabijí krysu, což je na dlouho jediná pořádná akce, a po pár varovných retrospektivních šotech přijde závěrečná akce, která vedle nijak úchvatné pointy vyniká už jen řadou klišé, jako je vykloubené rameno či třeba upadnutá panenka. Kluci Dufferovi se svůj debut snažili pojmout dost na efekt, což je pak zbytečně moc cítit. Snímku však nechybí napětí, za což mu uděluji dvě hvězdy. 46% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle překvapení mám rád. Nízkorozpočťák, kterej i bez větších efektů dokáže komorně první polovinu tak zatáhnout do děje jen díky postavám a tomu tajemnu. Celkem rychle se o ty postavy začnete starat a docela jim i fandit, což je základ. Od poloviny člověk jenom trne a čeká, kdy se prozraděj. Ta survival naháněčka na konci už byl pro mě jenom takovej bonus, kterej to celý podtrhl. Akce kupodivu taky znamenitá a ten zvrat s proměnou, no všechno je možný. Prostě tohle téma a takhle supr zpracovaný by si zasloužilo větší pozornost. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický scénář je neuvěřitelně nevyčerpatelné téma filmového průmyslu. Pak je ovšem otázka zpracování a zda režisér se umí k tématu postavit a udělat z něj něco, co diváka přitáhne k obrazovce. U mě převládal dojem, že tomuhle snímku něco (to co vás usadí) chybí a tak těch 80 minut sledujeme osud tříčlenné rodiny ve špinavém krytu. Ano i vysvětlení co se stalo před katastrofou tu je, ale nějak ten dojem, že se něco nedotáhlo do zdárného konce tu stále je. 35% ()

Reklama

Reklama