Reklama

Reklama

VOD (1)

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Recenze (188)

Heero 

všechny recenze uživatele

Celý film nuda, dítě na dělo, když má držet hubu, tak začne nejvíc bulet, to fakt miluju...a navíc jsem nepochopil konec, takže 10%. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rovno na začiatku si treba odmyslieť to, že to má byť horor a budete sa skvelo baviť. Je to post-apokalyptický survival, kde jedna rodina žije v bunkri a hore je niečo čo ich chce zabiť. Krásny príbeh, kde si postavy zamilujete, čakáte čo sa vlastne stalo (je to pekne vysvetlené) a sledujete ich osud. Do toho skvelo dotvárajúci soundtrack a keď som si uvedomil, že vlastne od toho brutálny horor ani nepotrebujem, bavil som sa o chlp lepšie. Celkový zvrat som vôbec nečakal a je naozaj podarený a film vyšvihol o hviezdu hore. Herci skvelí, tá malá je síce otravná ale hrá neskutočne. Rozhodne odporúčam (už len kvôli tomu zvratu), netreba však čakať horor, tu sa išlo na príbeh. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

V první řadě mi snímek kazila role až protivně přehrávající malé holčičky a několik nelogických reakcí všech protagonistů, které během děje nutí člověka spíše nadávat na tupost scénáře, než tajit dech napětím. Zbytek filmu bych však v rámci žánru nezavrhoval, naopak oceňuji zajímavé vyvrcholení, které všechny předchozí nešvary celkem kompenzují. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Skoro, skoro na 5*. Budovaná atmosféra, neustálé přemýšlení co se sakra stalo a co se sakra vlastně děje. Hodně dobře vybraná ústřední trojice, která nehraje že hraje, ale hraje (ano ten slovní obrat jsem si prostě nemohl odpustit). Jistě, ještě bych tam dal možná delší konec, nějaké "hlubší" rozuzlení...ale na co vlastně, komorní snímek o třech lidech nepotřebuje nic víc než dobrý scénář a to film měl. Opravdový strach chvílemi a to nejen o hlavní hrdiny, skoro neprotivné dítě, konzerva fazolí a zlá zákeřná krysa...to vše a 85% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Komorní záležitost, která ani přes počáteční pomalé tempo nenudí. Clý snímek si tak trochu hraje s divákem na schovávanou, což není na škodu, spíše naopak. Velmi dobré herecké výkony, zvláště ta malá je výborná. Závěr překvapivý a dobře udělaný. Velmi hutná atmosféra, která především v druhé polovině nabere docela grády. Za mne 75%. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt se mi zamlouvají filmy, které dokáží na malém prostoru vytvořit velké věci, a to je přesně tenhle případ - málo peněz, tři herci, krátká stopáž a za odměnu se nám dostává hutné postapo atmosféry, neodkrytý příběh, který člověka nechává hádat a ve výsledku i dva větší zvraty. Jedině u samotného konce bych měl připomínky, ale zároveň musím uznat, že i ten je vzhledem k ději filmu přijatelný. Kdyby se takhle natáčel každý postapo film, tak si lebedím blahem, tohle je totiž kvalita. Čisté 4* ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapeni ktere dokazuje ze jsou zde jedinci kteri maji vizi vybudovat hutnou atmosferu a ozivi post apo. namet. Velice vitana zmena. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu originální. Super atmosféra a prostředí. Alexander je opravdu velmi schopný herec. Dobře, že se děj odkrývá velmi postupně. Je to zajímavě vystaveno. Jen konec zase takový obvyklý, klišoidní ... že by náběh na dvojku ?! U mě ale dobrý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takovýchto podobných snímků bylo už natočeno tolik, že vzniká otázka, jestli je vůbec ještě možné přijít s něčím novým, s něčím zajímavým. A kupodivu je. Silnou stránkou tohoto postapokalyptického počinu je příběh. Zpočátku to vypadá komorně a velice skromně, ale postupné vyobrazování daných skutečností a zdárný vývoj událostí se pomalu dospěje k pointě, který nikdo rozhodně nemohl očekávat. Hlavní devízou je strach. Strach o rodinu, strach o sebe, strach z něčeho strašného. Tady se nedá nepozastavit nad hereckými výkony. U dospělých jsou už tak nějak očekávané, ale u dětí? Emily Alyn Lind v roli dcerky tu podala tak úžasný výkon, že není možné, aby nebyla za to náležitě oceněna. Rodina funguje za každých okolností, což se také zase až tak často nevidí. Ta chemie mezi nimi prostě viditelně funguje. Příběh je od ostatních odlišný také v tom, že ty hrůzné bytosti, o kterých se tu pouze jen mluví a které nemáme možnost ani pořádně vidět, nejsou na celém dějství zase až tak důležité. Tady jde pouze o zoufalou atmosféru boje o přežití tří lidí, kdy některé vypjaté okamžiky nejen poukazují na dynamiku fungující rodiny, ale udržují tu správnou konstrukci strachu. Tady se nehraje na lekačky, gore efekty nebo děsuplná monstra. Tady jde hlavně o tragédii jedné rodiny, kterým se jednoho rána prostě z minuty na minutu náhle změnil život. To nám je nakonec představeno formou flashblacků, takže víme jak to všechno vlastně začalo. Emocionální spektrum a strach z neznámého je tedy hlavní páteří tohoto příběhu, který považuji do filmové podoby za velmi dobře zpracovaný. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Super namet bol pre mna hlavny tahak tohto kusku. K tomu dobra klaustrofobicka atmoska, a aj ked pointu som zacal v polovici tusit, sikovne si poradili aj so zaverom. Taky fajn post-apo filmik, inak trochu mi pripominalo, tiez vydarene The Divide. Prijemne nenapadne prekvapenie. [#9/2016] ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Mohla to být třešnička na postapo dortíku, ale nakonec je z toho jenom robředlá sračka, ledabyle plácnutá do výlohy, do níž celej den praží sluníčko, takže se to pochopitelně nedá žrát. Ač se zdá, že může být tehle typ žánru vyčerpán, Duffer a Duffer (zajímalo by mě, jestli vymysleli i pivo Duff) ale přišli s krapat jinou myšlenkou a natočili to celý z pohledu infikovaný osoby (naštěstí si s příběhem nehráli tak moc, až bychom se třeba dozvěděli, že to celý bylo z pohledu koně). Jenže průser nastane, když si chlapci vymyslej virus, kterej dělá z lidí tak trochu marvelácký metalidi a z virologů jenom partu harantů, kteří si myslí, že kvasinka je RNA virus, kterym se dá prej slušně vymazat forma na koláč. Takže, ikdyž to svym způsobem zajímavý bylo, musim tomu napařit tak nízký hodnocení, protože ze mě nikdo kokota dělat nebude. ()

Ivua 

všechny recenze uživatele

Shout out to all the claustrophobic movies! ... Rozhodne jeden z lepších hororov.. po prvej polhodine som asi ani nedýchala a miestami som mala dokonca veľmi podobné pocity ako pri tohtoročnom Mužovi v temnote, aj keď.. záver možno trochu sklamal a pri tak dobrom (a u mňa hlavne nečakanom) rozuzlení si viem predstaviť aj lepší. Ale stále dosť dobré. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film od dua bří Dufferů, u které jsem se jen zprvu obával, aby ten počáteční velmi dobře nastavená atmosféra a minimalistická situace vydržela až do konce a byla nějak dobře vypointována. Obavy to byly celkem zbytečné. Film je to povedený. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak podla ohlasov som ocakaval vacsiu pecku,ale nestalo sa,vacsina filmu sa odohrava v tme,cize vela toho nevidiet,prva polovica je dost nudna,potom sa to nejako rozbehne,ale nie do takej miery,aby som z toho padol na zadok,cize len priemer...:-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Další postapokalyptický film je ve své první půlce trochu nudný, ale občas probleskne nějaká indície k tomu překvapivému zvratu na závěr. Kdo by to byl řekl, že se není třeba obávat "dýchačů", ale úplně někoho jiného? Mírná spokojenost. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Já na ty postapo horory moc nejsem, protože mě děsí to, že mi přijdou nejvíc reálný. Nicméně první třetina filmu mi hodně připomínala knihu a film Cesta (P. Coelho), což byla úžasná záležitost a toto se také vybarvilo jako nenucený a velmi poutavý zážitek s originálním koncem - aneb nakažený, ale ten dobrý. Za mě 4* jen kvůli pocitu, že začátek je částečně vykradená knížka. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je tak veľmi podobný 10 Cloverfield Lane, že ťaží z toho istého, čiže z napätia a z priestorov, kde sa film odohráva. No zlyháva na tom istom probléme, a tým je neschopnosť scenáristov zakončiť príbeh rovnako napínavým spôsobom, akým sa dej vyvíjal prvú hodinu. Nebiť posledných 10 minút, hodnotil by som za 4. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První půlka je komorní dramatická konverzačka, až mě příjemně překvapilo, jaký tempo, akci a napětí nabrala druhá půlka. Ono je těch sympatickejch překvapení ale mnohem víc. Ke castingu nebo filmařině nelze mít žádný zásadní výtky. Čím víc se začala rozplétat pointa, tím víc mě film bavil a tentokrát musim ocenit i flashbacky. Nějaký twisty jsem fakt nečekal, přičemž všechny dávaly smysl. Měl bych sice nějaký dotazy k ději, resp. bych uvítal víc uzavřenej a vysvětlenej konec, nicméně i tak jsem spokojenej, protože za málo peněz člověk dostane hodně poctivou porci muziky. Za pořádně napínavou atmosféru v druhý půlce, chytrej scénář a závěrečnou pointu čtvrtá hvězda. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Postapo filmů není nikdy dost. A platí to dvakrát tak, pokud je film dobrý. Hidden krátký, velmi uderný a atmosférický. Bez zbytečného vyprávění jsme okamžitě zapojeni do boje mladé rodiny o život. Žádný caviky, tady se jede o přežití a poslední broskve. Někde v půli jsem se trochu začal už nudit, ale přesně v ten moment bratři Dufferovi přitvrdili a přinesli mi celkem solidní hororový survival. Nic není vidět, ale tady zase jednou platí pravidlo, že pokud to člověk umí, tak je to jen k plusu. Těch několik flashbacků jsou taky dost důležitý a přitom neotravují. Naopak bych si dokázal představit ještě tak 15 minut vysvětlovaček. Pointu jsem sice trefil dost dlouho před koncem, ale ze zážitku mi to neubralo. Závěr je pak už trochu utažený za vlasy a vlastně i celkem nelogický, ale komu to vadí? Hidden je hororová postapo survival jednohubka se skvělou atmosférou. Na jedno podívání fajn. ()

Reklama

Reklama