Reklama

Reklama

VOD (1)

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Recenze (188)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO VÍME JE, ŽE MŮŽEM BÝT TI POSLEDNÍ, CO ZBYLI, TI JEDINÍ, KDO JSOU JEŠTĚ NAŽIVU…“ /// Táta, máma a dcera zavření v úkrytu s jediným cílem – ochránit se před okolním světem a přežít. Pět jednoduchých pravidel, který je občas nutno porušit. Strach z možnýho prozrazení je předvedenej jednoduše a stejně jako opodstatněná paranoia funguje parádně. Zjišťuju, že přebejvat v úkrytu s parchantem je úkol pro trpělivý rodiče (ne, se mnou se fakt nikam piškoti nezavírejte!). Navíc jsem doteď nevěřil, kolik napětí se dá dostat z vobyčejný panenky (kam se sejří Chuckie!). Většina hororovejch kumštů si šetří nahánění hrůzy do závěrečný půlhoďky. Tady se to rozjede už v půlce a kdyby to vydrželo – tak bych psal vo filmu roku (století). Baví mě to. Možná proto, že neznám pointu. Ten nápad je fakt dobrej! A navíc je to tak pěkně komorní… a že nehrajou fér? POMO jim to vosolí za mě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli sebou při apokalypse vzít děti. 2.) Mám strach z těch, co dejchaj. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal, docela parádní postapokalyptický survival. K filmu bych měl pár kritických připomínek, ale abych je vysvětlil, musel bych značně spoilerovat. Proto se spokojím s ne zcela konkrétním povzdechem, že se mi zdá, že ten film s divákem nekomunikuje úplně férově. Výsledkem je nicméně docela svěží a překvapivá, herecky i režijně bezproblémová variace na klasické nákazové / zombíkovské téma, které se zhruba 80 minut času myslím vyplatí věnovat. Po komorně dramatické první polovině se to docela slušně rozjede, až mě to překvapilo. Malá holčička v hlavní roli jinak trochu pije krev, ale dá se to vydržet. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na postapo je to slušný kousek. Spíš teda až jednohubka, která klade důraz na minimalismus a z toho těží absolutní maximum. Do toho je znát, že režisér je tvůrce Stranger Things. Nějakým záhadným způsobem dokáže dobře pracovat s dětskými herci, kteří jsou vlastně centrem dění i v tomto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

tip filmu ktorý sa aj na menšom priestore dokáže vytvoriť hútnu atmosféru, bez toho aby potreboval veľký rozpočet a dokáže strhnúť a prekvapiť dejovými zvratmi /65%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý postapokalyptický survival o jednej rodinke, ktorá sa po vypuknutí epidémie ukrýva v podzemí a musí čeliť útokom neznámych "breathers". Kvalitne nakrútené aj zahrané, len spočiatku dosť nudné, našťastie sa to v druhej polovici pekne vyhrotí a pribudne dostatok napínavých a akčných momentov. Beriem do úvahy, že nie je jednoduché nakrútiť zaujímavý film z takéhoto prostredia, v ktorom by diváka tie podzemné konverzácie neunudili na smrť. Ešte šťastie, že film nestavia len na tom (lebo trochu som sa obával, že tých breathers ukážu až minútu pred koncom). Ja osobne by som privítal, keby boli exteriéry zdevastovaného mesta využité vo väčšej miere, aby sa trištvrtina filmu neodohrávala len v tej jednej jame. Ale hlavná vec, že to tvorcovia nepokazili. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Hidden je byť přes pomalejší tempo poměrně zábavným a od druhé půlky slušně napínavým postapo hororem stavějící na třech hercích, kteří hrají přesvědčivě. Celé je to svým způsobem nepředvídatelné, divák je zvědavý, co se venku vlastně schovává což je plusem. Slušný vizuál, fungující napětí, tajemná atmosféra, krátká stopáž a akční závěr dělá z Hidden hezký nadprůměr. Bavil jsem se více než u Extinction, tedy jasná čtverka.Story 6/10, Atmosféra 8/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Zábavnost 6/10 70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

V posledních dnech, ve kterých se usilovně řeší blížící se cenzura na CSFD, nemám absolutně chuť cementovat filmy. Jednak z vlastního zhnusení celou tou cenzurou a omezováním svobody hoven, ale taky díky tomu, aby mi náhodou neuniklo nějaké to nekorektní slůvko ve stylu: "prdel", za což bych dostal imaginárně do držky a celoživotní ban, protože návštěvnice Jarmila, která se podívá na profil tohoto filmu, aby zjistila na co se mrkne za patnáct let v premiéře na Nově, byla tou prdelí natolik znechucená, že se z toho morálně pomočila. Já, necivilizované prase, tím poškodil pověst této děsně korektní a férové databázičky filmečků tvořené převážně pro potřeby skvělého online billboardu pro reklamy všeho druhu a chudák POMO se kvůli tomu nemohl ani najíst, protože by přišel o těžce vydělané peníze. To nemám skutečně zapotřebí a raději submisivně stáhnu ocas a zařadím se mezi zdejší literární umělce a jejich korektní poznatky ze sledování filmů ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Rozpočet: $tálo to hovno║Tržby celosvětově: malý jak mozek a penis Tomia Okamury ║Tržby za prodej Blu-ray v USA //počet prodaných kusů ║ Tržby za prodej DVD v USA // počet prodaných kusů║ocenění: Zlatá palma: jeden porotce si to doma pirátsky stáhl z netu. NFR 2014. NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: tma, myš jí z konzervy, požár, myš, tma, myš, mrtvá myš v tmě, tma PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ***, česká televizní premiéra xx.xx. xx, film nic moc, ale super. FOR ME: 65%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a hezky depresivní prostředí, být zavřený po neurčitou dobu v krytu a s hrůzou čakat, aby nás ti nahoře neobjevili. A navíc když pěkně dlouho nevíme, kdo je ta neznámá hrozba a co se to tam vlastně děje. Konec byl takové milé překvapení. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem nápadité, přitom nepřekombinované. Možná trochu moc spoléhající na vypravěčské kličky, které zpětně nejsou moc přesvědčivé, ale v důsledku: Proč ne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa po apokalypse ukrýva v bunkri, ktorý sa im podarilo nájsť a poskytuje im základné potreby na prežitie. Kvôli tomu, že sa po svete potuluje skupina nebezpečných lovcov, ktorá sa snaží dostať všetko živé, nemôžu zo svojho úkrytu vychádzať von. Po viac ako 300 dňoch ich však prezradí nehoda a musia tak zostrojiť plán na útek pred lovcami. - Celkom neočakávaný a príjemný post-apokalyptický horor aj napriek tomu, že tieto horory v uzavretých priestoroch s velmi málo postavami zrovna nemusím. Tvorcovia sa od začiatku pokúšajú tvoriť tajomnú atmosféru, čo sa už postupom času stáva otravným, ale potom to začnú vylepšovať throwbacky, ktoré taktiež velmi nemusím, ale tieto sú velmi dobre natočené, takže ma zaujali. Očakával som nejakých Zombie, aj keď som si nebol úplne istý, ale to, čo sa z toho nakoniec vyklulo mi vôbec nevadilo. Akčné scény po premene boli jednou z najlepších častí a myslím si, że keby tvorcovia pracovali s týmto prvkom celý čas, mohlo to dopadnúť ešte lepšie. Krvi tu vela nebolo, ale do takého slušného a pokojného hororu sa to ani velmi nehodí. Prekvapili ma asi tri celkom dobre funkčné lakačky, ktoré by som u takéhoto hororu vôbec nečakal. Poslednou vecou, ktorú musím pochváliť, je vynikajúci výkon malej herečky. Záver mohol poskytnúť viac informácií, ale celkovo to na mňa urobilo velmi dobrý dojem. + herečka z Mockingbird ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Outbreak meets Take Shelter. Z toho prvního mu chybí peníze, z toho druhého důvtip a atmosféra. Scény výletů do fantazie, hrátky s emancipací a nezbytná brutální vražda panenky si v těch komorních momentech sami o sobě nevystačí, a když se Hidden po náletu na město dostane na rozcestí reálného thrilleru a lehce „hulkovské“ inovace žánru zombie epidemie, vydá se tím směrem, jakým se vydá. Přeji zbytku rodiny Bannerů hodně štěstí a hlavně pevné nervy.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku komorný subžánrový zárez, ktorý až na prítomnosť známych hercov a zbytočne komerčný záver pôsobí ako vyložený nezávislák. Síce pomerne dobre zvládnutý, atmosférický a štýlový, ale po väčšinu času obsahovo strohý, repetitívny a zbytočne ukrývajúci priveľa vecí za off-screen oponu. Čo je chvíľu akceptovateľné, ale už aspoň po vychádzke „mimo poklop“ si to samé pýtalo niečo viac. Vo finále sa to samozrejme pokúsi všetko ospravedlniť, ale to mi už paradoxne zaujímavé neprišlo. Vizuálne je to v pohode; tmavé pojatie sa akurát hodí k celkovému tónu filmu, občas síce do oka udrie nejaké to CGI, ale nie je to nič, čo by pokazilo celkový dojem. Z väčšej miery teda spokojnosť, ale z menšej zároveň zase škoda, že sa z toho nepodarilo vykresať niečo lepšie než len bežný prídavok do kvanta veľmi podobných filmov. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborné, komorní post-apo se skvělým obsazením a nečekanou pointou. Ze začátku to vypadá na docela poklidný rodinný život "pod zemí", se zajištěnou školní výukou a četnými zásobami jídla. Idylku však narušuje přítomnost "Dýchačů". Co jsou vlastně zač? V jednu chvíli se tak ničím nerušený děj přehoupne v krutý boj o přežití. Napětí se začíná stupňovat, stejně jako atmosféra, která již od počátku filmu dodává příběhu ten správný, temný "nádech." Postupně na nás snímek vybalí spoustu informací, sem tam nějaké ty útržkové flashbacky, díky nimž se dozvídáme alespoň něco málo o tom, jak to všechno začalo a dozvíme se také to, kde že se to celá rodina vlastně ukrývala. Zpracování ponurého post-apokalyptického světa je skvělé, i když z něj zároveň moc neuvidíme, ale i to málo stačí na dobrý dojem. Závěr snímku překvapí nečekaným odhalením toho, kdo to vlastně jsou "Ti druzí." ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednom období vzniklo viacero obstojných malých postapokalyptických filmov, na ktoré sa dalo pozerať, ale zakaždým sa v nich našli nejaké zápory, ktoré mi bránili v lepšom hodnotení, ale Hidden to konečne zvládol a v rámci možností si prakticky nemôžem sťažovať. Tu vôbec nevadí, že väčšina filmu sa odohráva v jednom kryte, pričom ešte treba čakať viac, než polovicu času, aby to nabralo aj dynamiku. Môže za to hlavne skvelá atmosféru a perfektne fungujúce napätie, ktoré aj z maličkostí dokáže vyťažiť maximum, napríklad taká scéna s hovoriacou bábikou teda stojí za to a tak ma to držalo neustále v pozore. Navyše aj dejovo je to správne tajomné, keďže postavy sa správajú normálne, nemajú potrebu rozprávať o tom, čo oni sami vedia a preto sa to divák dozvedá len postupne. A keď sa to už následne rozbehne a film už možno aj trochu zmení žáner, je sa rozhodne stále na čo pozerať. Nájde sa tu niekoľko prekvapení, ktoré úplne zmenia pohľad na celé predchádzajúce dianie, čo síce spätne trochu uberá na logike správania hlavných hrdinov, ale dá sa to tolerovať, hlavne, že je to originálne a zaujímavé a navyše sa tu vďaka tomu objaví aj nejaká tá slušne zvládnutá akcia. S obsadením tentoraz nemám ani najmenší problém, trojčlenná rodina je úplne ideálna, postavy sú sympatické a aj dobre hrajúce, čo ma ale ani neprekvapuje, keďže rodičia v zložení Alexander Skarsgård a Andrea Riseboroughnie nie sú žiadni hereckí nováčikovia. Ale najväčšiu pochvali si aj tak zaslúži bratské režisérske duo, ktorí vynikajú veľkým talentom, film ma skvelú vizuálnu stránku, pričom aj zo scén z krytu dokážu získať maximum a k tomu tá spomínaná atmosféra a napätie, už dlhšie ma film nedržal takto v napätí. Takže konečne zase vydarený postapokalyptický film, ktorému neškodí ani takéto komorné prevedenie a na režisérov si dám určite pozor, som zvedavý, s čím prídu nabudúce. 76% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Řeší, zda k obědu bude konzerva fazolí nebo broskví, i tak můžou být rádi, že v protiatomovém krytu přečkali tři sta dní. Vězení i domov. Denní světlo už dávno takřka neznají, desková hra, panenka a rozvážný otec jsou zdá se jediným rozptýlením, které tuhle rodinu drží pohromadě. Jenže jednou nahoru jít prostě musí. Občas se i vzpomínkami vrátíme zpět, kdy se to všechno začínalo sypat, aby divák pochopil, s čím má tu čest. Po pár desítkách minut se nicméně (samozřejmě) musí začít i něco dít, takže se po nešetrné likvidaci krysy dočkáme po komorním ladění vykloubení ramene, reakcí na nákazu, několika ostrých hochů, naděje i beznaděje. Alexander Skarsgård a Andrea Riseborough jsou solidní herci nižší svítivosti, neokoukaní, tvůrci slušně pracují s paranoiou, volí solidní vizuál.. a já se solidně bavil. Zhruba na ty tři hvězdy!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Namiesto toho aby malá Zoe chodila do školy, hrala sa s kamarátmi na detskom ihrisku, prešla si všetkým, čím by si malé deti v jej veku mali prejsť, skrýva sa so svojimi rodičmi v protiatómovom kryte. Tamojšie mestečko Kingsville je totiž uzavreté do karantény, pričom nad hlavami ich nového "príbytku" neustále hrozí akýsi druh neznámeho nebezpečenstva. Nato aby rodina prežila túto neľahkú situáciu bez mimoriadnej ujmy na zdravý, musí dodržiavať nejedno prísne pravidlo. Obzvlášť jedno z nich: "nech sa deje čo sa deje, zachovať kľud a zostať v pokoji!!". Pomerne slušné spracovaný post apokalyptický thriller, ktorý ponúka zaujímavé hororové rozuzlenie. Doposiaľ pre mňa originálny nápad (nebudem spoilerovať) ma síce príjemne prekvapil a potešil zároveň, no bohužiaľ mám pocit, že sa z "Hidden" dalo vytrieskať omnoho omnoho viac. Pomerne slušnú atmosféru, počas ktorej sa divák nijak mimoriadne nenudil, predsa len mohli obohatiť o "akčnejšie" pasáže či gore, ktoré sa doslovne pýtalo! Príležitostí nato bolo viac než dosť, no zrejme tvorcovia nenabrali dostatok odvahy, či skrátka, odobrali sa cestou pre široko spektrálne oko diváka - 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Do dneška sem sám sebe namyšleně považoval za poměrně zkušeného hororového gurmána... jen aby mi strašidelná story o Rayově schovávající se rodince hned natřikrát sevřela plíce. Být to celé o deset minut kratší, jdu bez přemýšlení do plnejch, jenže to bysme zase přišli o tu poslední z parádních point. I přesto zatím jasnej horor roku a totální nejen fajnšmekrovská povinnost! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Finančne pravdepodobne nenáročný a malý soft horor, ale s celkom fajn pointou. Komornejšie podanie snímku mi nevadí. Práve naopak, práve tie momenty boli vo filme najlepšie. Atmosféra v podzemí postupne hustla, no záver mi prišiel uponáhľaný a zbytočne akčný. Dĺžka filmu je tak akurát, no pri sledovaní sa zdá, že je podstatne dlhší. Otvorený koniec filmu tiež nepomáha, celé to pôsobí akosi neukončene. Otvorené dvierka pre prípadné pokračovanie je však v tomto žánri veľmi časté a čas ukáže , či sa ešte stretneme. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Super jednohubka. Prvé dve tretiny sú napínavé, pôsobivé a veľmi solídne natočené s pár výbornými scénami. Proste to čo som čakal od druhého Cloverfieldu a nedostal to. Záver to však (aj keď je cool vymyslený a natočený) dosť rozbíja svojou prílišnou B- čkovosťou. Škoda, že bratia Dufferovci nie sú lepšími rozprávačmi, pretože to mohlo byť fantastické. Takto "iba" slušný nadpriemer a veľmi príjemne prekvapenie. Silných a oveľa spokojnejších 7/10 ako pri spomenutom Cloverfielde. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Stranger Things ve svém debutovém celovečerním filmu dokazují že napínavou atmosféru mají v malíku a s nápady na tom nejsou vůbec špatně. Nebudu prozrazovat, že film poměrně dosti klame tělem a to já mám přesně rád. Zkrátka se mnou scénáristé pěkně vyběhli :) 70% ()

Reklama

Reklama