Reklama

Reklama

Šampioni lakrosu

Trailer

Objevit své tradice je to, co může indiánskému lakrosovému týmu pomoci k titulu. Joe Logan se právě vrátil do rodné rezervace, kde vyrostl. Nepřijel navštívit svého otce ani svou sestrou, je zde pracovně. Bohatý investor má zájem rozšířit místní kmenové kasino a k tomuto rozšíření potřebuje přesvědčit kmenovou radu, aby mu poskytla půdu. Joe naráží na odpor svého otce. Kmenová rada je ochotná na návrh podnikatele přistoupit. Klade si však jednu podmínku. Chce, aby Joe podstoupil duchovní úkol, který má oživit jeho indiánskou duši. Úkol mu má zadat právě jeho otec. Ten po něm chce, aby trénoval středoškolský tým v lakrosu a pomohl jim získat ztracenou slávu. Joe se toho zprvu neochotně ujme, ale nakonec ho jeho úkol pohltí. Joe hráče motivuje setkáním s místním šamanem, který jim přibližuje duševní stránku této indiánské hry. Své kořeny neobjeví jenom hráči, ale i trenér, který dlouhým pobytem mezi bělochy zapomněl na to, čím je a odkud pochází. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodná indiánska športová blbinka. Zaujímavý šport o ktorom sa toho veľa netočí, pritom svoje čaro má, konečne úloha, v ktorej Brandon znovu ukázal, že sa stále drží vo forme už od čias Supermana. Tento film mi dlho predlho ležal na disku, dostal som sa k nemu až pri pobyte v nemocnici a pomohlo to so zabitím času... :) ()

VanillaIce 

všechny recenze uživatele

Bohužel u spousty scén jsem se musel smát, i když to v tu chvíli nemělo být vtipné. Další sportovní film plný kliše, který nepřichází s žádnou originální myšlenkou a scénář by dokázal napsat 15-ti letý žák a od první minuty víte, jak dopadne. Scénu s potní chýší bych vystřihnul úplně- ta byla doslova hrozná. Ačkoli mívám tendence nadhodnocovat filmy, ke kterým dělám titulky, tady to neudělám. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádka pro fanoušky Karla Maye, Disney channel a sportů o kterých ví řadoví našinec kulový. Všichni určitě známe ty pábeníčka o outsiderovy jenž v poslední sekundě vyhraje match gólem nejnešikovnějšího nebo nejvíce zraněného hráče. Tak zavzpomínejte na všechny ty malé i velké klišé, které jste v podobných snímcích za celý svůj život doposavad viděli a věste, že se tvůrcům této Klekí-petroviny povedlo nacpat do 105 minut snad úplně všechny. A jako bonus, v hlavní roli indiáni. Byla to šílená "orlovina" s nejvyšším výskytem klišé na metr čtvereční v historii sportovních dramat, ale stejnak jste těm "rudokožcům" museli držet palce :D ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hollywood natočil kopu filmov o americkom futbale, bejzbale, basketbale, dosť filmov natočil aj o klasikom futbale a ľadovom hokeji, ojedinele sa točí aj o atletike, gymnastike, krasokorčuľovaní či zápasení, a došlo už aj na lakros. V našich končinách možno menej známy, napriek tomu je to jeden z najrýchlejšie sa rozvijajúcich kolektívnych športov v Európe i vo svete. Príbeh je klasické klišé o mizernom tíme, ktorý to dotiahne až na vrchol stredoškolskej ligy s viacerými klasickými stereotypmi o ľudoch i športovom napredovaní. Má však (minimálne) jednu nespornú výhodu oproti ostatným športovým drámam - spája šport s etnickým princípom a tiež kultúrou domorodých severoamerických obyvateľov. Spomenutá je aj mytológia, z ktorej tento šport vyšiel a tiež to, že pre Irokézov je lakros viac ako iba šport. Medzi sympatickými hercami sa nájde aj jedna fešná mladá herečka. Klasická zápletka o poznaní svojho poslania nie je na športovú drámu zle nepísaná, má to rýchle tempo a mňa to ani na chvíľu nenudilo. Takže ani nevadí trochu televízne vyzerajúce spracovanie. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Podle mě tak 5 z 10 lidí nemá tušení, co to je lacrosse (nebo česky:lakros). Tím pádem si nemyslim, že by si tenhle film našel v ČR nějaký větší procento fanoušků. Ale já, jakožto člověk v jehož bydlišti frčí lakros už bezmála 30 let, jsem na film o tomhle sportu čekal dýl, než na Godota. Ano, jedná se o klasickej sportovní happyend o slabym týmu, jenž díky silnýmu duchu dosáhnul až na vrchol. Šikovně je do toho ještě zamíchaná stavba kasína v indiánský rezervaci a návrat bejvalý hvězdy v roli novýho kouče. Tvůrci se snažili zachovat historii a tradici lakrosu co nejvíc a podle mě se jim to i podařilo. Jestli by se mnou souhlasili i potomci Indiánů, to si netroufám tipnout. Já se každopádně bavil, myslel na zápasy našeho LCC Radotín a trochu si povzdechl nad tím, že jsem se tehdy na rozdíl od kvanta spolužáků nepřihlásil do týmu. Třeba není všem dnům konec. Jen víc takovejch filmů. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama