Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Recenze (271)

Palisander 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti ďaleko, ale aspoň ako tak uveriteľná motivácia postáv. Chyba lávky je, že klasicky si väčšinu problémov spôsobili vlastnou blbosťou. Technické hlúposti (ne)budem ignorovať, škrtám "sci", nechávam len "fi". Ale našťastie iba jeden zombík ;-). ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Trailer mě nažhavil, ale ukázalo se že ukázal vše co je ve filmu zajímavé. Prvních 30 minut se pro mě zastavil čas a chtělo se mi umřít, pak přichází 15 minut akce a odkrývá se slušný potenciál filmu. Bohužel zbytek filmu jde jen prudce z kopce. Děj je snadno předvídatelný, tupý, potenciál jde do pr*ele a film se mění v dementní vymívačku mozků. Prostě o ničem. Můžu říct že závěr mě totálně zklamal. Kdyby se tvůrci vykašlali na těch 30 minut kecání na začátku a místo toho dodělali pořádný happy end, možná by to bylo i na ty 3 hvězdy. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten typický televizní scifi post apo film. Takže je lehce nablblý a je lepší u něj moc nepřemýšlet. Herci mě nijak neuráželi, děj je taky poměrně přímočarý (tím líp, aspoň nebylo co zesrat) a exteriéry byť plně digitální vypadají docela hezky. Na jedno shlédnutí je to v pohodě :) ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Dnes sem si vzpomněl, že je to právě dva dny co jsem film viděl a nepamatuju si v zásadě nic, takže moje hodnocení je v tuto chvíli jasný. ()

zatkyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, zajímavý nápad, zpracování horší, ale je to jeden z těch filmů u kterých si řeknu že je trapný a nechci na něj koukat, ale stejně ho musím do koukat, co kdyby to dopadlo jinak než si myslím. Takže něco zaujmout muselo. Asi to bude ten původní nápad. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu bola vyrazne slabsia ale v druhej casti sa to prijemne rozbehlo. Graficky velmi slabe, ale to bude tym ze som den predtym videl krasne Oblivion. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Možná na první pohled působí béčkovitě, ale v tomto případě je to odpustitelné. V tomto filmu se na žádné složitosti nehraje. V podstatě jde jen o záchranou výpravu do jiné kolonie a její důsledky. To co na vás mrazivě dýchne je ta tíživá až bezvýchodná situace přeživších zmrzlého světa ještě násobená možností blízkého setkání kanibalistického druhu. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Nezáživné,takhle by se dal ohodnotit tento snímek.Podprůměrné herecké výkony,které Vás nepřesvědčí o ději ve kterém hrají.Dějová linka je napsaná jak z písničky "bude zima bude mraz..."Skoro celý film budeme odkázání na "sklep" v němž žije pár lidí snažící se přesvědčit o tom,že se jedná o kolonii.Režie Vás párkrát vytáhne ven a naskytne se Vám pohled na nejdigitalnější sníh všech dom.Efekty jsou zde skutečně na bodě mrazu a k přirovnání k dnešním snímkům působí až směšně.Samozřejmě jsem čekal i to co došlo..zombie vsuvka je už opravdovým voláním o pomoc.Jediným kladem je snad normální délka filmu.Takže pokud si u snímku zdřímnete,nepříjdete o nic a popravdě se nebudete snažit ani koukat znovu. NEZÁŽIVNÉ!!! ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne ide o film, ktory ma velmi milo prekvapil celkovym spracovanim. Skvela post-apoc atmosfera, klaustrofobicke pocity zo zivota v podzemi a v neposlednom rade velmi obstojne herecke vykony (akurat Laurence Fishburne si mohol zahrat aj dlhsie). Na to, ze v podstate ide skor o "becko", je kvalita produkcie na slusnej urovni. Fanusikovia sci-fi by si toto dielo skutocne nemali nechat ujst. 70%. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Myslím, že scénarista býva na Hawaii a sneh videl jedine v telke, pretože mu ušla pre film veľmi podstatná vec. Keď už jedného dňa začalo snežiť a už neprestalo, tak prečo do pekla je všade tak málo snehu? A hlavne, za noc v helikoptére by napadlo slušných tridsať čísel minimálne a zahladil by ich stopy, takže banda kanibalov by ich nemala ako vystopovať a celé ohrozenie by tým pádom vlastne nebolo :D ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Slušné překvapení, celkem kvalitní postapokalipt'ák s dobrým obsazením a nasazením. Originalita tu moc nehraje roli, ale sázka na jistotu se Renfroemu s Tarrem povedla. 75% ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zbytočne premrhaný potenciál, ktorý sa priam núkal z veľmi obstojného námetu, toľko sprostostí a diletantských nedotiahnutí detailov sa pri tak kvalitne obsadených filmoch ťažko hľadá, boli tam aj záblesky profesionality, ale tie boli rýchlo zaviate mrazivým prašanom, takže 35%. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Necharizmatické a lacné béčko! Príbeh v hraniciach súdnosti by ako tak ešte ušiel. Žiaľ objavenie kanibalov negraduje príbeh, ale práve naopak... je to negatívum a potom celé sa to zameria iba na mäsožravú akciu. ()

Catella 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustila??? Na zemi se cosi přihodí, ale já bohužel nepobrala co, protože jsem na začátku nedávala pozor, ale to něco způsobí, že všichni lidi bydlí v koloniích pod zemí a na povrchu země je doba ledová. No a parta těch z jedný kolonie jde vomrknout druhou kolonii, jakože asi na pokec (néé, kecám, už zase jsem nedávala pozor). Prostě se jim něco nepozdává a tak jdou do druhý kolonie aby jim pomohli. Jenže ve druhý kolonii je začnou pronásledovat nějaký kanibalský dementi, který tu kolonii totálně vyžrali. A protože je všude holomráz a hladomor, tak kanibalové plánujou vyžrat i tu naší kolonijku. Jenže v naší kolonii žije borec, kterej jim to celý překazí a všechno končí hepijendem. ()

Reklama

Reklama