Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Recenze (271)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Katastrofy a postapo tématika je jedna z nejlepších, pokud se to teda povede. V tomhle případě tomu k dokonalosti chybělo trochu. Scénář nebyl úplně dokonale vymyšlenej, v podstatě jenom cesta z bodu A do B a zpátky, jednoduchý jak facka. I když rozjetý to nebylo nejhůř, to tajemno si to drželo nějakou dobu, bylo to zajímavý. Kanibalové taky neurazili. Ale spousta věcí tam bylo nafutrovanejch navíc, bezvýznamně. A největší událost, na kterou jsme čekali, tak v tom to utnou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz len zatu nuklearnu zimu a vypravu z A do B.  Morpheus, teda pardon, Lorenc Horiacaryba si vie obcas vybrat nieco dobre, k tomu kevin Zegers /usvit mrtvych 2004 a Transamerica 2005/. Par masakrov k hororom proste patri : 67 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podprůměrný horůrek,který sice nevypadá špatně po vizuání stránce,ale hodně klopýtá v té dějové.Zatímco první polovina má solidní atmosféru a v očekávání toho co bude nenudí,druhá polovina jde do kopru přesně ve chvíli,kdy se objeví zlí kamarádi z druhé kolonie.Pak se z kolonie stane nefalšované béčko se vším všudy,které ale bylo (žel bohu) mnohorát zpracováno lépe.K tomu všemu navíc nehodící se hudba,která hlavně ve finále hodně bije do uší.30 days of night tohle bohužel nesahá ani po kotník...40% ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že tohle thrillerové béčko mělo na víc než na akční scény na úkor nějakého intelektuálnějšího vyústění. Ale nestěžuju si, v rámci postapokalyptických kousků doporučuji. ~ Tentokrát se děj v dystopické budoucnosti odehrává v krajině pod ledem, na rozdíl například od vyprahlého (a lepšího) Hell. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela fajn žánrovka se sice levným vizuálem, ale docela koukatelným. Jen mi tu trochu vadila ta hororová zápletka, kdyby z toho nechali jenom post-apo thriller s bojem o přežití, bylo by to daleko lepší a závěr vyloženě zkoněnej. Ale Fishburne hodně v pohodě a ten kluk, co rád sportuje se zlatým retrívrem taky. 6/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela sem překvapenej,že je to hodně solidní podívaná,parádně to vodsejpá.Tyhle postapokalyptický filmy mám hodně rád,a pokud to neni úplně zmrvený,tak sem hodně potěšenej každým novym kouskem.A rozhodně u mě neni úplně důležitý,aby to byl drahej film z kina,jako pro jednoho trotla,kterej tady hází vodpady na všechny strany,Proč koukáš na filmy,ty vole ,a nejdeš do parku krmit ftáky.Tohle rozhodně neni průser na odpad.60%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bez kompromisu NEJ... akční sci-fi roku 2013! Měl jsem trochu obavy, když jsem zjistil, že se jedná o Kanadský počin, leč odhodlal jsem se a nestačil sem se divit. Ne, nejedná se o podprůměrnou podívanou na kterou narazíte po 22hodině na Nově nebo Coolíkovi. Jedná se o čistokrevnou áčkovou scifárnu! Bavil jsem se a to je pro mě důležité! Ještě bych si přál nějakou D.C. nebo S.E. verzi a byl bych spokojenej! 95% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční béčko, který je ideální na zabití jednoho večera. Na škodu je určitě to, že film o hodince a půl akci rozjíždí někdy až v půlce, ovšem na druhou stranu nakažení hoši v čele s jejich kápou Danielem Landou jsou úžasně děsivý a bavili mě! 55% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Ledový sci-fi, horor o velice pochmurné budoucnosti, která nás nejspíš v nějaké podobě bude čekat taky. Lidí žijí v jakýchsi základnách pod sněhem, kde hladoví a magoři. Vůbec se nedivím že ztrácí lidskost a převládají u nich ty primitivní pudy. Kdy si každý dělá co chce a podle toho to vypadá. Nechtěl bych v té době žít přesněji Kanibalove jsou dobrý a pěkně řadí. Solidní film. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Scénář, pointa, nápad...nic..béčko jako vyšité. Akční scény taky děs. Ale čím Colony vyniká, to je atmosféra. Herce zmiňovat nebudu, i když si neumím představit, jak z těch 16 mil USD, které ten film údajně stál, zaplatili Fishburna, nebo Paxtona a ještě jim zbylo na pronájem sněhového děla. V okurkové sezóně, nebo pokud je člověk chorý a už neví nač by se podíval, se dá Colony přežít, ale nic převratného nečekejte...speciálně poslední třetina filmu, je totiž blbá nad všechna očekávání. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Temná mrazivá atmosféra budoucího světa, kde skupinky přeživších jsou rozesety po Zemi v takzvaných kolonií a komunikují mezi s sebou. Jedna kolonie dostane od sousední signál SOS  a rozhodne se vyslat záchranou misi. Tento horor mě překvapil, protože rozhodně nikam nepospíchal a nechal diváka v klidu nasát znepokojivou atmosféru. A i poté co už bylo jasné, kolik uhodilo, tak si snímek stále udržoval napětí. Já byl spokojený. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

No vida, za málo peněz ještě pořád lze pořídit slušnou postapo řezničinu. Je to sice prostinké jako bulharská striptérka, není zde nic, co už by nebylo miliónkrát přežvýkáno jinde, nicméně je to zábavné a silně koukatelné. Za kreativní likvidaci kanibalistického bosse proto zaokrouhluji na čtyři celé. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Sněhová apokaplyptická jednohubka s překvapivě solidními herci. To pravé ořechové po mírně nudnější polovině začne s nástupem charismatických lidožroutů. Fanoušky podobných filmů nezklame. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné. Digitální prostředí je docela zajímavé, není to okoukaná apokylapsa ale mrazivá poušť s ruinami staveb a nevypadá to úplně špatně. Herecky je to průměrné, svůj standard si drží Laurence Fishburne. Atmosféra ok, finále má spád a není natahované, i když tedy vzbuzuje otázky (Jak se ti šašci dostali přes odpálenej most tak rychle?). Obstojná thrillerová jednohubka. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trailer slušný, film slabý. Námet ušiel, no scenár hrozný. Herci sa mohli snažiť o niečo viac. Laurence Fishburne to sám neutiahne. Vizuál za daný rozpočet vcelku dobrý. Bohužiaľ film je moc tupý a riadne béčko. 40% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa zaujímavo nahodené postapo zvrhlo a stala sa z neho z väčšej časti krvavá vybíjačka. Nuž, boj o zdroje býva surový a nemilosrdný, ale čo všetky tie zaujímavé a kompletne nevyužité sci-fi rekvizity ako stroje na ovládanie počasia a pod. ? V rámci podpodžánru postapo krvavej vybíjačky výborné, ale nie je to to, čo som chcel a škoda nevyužitého potenciálu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické zhovadilosti v kombinaci se sázkou na divákovu prostoduchost hrají v letošním roce prim. Morfeus se s dvěma Neposkvrněnými vydává na arktický trip, jehož cílem je vizita kolegů za mostem. However, tihle ti přátelé v alianci poněkud změnili preference v konzumaci masa, což se projeví především na ksichtech našich třech návštěvníků, jež nedokáží pochopit, proč že na ně nečeká čaj o teplotě devadesáti stupňů se zázvorovými sušenkami, ale pohled na jatka, kde hlavní řezník krájí údy stejně zdatně jako gólman Hruška vybírá míče ze své sítě. Naši Willy Fogové mění preference a prchají před partičkou ostrozubích, jímž velí samotný Lord VOLTmetr, jež ceněním svých řezáků poukazuje na skutečnost, že on pololetní návštěvy u dentisty vážně nezanedbává. Jeho nesmrtelnost je vskutku impozantní - věčná škoda, že si v závěru samém nenasadil hlavu a nešel pěstovat rajčata tam na jih. 47% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zase jsem dal jednou na Verbala a zničil si tak necelé 2 hodiny života. S toho však plynne ponaučení, že komentáře jsou někdy zábavnější než samotný film. Každopádně pokud hledáte lidožrouty s nadpřirozenou sílou, za kterou pravděpodobně stojí zmutovaná chřipka H2hollywood0 tak jste káply na to pravé. 2* a s toho je polovina Verbalova :) ()

Reklama

Reklama