Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento velmi krátký anime seriál nám představí Minamiho Tomoyu ve třech alternativních epizodách se třemi různými děvčaty. Jedno je ale pořád stejné – Tomoyo se stále viní z nedávné smrti své partnerky, která zemřela při autonehodě... (Honza135)

Recenze (2)

Honza135 

všechny recenze uživatele

„UDĚLALA SIS V JAPONSKU DŮLEŽITÉHO PŘÍTELE. NEDĚLEJ SI O MĚ STAROSTI, MŮŽU JET SÁM. MUSÍŠ SE UBRAT VLASTNÍ CESTOU...“ Toto OVA je adaptací stejnojmenné vizuální novely, ve které Minami Tomoya je obyčejný středoškolák, kterého trápí smutná vzpomínka. Je totiž nepřímým viníkem smrtelné nehody své přítelkyně Ayaky... » Co se mi líbilo: 1) Dramatický děj. Příběh - to je jedna z mála věcí, díky které je tato třídílná záležitost dobrá. Je plný zvratů a nečekaných okamžiků. 2) Alternativita. Co díl, to jiná holčina, se kterou bude náš hrdina něco mít a díky které se vyrovná s realitou. 3) Vtipnost. I přesto, že Tomoyu pronásleduje špatné svědomí, je zarytý cynik. Takže ani o úsměvné chvilky není nouze. 4) Hudba. Opening i ending je co se týče muziky krásný, ale hudbu na pozadí z důvodu neexistujícího seznamu skladeb nebudu hodnotit. » Co jsem nemusel: 1) Animaci. Doslova poděs. Očekával jsem něco horšího, ale až takhle zase ne. Dají se dokonce najít i chyby v animaci, kdy hrdinka mluvila se zavřenými ústy, bez jediného pohybu. Až tak špatnou práci jsem tedy nečekal. 2) Dabing. Stejně jako animace, tak i na hlasu hrdinů bylo znát, že toto bylo velice nízkorozpočtové OVA. » Shrnutí: Už právě slabé zafinancování ukazuje, jak potopit skvělou myšlenku. Navíc chybí příběh zbylých dvou děvčat, které jsou hrdinkami ve vizuální novele a zde jsou jen jako vedlejší postavy. Nevím, co si o tom myslet. Pro ty, co by se rádi na tuto sérii podívali - navazující druhá série není pokračováním první, má nový příběh a je už doladěná. Má stejně chytlavý příběh, takže doporučuji toto OVA zcela vynechat. Shlédnuto v japonském znění s českými titulky v DVD verzi ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tři alternativní příběhy o lásce jednoho studenta. Každý příběh je svým způsobem unikátní, kdy v prvním je to otázka lásky k dlouholeté kamarádce a neschopnosti se přenést přes úmrtí své bývalé lásky. V druhé možnosti je to láska k někomu, ke komu se společnost nechová dobře a nezůstává na jednom místě dlouho. V třetí závěrečné možnosti je to láska, která je smutná z mnoha ohledů (víc nenapíšu, protože nechci příliš spoilovat, neboť ten poslední příběh je opravdu "nejlepší" - a díky tomu jsem dal o hvězdu více). Animace není zrovna nejlepší - spíše takový podprůměr a hudební stránka taktéž. Svým způsobem to pro mě byli tři příběhy bez nějakého hlubšího smyslu, než spíše o vyjádření různých podob lásky. Každopádně se v této sérii jedná o OVA, které jsou udělány podle hry, takže v tom člověk nemůže ani hledat něco hlubšího. ()

Reklama

Reklama