Reklama

Reklama

Paan Singh Tomar

  • Indie पान सिंह तोमर
Trailer

Obsahy(1)

Paan Singh Tomar (Irrfan Khan) vždycky rychle běhal a po vstupu do armády začal závodit na národní i mezinárodní úrovni. Stal se sedminásobným mistrem Indie v běhu přes překážky. Po odchodu z vojska se vrátil do rodné vesnice a zjistil, že jeho příbuzní si nárokují jeho půdu. Spor o pozemek graduje, dochází k násilnostem a Paan Singh Tomar se marně dovolává zásahu policie. Po jednom ze střetů se chopí pušky a rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Pak už není cesty zpět a z někdejšího slavného sportovce se stává bandita. Film mapuje životní osudy skutečného indického reprezentanta v běhu přes překážky z padesátých a šedesátých let. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Silný příběh pojatý skromně, ale o to víc je působivý. Paan Singh Tomar byl skutečnou postavou, sportovcem, kterého osud a lidé donutili sebrat zbraň a stát se banditou - "rebelem", a je dnes vzpomínán více pro své zločiny než pro zlaté medaile, které Indii vydobyl. Irrfan Khan je v roli dokonalý, s postavou vyloženě splývá. Paan Singh Tomar je podnětem k zamyšlení, poctou i dobrým filmem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Paana Singha Tomara mal dve zásadné fázy, ktoré reflektuje aj samotný film. Prvou etapou bola armádna kariéra, kde sa presadil najmä v atletickej sfére. Táto časť filmu ma celkovo bavila, bolo to zaujímavé vidieť, ako sa Paan Singh presadil a postupne zbieral úspechy, no zároveň bol smutný, že nemôže bojovať za svoju vlasť. Potom však prišla druhá etapa, kde sa z atletickej hviezdy stáva bandita, ktorý povstal proti nespravodlivosti a korupcii. Táto tématika ma však moc neoslovila, práve naopak, tie únosy zámožných osôb boli rovnako úbohé ako tá nespravodlivosť, ktorá sa udiala jemu samému. Celkovo, gangsterské motívy ja osobne vôbec nemusím, takže doterajší dobrý dojem z filmu išiel svojvoľne dole. Slabšie 3* ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

První třetina (spíše sport za zvuků hrdinský hudby) budí jinej dojem než zbejvající dvě (nedobrovolná změna ze sportovce na banditu a "kariéra" bandity), ovšem nabere to takový grády a stane se z toho fakt strhující příběh jednoho člověka, kterej spoustu věcí řešil špatně, ale přesto mu jsme nucený fandit. Asi za to taky může skvělý herectví Irfana Khana a scénář. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Drsný a dobře nasnímaný. Ať už v první třetině, která je odlehčená a mnohé scény vyvolávají dojem studie na téma okouzlení pohybem, tak i ve zbývající části, která je čím dál ponuřejší a uvězněná ve vyschlé krajině. Motiv vody nebo jejího nedostatku se snímkem nenápadně vine celou jeho stopáž. Stejně jako atmosféra, která je v běžecké části někdy až úsměvná (běžcovo laškování s manželkou), pak se ale, pochopitelně stává zoufalejší. Ke konci už se stopáž přece jenom táhla. ____ Nemůžu souhlasit s cestou, kterou si hrdina vybral. Jeho skutky jako bandity byly opravdu zločinecké, ale zase, pokud musel čelit takové absolutní bezmoci, moc jiných možností mu nezbývalo … Irrfan Khan hraje první hereckou ligu a předvádí i solidní sportovní výkony. ()

Galerie (12)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Reklama

Reklama