Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Recenze (720)

Macintosh odpad!

všechny recenze uživatele

Film je naprosto naHOVNO. Dramatické efekty, podkreslené ještě dramatičtější hudbou, jsou zbytečné, když je zbytečný i film. Vidím, že scénárista je chlapec, oboru znalý, který toho už má hodně za sebou, a tudíž si může dovolit dělat filmy o velkých lidech, jako je On sám. Pravděpodobně je na tom stejně i režisér, kterému se zřejmě v poslední čtvrt hodině chtělo čůrat, a tak dal rychle pár polofaktů dohromady - aby se neřeklo a měl záležitost z krku (i když daleko podrobnější a zbytečnější věci rozebíral v prvních 2/3 filmu s rozverným nasazením). Chybí základ. Skoro až záměrné vynechávání těch nejpodstatnějších věcí je v něm na denním pořádku. Film je extrémním způsobem přizpůsoben masturbaci tvůrců. Mrzí mě, že tento zvratek vidělo tolik lidí, že je samozřejmé nemalé procento těch, co si z něho udělají na Jobse, pardon jOBSE vlastní názor. Tvůrci by zasloužili otřískat iPadam s železným pouzdrem (aby nedošlo k ujmě iPadu) o hlavu. 2013? To se alespoň mohli zmínit, že je nějaký Steve Jobs po smrti - když už o něm byla část filmu, který byl spíše o Applu. NeXTSTEP a Pixar, ve kterých Jobs strávil polovinu svého života, jsou samozřejmě nepodstatné - kdo četl alespoň knížku, pochopí. Čekal jsem pecku dosahující alespoň kvalit Pirátů z Křemíkového Údolí, dočkal jsem se filmografického potratu v plných obrátkách. Děkuji a tleskám! PS: Steve nechodil jak piča... ()

Dartdevil 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk s průměrnou znalostí počítačové historie jsem poněkud zklamán. Hollywoodské pojetí je zde dost na škodu, objektivních informací málo, alespoň částečné vykreslení složité Jobsovi osobnosti dost odfláknuté. Zůstává víc otázek než odpovědí. Ale dívat se na to v televizi dalo. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

"Můžeš si rozmyslet, jestli se k nám připojíš a nebude pujdeš do prdele!" Ale dost vulgarizmů. Zábavně natočený životopis, tak jak to mám rád...to vám asi nic moc neřekne. Jen si prostě myslím, že se to zbytečně nafouklo, čekala se kdoví jaká senzace, když to vlastně byla reakce na smrt Jobse a ona se ta senzace v tom filmu moc nedá poznat. Nicméně to má hodně kladných a kvalitních scén, bylo to docela nabušený dějem, kontroverzní, i když zákulisní informace moc nepustili. škoda. Zároveň jako neznalec historie IT jsem si některé souvislosti musel domýšlet jen na bázi ryze osobních dohadů, což je asi škoda. Takže vlastně to byl populárně naučný film, který ale byl cílený na konkrétní skupinu. Což je v jakékoliv společnosti a souvislosti na prd. Jenomže mi to zase tolik nevadilo a od začátku do konce jsem se bavil a to i v čase, kdy mu vzali firmu a děj lehce kulminoval. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Dobrý zajímavý film pro fandy Applu (mezi něž se počítám). Komorní dobře natočená podívaná se slušným Kutcherem (na rozdíl od nominací na malinu mi to zas tak hrozné nepřišlo). ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi patetické až hrůza, chvílemi agitka jako Plechová kavalerie, ale jinak docela koukatelné s řadou zajímavých faktů, u nichž však často chybí nějaká hlubší souvislost. Navíc je to až moc popisné, bez napětí a emocí... Dokument by možná byl lepší. ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že o Jobsovi toho moc nevím, a ačkoliv jeho dědictví denně využívám tak mě to ani moc nezajímá. Co se však týče kompozice děje, hereckých výkonů a castingu, hudby, tak jsem byl hodně spokojený. Nebylo to nic extra (taky po té vánoční jízdě skvělých filmů se nedivím!), ale film mě docela bavil. Kutcher se mi zdál v pohodě, i když v některých momentech mohl působit nepřirozeně, hrál Steva dobře. Celkový dojem OK, takže těsně 70%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Po negativních a vlažných reakcí jsem raději nic nečekal. Překvapivě se mi ale dostal celkem fajn snímek se solidním Ashtonem (nevím, proč dostal Malinu, mě se líbil). Přiznávám, že moje hodnocení není pošramocené realitou, takže mi je celkem jedno, jak to bylo doopravdy. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný i když velice zajímavý film. Kutcher nikdy nedokáže nic uhrát a proto mě zajímá co se v něm zlomilo při natáčení tohoto snímku protože je zde skvělý a rozhodně bych mu přál aspoň ten Glóbus. 5/10 ()

Fediak22 

všechny recenze uživatele

Pekne zobrazený vznik najväčšej a najznámejšej spoločnosti s elektronikou sveta. A tou sa stala práve kôli pánovy Jobsovi pretože ako je ukázané vo filme bez Stíva by Apple upadol do zabudnutia a ich počítače by skončili v múzeách spolu s Atari. Penký film ktorému nič nechýba a predpokladám že je aj pravdivý keďže nanom pracoval Steve Wozniak a je to tam aj vydieť keďže film končí pár minút po odchodu Wozniaka z Apple. Kľudne by som ocenil o hodinu dlhší film ktorý by pokračoval až do Jobsovej smrti. Bolo by to lepšie preto ,,len" 4⭐️. Pozdravujem androjdákov ktorí dali odpad👌 ()

Lovedeath 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Na Cutchera se po půlce filmu dalo celkem zvyknout, jakože fakt se snažil, to se mu musí nechat. Ale ten scénář, za to bych nejradši někomu utrhla hlavu. Zaprvé, uplně zbytečný LSD začátek, který nijak nepomohl k pochopení osobnosti Jobse, Zadruhé, ty nechutně dlouhé uplakané dialogy, jejichž myšlenka je pořád stejná, omýlaná furt dokola, kdyby to někomu ještě nebylo jasné. A zatřetí, proboha co ten konec? Jako čtenář životopisu, jsem se nejvíc těšila na konec, na iPhone, iPad, na reklamní kampaně, na to, jak to prostě všechno dokázal znovu zvednout z úplného dna. A ono nic. ()

Pahicz 

všechny recenze uživatele

Tento film popisuje jen velmi stručně, jednostranně až nedostatečně jednu kapitolu života Steva Jobse, což je podle mě až neuctivé k člověku, který toho tolik dokázal, film byl podle mého názoru utvořen pouze pro "prosťáčky" kteří ani neví kdo Steve Jobs je a vždy byl. Hodnotím tento film třemi hvězdami pouze za povedené herecké výkony. ()

Judy65 

všechny recenze uživatele

Na film o Stevovi Jobsovi jsem se moc těšila. Naskytla se mi příležitost, že naše firma nám umožnila promítání zdarma, tak jsem šla o to raději. A po shlédnutí jsem byla ráda, že jsem nakonec neplatila. Herecký výkon Ashtona Kutchera byl vynikající, napodobil Jobse skvěle a na konci filmu, kde byly porovnány civilní snímky Jobse a jeho spolupracovníků ve firmě Apple mě šokovalo, jak si byli podobní. Jako životopisný film bych si to představila podstatně podrobnější, ale tento film byl skutečně o začátcích firmy Apple a jen okrajově o Stevovi. Myslím si, že takový génius jako byl Steve Jobs by si zasloužil skutečně lepší zpracování. ()

Miro_CZ 

všechny recenze uživatele

Film bohužel pořádně nepopisuje ani Jobse ani Apple natož Pixar nebo Next. Dvě hodiny jsou zoufale málo na popsání Stevova života. Takhle to je akorát slepenina různých úryvků jeho života bez dalšího vysvětlení, proč k různým věcem došlo a proč se představitelé rozhodli tak jak se rozhodli. Steva de facto ukázali v pár životních etapách bez jakéhokoliv přechodu z jedné etapy do druhé. Kdybych neznal jeho životopis a historii Applu, tak bych se ve filmu ztrácel a nechápal souvislosti. Čtvrtou hvězdu dávám čistě Stevu Jobsovi jako Apple fanoušek. ()

newstedson 

všechny recenze uživatele

"Byť najbohatším medzi mŕtvymi ma nezaujíma. Ľahnúť si večer do postele s pocitom, že sme urobili niečo výnimočné, to je to, na čom mi záleží." (Steve Jobs) Film je hrubým náčrtom Jobsovho života, ktorý sa posúval vždy vpred a to za každú cenu. Aj keď sa mnoho podstatných vecí vo filme nezachytilo, snímka celkom dobre vystihuje Jobsa ako človeka so všetkými jeho pozitívnymi, ale aj negatívnymi vlastnosťami, a tiež nekompromisný prístup v jeho spoločnosti, ktorá sa dostáva cez rôzne etapy od založenia, cez vrchol, pád a znovu oživenie firmy. Za výrazný mínus považujem malý priestor, ktorý sa venoval Jobsovemu osobnému životu. 70 % ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Sterilní a zkratkovitej výcuc z několika životních okamžiků S. Jobse bez jakýchkoli souvislostí. Vhodné tak pro TV. Lepší si přečíst knihu od Waltera Isaacsona... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, není. Nepřináší to žádnou převratnou podívanou. Je to jak nějaký lepší televizní film, který formálně nepřekvapí vůbec ničím. Ale dokáže to udržet pozornost. A tak trochu Jobse vykreslit jako pěknou svini, což nevím, jestli tvůrci zamýšleli. Každopádně dávám takové hodnocení jak dávám, i když Apple zrovna nemusím. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že ma film ozaj bavil a doslova som sa vyžíval najmä v začiatkoch Jobsa. Asi to bude tým, že som informatik. To čo tí chlapi dokázali je neskutočné. To ako pájkovali v garáži počítače a ako potom rozbehli Apple, proste super. Viem čo je asi za tým, tí chlapi boli géniusi a Jobs neskutočný vizionár, Ja nie som fanúšikom Apple, ale po tomto filme mám na neho iný obraz. Jobs bol asshole ako ho vo filme označujú, ale bol to sakramentský génius. Záver už bol plochý a rád by som videl ako založil Pixar, prípadne ako vymýšľali iPhone, kľudne by som strpel aj ďalšiu hodinku. Preto dávam jednu * dole. Dokonca sa Ašton Káčer na tú rolu hodil a zahral ju zo cťou. ()

smajliss 

všechny recenze uživatele

Ve své dramatičnosti to vůbec nemá na Social Network. Spíše mi to přijde jako dokument, který seznamuje s Jobsovým životem. ()

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama