Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Recenze (720)

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Jobs je úplně jiný než já (tím končím kopírování) Nevěděl jsem, že o něm nic nevím, tak jsem se aspoň trošku dozvěděl. Přišlo mi zvláštní, jak film vzhledem k celkem dlouhé metráži rychle uběhl, aniž bych zaregistroval nějak mnoho výrazných momentů a vůbec nějakých momentů. Ale jinak jsem se trošku poučil a možná i pobavil, to už sám nevím. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Eštona Kačera. Filmy s ním nevyhledávám a tomuhle blbečkovi se vyhýbám. Ale někdy to nejde. Tentokrát to nešlo a já se chtěl s S.Jobsovi dozvědět něco víc než bylo ve večerních zprávách. Tak tedy...pominu Kačerovi snahy o to chodit, podávat ruku, šlehat pohledem jako S.J. To co jsem chtěl, bylo poznat historii vzniku Appleu. To se docela zadařilo. Víc hodnotit nebudu...je to osobní. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený a podaný životopisný film o veľkom mužovi 20 storočia. Kutcher príjemne prekvapil, ale žiaľ k dokonalosti chýba lepší scenár a hlavne pevnejšia réžia. ()

haroldeee 

všechny recenze uživatele

Bohužel mu nemůžu dát víc protože vím až moc věcí o jeho životě které film vůbec neukazuje. Chápu že nejde natočit všechny důležité okamžiky které Jobse utvářely a ani nejde popsat to jakým byl ale pro mě docela zklamání. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál - jako kdyby na ten film neměli prachy :( Dalo se to udělat lépe. A. Kutcher je ovšem skvělý. ()

ill 

všechny recenze uživatele

Tím nejobdivuhodnějším na firmě Apple je její schopnost prodávat průměrné výrobky za nadprůměrné ceny. ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Příliš uhlazené a líbivé, Amerika v době, kdy byla tráva zelenější a parky prázdnější a hodný Jobs pohodovější. To je tak smutný! ()

Hadravinho 

všechny recenze uživatele

Pokud něco víte o životě Steva Jobse, je tento film strašně nepřekavupující a předvídatelný. Ashton Kuthcer mi do role vůbec nesedl, vzhledem k jeho předcházejícím rolím a moc jsem mu to nevěřil. Podprůměrný zážitek. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Pan Jobs byl asi trochu zvláštní až psychopatický člověk, což je vynikající předpoklad někam to dotáhnout. A dojem z filmu? Založit Der Apfel Kompijutá. Postavit počítač. Vyhodit Jobse. Pozvat Jobse zpět. Postavit počítač. Vyhodit Jobse. Zavolat Jobsovi. Vyhodit Jobse. Na to, že má film dvě hodiny, bylo na plátno "vytěženo" zoufale málo. 50%. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

mám poněkud rozporuplné pocity, Kutcher vůbec není tím, s kým bych měl problém, mám ho jako herce celkem rád. Horší je ovšem kvalita scénáře, skoky v čase jsou nutné, když se mapuje tolik let života, ale často se jedná jen o fragmenty a člověk se jen domýšlí, co se asi tak mohlo mezitím stát, hloubka tomu chybí, vesměs se řeší jen to, kdo bude ve firmě držet kormidlo, co a s jakými výsledky se dělá, mělo o dost menší prostor. Přesto mě film docela zaujal, i když nejsem právě fanoušek produktů této firmy, respektive jejich kvalitu uznávám, ovšem v porovnání cena/výkon už to tak slavné není. Taky se mohl film vyhnout hollywoodskému sklonu k patetickým výrokům typu, že jeho výrobky mění svět k lepšímu a podobné hlody. 70% ()

joxerveliky 

všechny recenze uživatele

Taková škoda, tenhle film měl možnost vymačkat z tak nadprůměrného příběhu, jako byl Jobsův život daleko víc! Škoda taky těch faktických nepřesností ve scénáři! Dá se pochopit, že se muselo něco vypustit, ale možná by to šlo udělat i lépe, bez slepovaček a drastických skoků. Také myslím, že byly opomenuty velmi důležité momenty a postavy z Jobsova života. ()

Briskie 

všechny recenze uživatele

Trochu skepticky jsem si pustil jOBSE a ono jo. Tedy, to co jsem očekával, bylo, že se Kutcher nedokáže popasovat s postavou jako je Steve. Šíleně jsem se mýlil. Ashton to zvládá dokonale, od chůze až po výbuchy vzteku. Byl jsem opravdu, ale opravdu mile překvapen, a děj v čele s dobře podaným hereckým výkonem v hlavní roli mne nenechali otrhnout se od obrazovky. Bohužel, pak najednou byl konec. Takhle špatně zakončený film jsem snad ještě neviděl. Jakoby v půlce filmu si režiséř řek, že na to sere a jde dom ()

mates159 

všechny recenze uživatele

Hodně velké skoky v ději bez většího vysvětlení a pak zdlouhavé a zbytečné scény. Pro větší pochopení Jobsova života doporučuji radši film "Piráti ze Sillicon Vally" nebo rovnou přečíst knížku o něm. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Každý kto videl Pirátov zo Silicon Valley bude automaticky porovnávať. JOBS tu vychádza veľmi smutne, v prvom rade, pretože filmu chýba humor ako aj akýkoľvek náboj niečím pozdvihnúť tento nudný film. Ani sa mi nechce hodnotiť, že ľudia v 60-70 rokoch (až na Markulov účes) vyzerajú maximálne ako súčasní hipsteri, dievčatá sú moderne nalíčené atď atď. Odporúčam, radšej si pozrite dokumenty o Jobsovom živote. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Ashton Kutcher nepresvedcil. Cetla jsem knizku, film byl jenom mismas udalosti v Applu a jeste v takovem sledu, ze kdybych nevedela dopredu o co jde, asi bych film nejak nepochopila. Celkove nezajimavy, znovu se spis nepodivam. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale opravdu hodně příjemný. Zajímavej, dobře hranej, dobře scénářově postavenej a nenásilnej počin. Ukáže to všechno a je zajímavý, dívat se, jak se někomu mění sen ve skutečnost a co to všechno koho stálo. Jen konec bych možná vedl dál, ale to je už jen drobnost. Za mě bezvadný 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

""Do you want to spend the rest of your life selling sugared water, or do you want a chance to change the world?"" Film má tu v databáze veľmi nízke hodnotenie a asi to bude tým, že od toho ľudia očakávali až príliš. Kutcher je dobrý a celkovo je film príjemný, ale rozhodne ničím výnimočný. Ukazuje však prečo sa hovorí o Stevovi Jobsovi ako o vizionárovi a prečo je Apple tým, čím je a teda niečím absolútne odlišným od ostatného, niečím, čo si zakladá na maličkostiach a na tom aby jeho produkty boli pre toho tzv. "Average Joe". ()

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama