Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Recenze (720)

ma2sko 

všechny recenze uživatele

Prvá scéna so starším Jobsom prevedená do puntíku herecky dokonale. Cítiť z nej krásnu nostalgiu z minulého desaťročia, konferencia Apple ako má byť. Žiaľ, s tým ďalším zobrazením to už ide dolu vodou. I tak pekné spracovanie života obchodného génia, ktorý dokázal prebudiť nejedno odvetvie IT priemyslu. Veľké plus za Kutchera, ktorý si Jobsov život naštudoval bravúrne. ()

nicky.2000 

všechny recenze uživatele

Málokdy se na film těším tak, jak jsem se těšila na Jobse, takže jsem ze zdejšího hodnocení a z ne zrovna pozitivní kritiky byla trochu v rozpacích. Osobně bych byla trochu optimističtější (70%). Film splňuje to, co se od něj očekává. Žádná velká osobní dramata, působí to jako prostý pohled do života tohoto člověka. Nesmírně se mi líbil herecký výkon Ashtona Kutchera. Po všech těch pubertálních komediích bylo velmi příjemné vidět ho v charakterní roli a já jsem mu to fakt věřila. ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Celej film vlastně čekáte na takový ten moment, ten ale nepřichází až do konce filmu. Pro mě teda zklamání velkého kalibru. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi... a dokonce si myslím, že Kutcher byl v něm dost dobrý. Je jasné, že Jobs dostal do vínku výkonnost a IQ, což je ale v protikladu s EQ a lidskostí jako takovou. Prostě míří přímo na komoru a jde přes mrtvoly.Vkrádá se mi jen trochu filosofická otázka - dal Bůh genialitu člověku proto, aby zahltil lidstvo pokrokem, který pomalu povede k jeho záhubě? Byl tedy Jobs dílem Boha nebo Ďábla?:o) A je technický pokrok víc, než láska k člověku? Toto je trochu i mé osobní zamyšlení, protože se v Jobsovi trochu poznávám, byť nedosahuji jeho geniality ani po jeho kotníky.Jo, prostě - víc než dobrý! ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Nemám rád životopisy, nebavěj mne počítače.. Přes to všechno se mi film líbil. Velice příjemně koukatelné dílo. ()

damian 

všechny recenze uživatele

Musím dodat, že přímý vztah k oboru i začátkům počítačového věku mě vyřadil z objektivního hodnocení filmu. Za mě 100%. ()

prskvik 

všechny recenze uživatele

Film je dobrej i když jsem ho zatím neviděl ani jednou celej v kuse. Mám dva problémy. Z prvé to je hlavní představitel u něhož mi tak nějak nesedí zvláštní způsob jeho projevu. No a to hlavní je náš dabing hlavního hrdiny v podobě Filipa Švarce. Jeho hlas je mi tak protivný, že mám problém se na ten film dívat... ()

tom173 

všechny recenze uživatele

film povrchní jako produkty od applu.. Napsal bych, že Jobs byl pěknej kkt (nechápu vzhlížení se dnešní generace v něm), ale o mrtvých jen v dobrém... ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Vždycky jsem Jobse bral jako jednoho z největších, možná, že po A.C.Clarkovi, největšího vizionáře 20.století. Ale pokud se film drží pravdy tak se ukazuje, že jsem obdivoval totálního asociálního psychopata. No a pokud se film pravdy nedrží tak je vlastrně naprosto zbytečnej. Ať tak či tak, přijde mi snímek jako nedodělanej, plytkej, prostě nic moc ()

Bicaman 

všechny recenze uživatele

Od toho filmu jsem asi čekal moc... Nakonec docela zklamání nic zásadního o vývoji applu na co jsem se těšil.. A herecký výkon Ashtona byl pro mě chvíleme až směšný jak kdyby si z toho dělal srandu..jelikož mám rád filmy kde se z nikoho stane hrdina a idol odcházel jsem z kina celkem spokojený ;) 60% ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Parádní, energická a motivační podívaná, která odkrývá zákulisí vzniku Applu i schopnosti, jakými byl Jobs obdařen a jak důležitým vlastně byl v celém vývoji společnosti Apple. Jeho schopnost motivovat lidi, nucení je nechat otevírat nové obzory a zkoušet věci dělat jinak, to jsou věci ve filmu více než patrné a vlastně až dnes si plně uvědomuji, jaká ztrátou byla pro lidskou společnost Jobsova smrt... 5/5* kvůli Stevovi, film samotný by u mě byl na 4/5*. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neměl tu čest sledovat tak nezajímavý a neskutečně se vlekoucí film, ve kterém v podstatě všechny hlavní postavy do jedné jsou neuvěřitelně nesympatické, čemuž vévodí samotný Steve Jobs. Problém představuje i scénář, který se bůhvíproč obšírně věnuje počátkům společnosti Apple do doby, kdy je Jobs z firmy odejit, pak letem světem přeskočí k jeho návratu, a naprosto opomíjí vše, co se dělo od druhé poloviny 90. let - obávám se ovšem, že právě zde leží důvod toho, proč dneska jméno Steve Jobs známe a proč o něm točíme filmy, v opačném případě by to byla položka v encyklopedii pro zájemce o IT historii. Herecké výkony taky dvakrát neuchvátí, že by film mohly povznést aspoň o hvězdičku výše. Jedna hvězdička za hudbu a výběr songů, druhá hvězdička za to, že se tvůrci (alespoň v něčem úspěšně) snažili najít herce co nejvíce fyzicky odpovídající jejich reálným předobrazům. ()

Lasllye 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Ashton prostě neumí hrát. Prostě mu tu jeho roli nevěřím. Ikdyž je perfektní dějová linie a všichni se snaží, nestačí to. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Dal bych dvě a půl, ale to bohužel nende... Jinak další z lepších TV incenací o tom, jak kluk z garáže k bohatství přijde, aniž vlastně nikdo neví proč, jak kvůli tomu musí být škaredý na své "neschopné" kámoše a jak byl výjimečný v tom, že se nemyl. Jsem rád, že už to mám za sebou. ()

fcapab 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon hlavních hvězd mě velmi mile překvapil, Kutcher se fakt snažil. Film jako celek je také příjemný, svižný. Ale asi každý čekal trošku víc, víc ze současnosti... Nehledě na nějaké nepřesnosti (viz. Piráti ze Silicon Valley). Trošku je to pohádka a jOBS je zde až moc oslavován skoro jako hrdina. ()

mirika39 

všechny recenze uživatele

S tou chôdzou to Kačer trochu prehnal, ale inak bol vynikajúci. Dokonca tam bola aj určitá vizuálna podobnosť a s mimikou tváre sa tiež veľmi snažil. Výborný film, človek sa z neho veľa dozvedel. Motivovalo ma to, pozrieť si aj nejaký ten dokument o Jobsovi. ()

WillDormer 

všechny recenze uživatele

Nudná ajťácká romantika, která dokáže místy motivovat. /2./ Po druhém zhlédnutí zvyšuju na 4* a to sice za Jobsovu nezlomnou a visionářskou duši. ()

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama