Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Recenze (720)

chelseaman22

všechny recenze uživatele

Jakému kokotovi se tento pseudo nauční životopis může páčit? Divák je nucen se pozerat na prehistorickou tvorbu počítačů a skvělý čuch "toho s rakovinou". Bezmezně kladený důraz na mravní hloupost "toho s rakovinou" v kombinaci s dlouhými pasážemi, kdy "ten s rakovinou" sklízí mrkve či s pájkou pájí nejspíš obvody vytváří něco tak zbytečného, že ocenění se film může dočkat jen od skalních příznivců "toho s rakovinou", jímž (nebo spíš jejich rodičům) není líto vyhodit do vzduchu 16 000 Kč za nesmysl, jenž Vám dodá toliko potřebnou prestiž pro Vaší další existenci. 35% Celosvětový výdělek k 15. 3. 2014: $35,931,410, což je 2,39 násobek budgetu ()

Kulik.Z 

všechny recenze uživatele

Pan Kutcher byl strašný! Vůbec nebyl podobný Jobsovi, až na ten začátek. Nedivím se, že tento film byl natočený až po smrti opravdového Jobse... ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Ta až křečovitá snaha vytvořit super cool moderní životopis o super moderním cool géniovi, je z toho hrozně patrná. A musím uznat, že film má svoje hodně dobré momenty a Kutcher se snaží a snaží, jak jen může. Jenže.. on ten scénář není vystavěn zrovna šťastně, režisér spolu s kameramanem a střihačem museli občas pracovat hodně pod vlivem a Kutcher se může snažit jak chce, ale je mu to naprd. Nudit to nikdy nezačne a herci vedlejších postavy jako Matthew Modine, J.K. Simmons a Dermot Mulroney potěšili moc, ale jOBS je jen taková vlažná voda.. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekal jsem to horší! Nakonec jsem celkem spokojený a odnáším si spoustu faktických informací. Vůbec jsem se při sledování nenudil i přes to, že film nepatří k nejkratším. Osobně mě zamrzelo, že dějová linie filmu v podstatě skončila v 90. letech a tak nebylo možné přiblížit okolnosti vzniku moderních produktů Apple z řad iPod, iPad, nebo iPhone. Bylo by to pro mne asi zajímavější než původní Apple II. Kdyby tvůrci do filmu tyto scény ještě přidali (čímž by vlastně ukázali i poslední roky génia Steve Jobse) určitě bych se vydržel na snímek jOBS dívat i déle než 2 hodiny. Herce chválím, byli výborní a rovněž chválím i produkci, je vidět, že se opravdu snažili najít herce, kteří se i vzhledově podobají originálu (ve většině případů). ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zklamání, toto nebyl film o Steavu Jobstovi, toto byl film o apple computer. Zneužili jeho jméno pro reklamu a s toho jsem smutný. Ano podstatná část jeho života se točila kolem applu a to hodně důležitá, ale to vůbec nevypovídá o něm samotným. Pokud chcete něco pořádného, přečtěte si knihu, pokud máte rádi povedené reklamy, pusťte si film ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za film a jedna navíc jako pocta samotnému Jobsovi. Postava génia mohla být pro Kutchera hodně velkým oříškem, do podobné role bych obsadil mazáka typu Penna - Ashton to však zvládl a hlavně díky němu pro mě byl snímek zážitkem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem koľko autenticity poňal tento film, snáď aspoň tie roky a fakty áno. Nikdy som nebol a ani nie som fanúšik jabĺčka, preto som pri filme nemal žiadne emócie. Preto môžem povedať, že Jobs bol vlastne maniak, chamtivec a manipulátor. A tak trochu jemne mimo realitu. jeho prínos svetu je však obrovský a preto mu tieto vlastnosti boli odpustené. Film samotný je skôr prehliadka faktov a fikcie a umelo natiahnutý na dve hodiny a aj tak neobsiahol celú karieru. neskorší počin s Fasbenderom ( kerý inak Ashtona zožral ) je viac osobnejší a prínosnejší. Rozhodne sú ale tieto filmy o osobnostiach mocné počiny, ktoré nám neznalcom aspoň trochu priblížia tento svet. 3 z 5 ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele

Zda se tvůrci snažili okopírovat úspěch úžasné Sociální sítě, tak se snaha minula účinkem. Jobs byl rozhodně zajímavá osobnost a znamenitý vizionář, co na několik desetiletí dopředu změnil chod technického průmyslu. Ale ne každý životopis působí ve filmové podobě tak poutavě, abysme na něj za pár let nezapomněli. ()

eugeene 

všechny recenze uživatele

Neskutecne zmateny film, ktery se nemel jmenovat Jobs ale Apple. Spousta dulezitych informaci je zcela vynechana, nebo se ve filmu objevi na velice kratkou dobu. Clovek, ktery nema historii Apple a zivote Steva Jobse alespon trochu v podvedomi, se ve filmu zcela ztrati. 45% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pár filmů, které vynášejí hrdiny z garážovek na výsluní a dělají z nich asociální mašiny na peníze, tu už bylo.. Nejznámějším, a musím podotknout lepším, konkurentem je "The Social Network", který byl o chlup (hvězdičku) lepší.. Divák se mrkne na zidealizovanou ikonku, která se ve skutečnosti reálného IT guru dotýká jen okrajově.. Chyběla mi tu hloubka osobnosti a nějaký emoční přesah.. Příběh nám ukazuje nějaké styčné (dle autorů asi významné) milníky Jobsova života, ale zdaleka neobsáhne všechno, zbývá spousta tmavých míst a ta světlá jsou ukázána jen z rychlíku.. Těží z toho, že jeho život a osobnost, většina lidí zná a proto natočili tento pamětní medailonek a paměť jeho skonu.. Musím přiznat, že jsem si film díky Ashtonovi Kutcherovi pouštěla s velkými předsudky, ale kupodivu roli prkenného chlápka, který se chová jako parchant, zvládl vcelku dobře.. Ale do Oscara má ještě na hony daleko :-D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Neznám historii společnosti Apple, neznám Steva Jobse a ani po shlédnutí tohoto filmu mě to stále nezajímá a nic se nezměnilo :) Film sám o sobě je krásnou ukázkou toho, jak může jeden člověk, který založil jednu z největších společností na světě, být hajzl a namyšlenej arogantní sráč, ale přitom - je to stále jen fikce ;) Takže pro mě bylo nejdůležitější se nerozčilovat u toho, jak se choval, jelikož já bych s takovýmhle idiotem rozhodně pracovat nemohla a dlouho bych to jistě nevydržela :D :D Dobové zasazení a prostředí se mi moc líbilo a vývoj z "garáže" až do firmy za miliony, bylo taky dobré, ale prostě celkem mě to nějak nevzalo :D Kutcher je skvělý herec a věřím, že to pro něj byla jedna z jeho nejdůležitějších rolí a také veliká výzva, ale mě se spíš líbily postavy kolem - jako byl Josh Gad a Dermot Mulroney. Ok - film mám za sebou a konečně můžu všem odpovídat, že jsem to již viděla :D :D A podívám se na lepší film :) ()

mikestiff 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jmenuje Jobs, je film zaměřen zbytečně úzce jen na Apple. Chybí spousta souvislostí, v tom jsou Piráti ze Silicon Valley mnohem silnější. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Příjemné zpracování života člověka, jehož výrobky nosí spousta z nás po kapsách a díky jeho nápadům a vizím můžeme dělat na domácích kopjůtrech životně důležité věci, jako třeba psát komentáře na ČSFD. Spousta lidí tady v Česku ho nikdy nemělo rádo, což nepochopím, protože jestli vám vadí člověk, který bezdůvodně vyhazuje pracovníky firmy, neuznává lidi, kteří nejsou géniové jako on a když je rozrušený sundává si boty na ulici, tak nemá cenu se s vámi bavit. Nicméně k filmu, Ashton Kutcher dobrý, režie dobrá, scénář dobrý, hudbu jsem nějak nezaregistroval. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Legendární, panovačné, vyšinuté, technologické, americké × americky americké, vyšinuté. Tak jako asi legendární tenhle pán je, ale jestli se choval tak jak se choval, tak bych ten iPod nejradši dala paní bezdomovkyni, co nám bydlí za barákem ve křoví. Na můj vkus to opět bylo až moc americké, navíc mi přišlo že se ty věci pořád opakují, pořád nějaké novinky, pořád inovace, pak kudly do zad, uražení se, buzerace okolí, atd. Ale jsem jen žena.. ..příště by se mohl natočit film třeba o někom kdo vyrábí, co já vím, italské kuchyňské spotřebiče.. ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Celý film mě bylo chudáka Jobse líto. Jeho odkaz si určitě zasluhoval daleko lepší zpracování. Ti, kdo četli Jobsovu biografii, jistě pochopí. Je mi jasné, že film by musel být na 6 hodin, aby se tam vešla většina knihy, ale scénář k filmu nebyl úplně nejšťastnější. Myslím, že verdikt samotného Jobse by byl, že tento film je úplně na h*v*o. Kutcher mi mile překvapil, čekal jsem daleko horší výkon. Škoda, že film nedosáhl úroveň Fincherovo Social Network. Za mě 50%. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Tohle není o Steve Jobsovi, ale pouze představa režiséra jak by to tenkrát mohlo být. Skutečnou realitu zažil jen Steve Jobs a je to jen dobře. Co lze s jistotou říci, Steve Jobs něco dokázal, něco na co normální smrtelník potřebuje možná několik životů. Má můj obdiv, na rozdíl od tvůrců tohoto spektáklu. ()

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama