Reklama

Reklama

Extrémní hranice

(seriál)
  • Velká Británie Charley Boorman's Extreme Frontiers
Velká Británie, 2011, 60 min

Režie:

Russ Malkin

Hrají:

Charley Boorman

Obsahy(1)

Charley Boorman podnikl s hercem Ewanem McGregorem epickou výpravu v seriálu Dlouhá cesta a nyní se v doprovodu producenta a režiséra Russe Malkina vydává za dalším dobrodružstvím v rámci nové a vzrušující dobrodružné expedice, která se dostane pod kůži celému národu. Budeme Charleyho doprovázet v průběhu jeho impozantní, 26 500 kilometrů dlouhé cesty napříč Kanadou, druhou největší zemí světa. Charley a Russ zdolají tuto trasu převážně na motorkách. Projedou přes všech deset kanadských provincií, dvoje hranice, tři oceány a čtyři extrémní hraniční území od východu na západ a odhalí jedinečný pohled na tuto nádhernou zemi. Nikdy předtím neměl Charley příležitost tak podrobně prozkoumat jeden stát. Každá epizoda mapuje, jak se potýká s řadou nebezpečných, děsivých, podnětných a legračních úkolů – od jízdy na kanoi, rodea, cestování v horách, kam je přepraví vrtulník, až po lední hokej. Nepřijdeme ani o to, jak se Charley postaví působivé 8000 metrů vysoké hoře Mount Fable v Albertě a při potápění k vraku v Huronském jezeře překoná svoji klaustrofobii. Každá zkouška odkrývá úchvatnou kanadskou divočinu, zdejší lid a jeho rozmanitou kulturu. Naši dobrodruzi se noří do tamní bohaté historie a v řadě často obtížných úkolů jsou nuceni sáhnout si na samé dno svých sil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O samotném cestování je to ještě méně, než Charleyho předchozí sólo počiny, ale zase divák navštíví řadu zajímavých míst jinak obrovské a nehostinné Kanady, pozná spoustu lidí a okusí řadu adrenalinových zážitků. Ten požitek ze samotné cesty mi určitě chyběl, ale jinak je to i napotřetí moc fajn dokument, který má tu výhodu, že si Charley na nic nehraje a divák se hned po prvním dílu cítí, jako kdyby byl na té cestě s ním. Seriál se skládá z 9 epizod a jedné čistě rekapitulační, kterou lze klidně vypustit, protože tam žádné nové informace nepadnou a nějaké hlubší zamyšlení se taktéž nekoná. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi osobně pojatý cestopis. Charlie vám po pár minutách přijde jako kámoš, který nic neskrývá. Ukazuje své radosti i strach. Kanada je samozřejmě nádherná. ()

OnNe 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že koukat se na dokument jen s Charliem bez Ewana a Claudia bude šílená nuda, ale CHARLIE BOORMAN je neskutečný frajer a sympaťák. I když je už od mala Kanada mou nejoblíbenější zemí světa, teď ji mám ještě radši. Na můj vkus ale málo dílů. Přidat o dva díly víc, kdy je vidět i samotný transport Charlieho Kanadou, bylo by to 5 hvězd. ()

milford 

všechny recenze uživatele

Už to není taková expedice jako předešlé počiny. Hlavně jsem předpokládal, že se Charlie bude přesouvat hlavně po zemi a letadlo použije jako poslední možnost jako v Z Irska do Sydney a Ze Sydney do Tokia. Jenže ouha, druhá půlka skoro celá letadlem. Přijde mi to škoda, protože Kanada je určitě kus krásné země a většinu přeletět je o ničem. Je mi jasný že i přesun po zemi by byl "monotónní" nádhernou krajinou, ale určitě by se po cestě mohly přihodit zajímavé situace které by celou show zpestřili. Bohužel, s letadlem přihody nejsou. Takto na mě celá show připadá jen jako výběr zajímavých scenérií a ukázky činností, které jsou pro Kanadu zajímavé. Cesta, která by to propojovala a byla typická pro předchozí relace tu není skoro cítit. Ale i tak je to stále vynikající pořad a těším se na další Charlieho vylomeniny (zde jednoznačně nejlepší část na policejní akademii). ()

Reklama

Reklama