Reklama

Reklama

To, že se jejich manželství rozpadlo, ještě nějak Richard a Kate překousli. A jako praví Britové celkem elegantně rozchod zvládli. Ale když zjistí, že jejich penzijní fond se stal obětí bezohledného a ještě navíc francouzské tuneláře, rozhodnou se, že to už je přespříliš. Vypátrají, že muž, který je připravil o všechny úspory, právě koupil své snoubence diamant za 10 miliónů dolarů a je rozhodnuto. Vypraví se za ním s jasným cílem – uloupit drahokam a pořádně se tak zahojit i pomstít. Tato jejich výprava, která je zavede z Londýna nejen do Paříže ale i na francouzskou Riviéru, má ještě jeden efekt – ukáže se, že přes všechno vzájemné provokování, neschválnosti, špičkování a škádlení, není jejich vztah až tak úplně vyhaslý. (CinemArt)

(více)

Recenze (79)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie (asi i trochu romantická), stopáž 90 minut, osoba režiséra, jehož počiny žádnou velkou díru do světa neudělaly, a trailer varující před řachandou na téma "stárnoucí anglické páry se mění pro spravedlivou věc v lupiče-gentlemany, ale jsme v reálné Francii, takže to podle toho dopadne"... přesto jsem do toho šel, abych strávil večer u nějaké nenáročné podívané, která by mohla zajímat i manželku, podíval se, zda Pierce Brosnan a Emma Thompson stárnou s grácií, a jestli to mezi nimi opravdu jiskří tak, jako to vypadalo v tom střípku rozhovoru o filmu, na který jsem náhodou narazil na Youtube, kde si ti dva dělali legraci právě ze svého stárnutí. A Timothy Spall taky obvykle filmům neškodí;) A bohužel musím říct, že špičkování v rámci ústřední rozvedené dvojice je to jediné, co na celém Love Punchi funguje jak má. Zápletka není co do nápadu špatná, ale to jak se rozvíjí, je naprosté sci-fi, kořeněné prvoplánovými humory o alergiích, bolestech zad a kloubů nebo o sendvičích sbalených na vloupačku, kdyby náhodou někdo měl hlad. Hlavní potíž ale je, že si scénárista a režisér v jedné osobě nemohl vybrat, co vlastně točí, a výsledek je jedním slovem divný, více slovy popsatelný jako "tváříme se, že jde o realitu, takže tu nemáme žádné akční hrdiny, i když obsazení Brosnana si o to říká, a Spall ustavičně trousí hlášky o své temné minulosti, ale na druhou stranu proč nenavléct padesátníky a padesátnice do neoprénů a nenechat je vyšplhat na útes, nebo rovnou nezkusit někoho zavraždit - a vlastně proč si lámat hlavu s nějakými následky čehokoliv". Ano, je to WTF, ale bohužel naprosto nebombastické WTF, takže nespoléhejte ani na nějaký humor založený na dovedení věcí ad absurdum. A co myslíte, bude konec překvapivý? Hahaha, to vám neřeknu. A tím dodržím úroveň vtipnosti tohoto snímku;) Takže - přežili jsme při plném duševním zdraví, opět se ujistili, že Emma Thompson je šarmantní dáma, že není snadné najít francouzského padoucha, který by nepůsobil směšně, a dospěli k závěru, že toto skutečně není třeba vidět podruhé - pokud tedy nechcete extra vidět Pierce Brosnana v echt klišé kovbojském kostýmu s nalepenými pejzy a knírem:) 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitku obuvi z vietnamské tržnice, navíc Pierce tady herecky absolutně vyhořel a jediný co stojí za zmíňku v týhle neochucený a humorem nedotčený romantický polevě je Emma Thompson. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emma a Pierce se setkali v jedné francouzské ptákovině. Člověk by si skoro řekl, jak kdyby je britská tajná služba nastrčila schválně, aby ve Francii záměrně udělali nějakej průser a započali tím další stoletou válku. Jenže, a to mě dost překvapilo, v komedii není ani moc narážek mezi Angličany a Francouzi a tak nezbývá nic jiného, než se držet klasického šarmu obou hlavních herců. Ten to naštěstí zachraňuje a to i přesto, že Francouzi je občas zavedli do takových akčních scén, že spolu s konzervativními Angličany, vyzní dost zvláštně. Až trapně. Dobré momenty tam ale také jsou a docela pohodově se na to kouká, takže jasnej průměr. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebrumlejte, ale já dám čtyřku. Přesně tohle jsem očekávala a vůbec nic jsem neřešila. Chtěla jsem relax a tady jsem ho dostala ve velké dávce. Vždyť sledovat tenhle šaramantní pár Pierce (hrál oproti 007 milého trubku a bojítka) a Emmy je samo o sobě moc příjemné. A jejich škádlení, hraná nevraživost, usmiřování a atd. bylo v téhle nenáročné komedii přece příjemně úsměvné. Že to bylo ulítlé, předvídatelné, klišovité a podobně mně vůbec, ale vůbec nevadilo. Dnes jsem to hodila za hlavu. A jen tak mimochodem, ta herecká dvojka, Timothy a Celia, která za nimi přijela do Francie uskutečnit ten "hloupý, šílený, pitomý, ale brilatní" plán, byli náhodou taky super. Takže já s tou čtyřkou neváhám ani chvilku a Emma se umí vážně kouzelně pitvořit :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych alespoň jednou v životě pověsil za koule do průvanu bohatého spekulanta vydělávajícího na lidském neštěstí a patrně proto mi nečinilo obtíže fandit exmanželskému páru při honbě za svými legálně ukradenými financemi. Navíc to mezi nimi velice slušně jiskřilo, o vtípky nebyla nouze a i když to bylo celé takové lehce pitomé, tak já se bavil. Zejména při výstupech jejich hackerského synka, jehož sarkasmus byl hodně výživný, ale také Jerryho kontakty z utajované minulosti byly vynikající. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehounká, naprosto odpočinková a díky slovním výměnám hlavní dvojice i nečekaně zábavná pohodovka. S nadsázkou podaná a příjemně lehkomyslná zábava, balancující mezi naivní pohádkou a lehce jízlivou komedií, ve které poněkud toporný Brosnanův šarm vyvažuje skvělý Timothy Spall a zábavná a úžasná Emma Thompson. Už jen kvůli těm dvěma jsem celým filmem projel s úsměvem a na konci vystoupil příjemně osvěžený a dobře naladěný. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami strašná trubkovina, ale takmer stále to má šmrnc. Herci si úlohy zjavne užívajú. Príjemná zlodejská oddychovka... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek leda tak pro diváky s unavený srdcem, kteří ztratili chuť a vervu do života, protože tady se jim dostane jen zemdlenosti. Nezajímavý příběh, nudné charaktery a mizerná zápletka s řešením ve formě několika deus ex machina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipné, ani nijak zábavné, ale naurážející a film může vsadit na Emmu Thompson a Pierce Brosnana a beze zbytku toho využívá. Ideální na nenáročné zaplácnutí času. 50% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jako film na oddych dobrý. Nečekejte ale žádnej zázrak. Místama to i na mě bylo dost střeštěný. Ale herecký obsazení se mi líbilo, tak dávám 60%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru „oddechovka“ hodnotím shovívavě, Pierce Brosnan a Emma Thompsonová jsou skvělí a celou tuhle ztřeštěnost drží nad vodou svým šarmem.. Příběh o slizkém tuneláři bez zábran a zmizelém penzijku je v podstatě úsměvný, některé vtípky se povedly a jiné jsou holt trochu slabší, pro mě bezproblémově koukatelné.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"I want women to see me as a mature man otherwise I'd feel like totally ashamed - young, rich, handsome with this sweet boat. So terribly predictable." No tak jasně, kdo by nechtěl mladého, bohatého krásného francouze s lodí? To se má fakt proč stydět, ani kolo bych si o něj neopřela. Ne dobře... být Thompsonkou, tak seru na Brosnana :D Ale jinak je to taková nevinná místy k pousmání komedie, kde můžete vidět bývalého Bonda jak má kovbojský klobouk, kotlety, knír a bojí se přejít po římse... taky uvidíte neuvěřitelnou měničku vzhledů v rolích Emmu Thompson, která se nebojí přejít po římse, ani krádeže, či únosu. Na jedno zhlédnutí a následní zapomenutí fajn. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

"Nie je toto príliš absurdné? Trápne? Hlúpe? Klišé? Ale však tam hrá P. Brosnan a E. Thompson, to bude dobré." Mám pocit, že niečo takéto si režisér/scenárista hovoril pri tvorbe. Obaja herci film vyťahujú s plným nasadeným charizmy a talentu, no plytký scenár jednoducho zachrániť nemohli, tak ho aspoň spríjemňujú. Aj keď ma to plytvanie talentom dosť mrzelo. Tajne dúfam, že toto nebolo jediné spojenie Brosnana a Thompson :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Po dloooouhé době televizní odpoledne skončilo u této "francouzské" komedie, která vůbec francouzsky nevyznívá. Námět není úplně špatný, ale autoři ho pojali hodně konzumně a navíc tolik nelogičností, naivity a děr ve scénáři jsem už hodně neviděl. Evidentně je to film dělaný pro stárnoucí herce, aby si mohli kde zahrát. Bez vypnutého mozku a chuti to dokoukat a ohodnotit, bych to dávno vypnul. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný a ničím výnimočný film, ktorý "zaujal" akurát tak absurdným scenárom. Ja vážne nechápem ako sa herecký tandem Pierce Brosnan a Emma Thompson vôbec dajú nahovoriť na takúto bezduchú a prehnanú romantickú komédiu. Najhoršie, že celá tá "komédia" pôsobila nanajvýš trápne a o tej úbohej dramatizácií radšej ani nevravím. Nemalo to nápad, ani dôvtip, no proste nič. A navyše, každému je jasné ako táto klišé záležitosť napokon celá skončí... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joel Hopkins /Posledni cas na Lasku/ natocil sympaticku dobru komediu, pri ktorej sa nejeden diviak dobre odreaguje. Hlavne, ked film ma slusny pribeh, ktory ani chvilu nenudi, Pierce Brosnan /GoldenEye, Tomorrow Never Dies/ to dobre taha, a hoci nevie hrat, pri vybornej Emme Thompson /Laska nebeska, Soumrak Dne/ to aspon nie je vidiet. Tempo je slusne, dialogy vyborne, ba dokonca aj humor sa najde. Tim Spall /Slepici Ulet + nejake Hery Potraty/ to dobre zvladal, reziser tiez odviedol dobru pracu. Ako komedia -oddychovka je toto slusny priemer : 68 % ()

Reklama

Reklama